Bahagian-bahagian kayu yang machined dan proses-proses yang berbeza dan aplikasi

Bahagian-bahagian kayu yang machined dan proses-proses yang berbeza dan aplikasi

Bahagian-bahagian kayu yang machined dianggap sebagai produk akhir teknologi yang moden untuk membentuk bahagian-bahagian tertentu perabot apa-apa. Mereka mengambil lompat satu daripada teknik-teknik manual yang biasa untuk menyesuaikan sebahagian kayu. Machining menjadikan proses lebih cepat. Mereka mengikuti satu siri proses dan digunakan dalam aplikasi yang berbeza.

Proses-proses asas

Proses pembuatan bermula sebaik sahaja Syarikat berbual dengan pelanggan-pelanggannya. Perbincangan ini digunakan sebagai medium untuk menentukan bagaimana bahagian-bahagian kayu Mesin akan disesuaikan. Syarikat boleh memilih untuk menggunakan bagi sendiri komputer membantu Reka bentuk sistem (CAD) atau menggunakan pelan yang dirangka oleh pelanggan. Dalam kes-kes di mana pemesinan atau pemasangan tambahan diperlukan, semua kerja akan dilakukan oleh golongan profesional.

Sebaik sahaja bahagian-bahagian yang telah dikeluarkan, Syarikat double menyemak output. Ini adalah untuk memastikan bahawa mereka lulus piawaian industri semasa mereka construe dengan spesifikasi pelanggan. Apabila semua proses-proses ini dipatuhi, produk dijamin akan berkualiti tinggi.

Aplikasi yang berbeza untuk bahagian-bahagian Mesin kayu

Di antara sifat-sifat terbaik daripada proses pembuatan di belakang bahagian kayu adat ini meliputi kemungkinan mewujudkan bersedia untuk memasang perabot. Ini boleh digunakan untuk penciptaan kerusi. Bahagian yang disediakan di dalam kit bersama-sama dengan semua pemasangan perkakasan, skru, kayu yang ditempah Khas dowels dan bolts. Terdedah atau upholsteri gred kerusi dan belakang juga dibuat dalam konsep ini.

Aplikasi lain yang baik untuk proses ini diperluaskan untuk die peraturan keluli yang industri perkilangan. Dengan penubuhan Lembaga die putar – khusus-lengkungkan Papan lapis – semua keperluan industri ini disajikan.

Bagi sesetengah teknologi membuat penggunaan CNC machining Pusat dan saws, lain machined bahagian-bahagian kayu yang dihasilkan. Orang-orang yang paling biasa adalah kediaman atau perabot pejabat, panel dinding slot, bekas Papan lapis dan treads tangga atau pemencing. Teknik CNC membantu dalam memberikan output yang paling tepat untuk produk siap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *