Bahagian paling biasa 9 untuk rawatan Liposuction

Bahagian paling biasa 9 untuk rawatan Liposuction

Orang ramai mendapatkan rawatan liposuction contour badan-badan mereka dan mengeluarkan kawasan lemak yang berlebihan. Terima kasih kepada kemajuan teknologi, lipo merupakan salah satu prosedur yang biasanya diminta antara pesakit-pesakit pembedahan kosmetik. Bahagian badan yang paling biasa dirawat adalah seperti berikut:

Perut bahagian badan yang biasanya dirawat dengan lipo adalah rantau perut. Rawatan liposuction boleh dilakukan pada kedua-dua bahagian atas dan bawah perut. Bagi ramai orang, rantau perut merupakan salah satu bahagian yang paling sukar badan untuk meratakan dan nada, walaupun dengan diet yang betul dan senaman. Ini adalah biasa kerana usia, kehamilan, dan mendapat dan kehilangan berat badan. Rantau perut juga adalah sebuah laman yang biasa untuk badan Menyimpan lemak berlebihan. Lipo rantau perut ini boleh membantu menghilangkan perut periuk yang, atas muffin dan mengendalikan cinta.

Di bahagian paha (bahagian depan paha) adalah satu lagi kawasan yang biasa untuk rawatan liposuction. Ramai orang Simpan lemak berlebihan di kawasan ini. Merawat kawasan ini badan dengan lipo boleh mencipta satu penampilan langsing di peha.

Ramai wanita mendapatkan rawatan liposuction paha luar. Ia adalah sangat biasa bagi wanita untuk menyimpan lemak di rantau ini. Penampilan lemak tambahan daripada luar paha sering dirujuk sebagai barang-barang. Ramai wanita tidak suka dengan cara ini kelihatan. Menjalani lipo bagi kawasan-kawasan ini boleh membantu wanita mencapai penampilan yang nipis dari paha yang lebih banyak perkadaran ke seluruh tubuh mereka.

Paha bahagian dalam paha Dalaman juga turut menjadi kebimbangan yang biasa bagi wanita. Ia adalah sangat biasa bagi paha dalaman untuk dirawat pada masa yang sama pesakit sedang menjalani rawatan daripada banyak kawasan lutut atau paha. Paha dalaman dikenali untuk sembuh lebih cepat daripada bahagian-bahagian lain badan selepas menjalani prosedur ini.

Satu lagi kawasan umum yang meminta pesakit telah dirawat dengan liposuction adalah di punggung. Kedua-dua lelaki dan wanita boleh menyimpan lebihan lemak di punggung. Rawatan liposuction kawasan ini boleh membantu membuang lemak dari kawasan ini dan mencipta satu penampilan yang lebih selesa. Orang-orang yang mempunyai apa yang orang banyak merujuk kepada “cankles” juga boleh menjalani rawatan liposuction untuk mencapai penampilan yang lebih ramping di bahagian bawah kaki. Belakang lutut adalah kira-kira hanya kawasan kaki yang pakar bedah memilih untuk tidak melayan dengan lipo. Ini adalah kerana risiko merosakkan saraf yang penting dan saluran darah yang terletak di rantau ini.

Ramai wanita mempunyai lengan mereka dirawat dengan liposuction. Ini membantu mengurangkan penampilan flabby arms – masalah biasa bagi wanita kerana mereka usia dan berat badan. Lelaki tidak seperti cenderung Menyimpan lemak di badan ini kerana wanita. Bagi sesetengah orang, lemak di kawasan muka dan leher adalah satu masalah. Ini adalah benar terutamanya bagi orang-orang yang berlebihan berat badan. Kawasan ini badan juga boleh menjadi sukar untuk merawat melalui diet dan senaman. Orang-orang yang mempunyai chin double yang sering mendapatkan rawatan liposuction. Ia juga merupakan cara terbaik untuk contour jowls dan pipi.

Sesetengah lelaki mengalami apa yang dikenali sebagai gynecomastia. Ini adalah satu keadaan yang menyebabkan lelaki untuk menyimpan lebihan lemak di dada mereka. Ini boleh menyebabkan kemunculan buah dada yang lebih besar di kalangan lelaki. Selalunya satu-satunya pilihan untuk menghapuskan lemak Kedai-kedai di kawasan ini adalah rawatan liposuction. Ini adalah satu prosedur yang berkesan bagi merobohkan dan membuang lemak dari dada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *