Bagaimanakah untuk memerangi keguguran rambut

Bagaimanakah untuk memerangi keguguran rambut

Kehilangan rambut tidak mungkin masalah kesihatan fizikal, tetapi ia pasti mempengaruhi individu mental. Jika beliau tidak dapat berdamai untuk hakisan nilai estetik beliau beliau boleh mendapati amat sukar untuk emosi menghadapi keguguran rambut. Selama berabad-abad, orang asli Amerika dan China, telah masing-masing, membuat satu ramuan campuran herba di atas, untuk membantu dalam merawat pelbagai masalah rambut dan menguruskan untuk mengambilnya tanpa sebarang kesan sampingan.

1. Mengambil masa tidur yang baik. Rehat dan tidur yang mencukupi membantu rambut anda tumbuh. Fungsi tubuh juga ada jumlah tidur yang baik. Ingat bahawa rambut adalah satu bahagian penting dalam badan kita terlalu itulah sebahagian besarnya terlibat dengan badan am berfungsi juga. Jika anda tertekan, mempunyai berehat kemudian berehat dan melepaskan ketegangan. Terlalu banyak tekanan juga tidak baik untuk tubuh. Rambut tumbuh secara berterusan terutamanya apabila badan berada dalam keadaan baik dan berehat.

2. (Minyak kastor adalah bahan melekit, berat, jadi menggunakannya secara sederhana) Mengurut kulit kepala dengan minyak badam boleh menggalakkan pertumbuhan rambut dan mengelakkan keguguran rambut, terlalu. Salah satu remedi pertumbuhan rambut yang paling lazim berlaku di subbenua India adalah untuk rebus secawan minyak sekarang dengan empat sudu besar daun Laman yang segar atau kering. Campuran ini kemudiannya ditapis ke dalam botol dan digunakan untuk mengurut kulit kepala setiap hari. Ini tetap menjadi salah satu kaedah yang paling dipercayai untuk merangsang folikel rambut menjadi semakin meningkat.

3. Kebanyakan sabun dan syampu ada bahan kimia, jadi gunakan amla sebagai pengganti. Mengelak sulfat, parabens, biasa sebatian silikon. Bagaimana anda tahu anda syampu mengandungi perkara-perkara ini? Jika sebarang perkataan di hujung senarai ramuan dalam glycol, “kon” atau “ben”—anda punya mereka dan mereka bukan sahaja tidak baik untuk rambut anda, tetapi juga baik untuk kesihatan anda. Tinggal jauhnya. Syampu dengan amla dan urut kulit kepala anda dengan minyak kastor. Kedua-duanya adalah tempat yang menyeronokkan untuk pertumbuhan rambut yang meningkat.

4. Borang asid nikotinik, vitamin B3, yang digunakan untuk kulit kepala, boleh membantu untuk meningkatkan peredaran darah ke kulit kepala (dan mungkin membantu menghentikan kehilangan rambut) – anda mesti folikel rambut hidup sekarang. Dos yang dicadangkan telah kira-kira 35 mg. asid nikotinik setiap hari.

Vitamin B5 kekurangan menyebabkan keguguran rambut pada haiwan tetapi tidak terbukti pada manusia.

5. Untuk mendapatkan rambut yang sihat dan pengurangan split hujung, rambut anda dipotong setiap beberapa bulan. Ini juga menggalakkan pertumbuhan yang lebih cepat. Termasuk banyak sayur-sayuran hijau dalam menu harian anda dan mengelakkan tembakau dan alkohol. Basuh rambut anda dengan tidak lebih daripada dua atau tiga kali seminggu dan Jangan guna terlalu banyak produk-produk gaya, kerana ini merompak rambut minyak semulajadi yang penting.

6. Jika anda tidak mampu untuk membeli semua bahan penting untuk pertumbuhan rambut agreat tonik atau tidak mempunyai masa untuk bergaul kelompok anda sendiri dan kelapa, kastor, amla, jus lemon, fenugreek, anda juga boleh membeli Kecantikan 4 Abu Christian & Kecantikan kesihatan di Super Kumpulan syampu.

7. Kuprum boleh membantu merangsang pertumbuhan rambut jika kekurangan kuprum yang hadir dan terlibat dalam pencegahan dan mungkin rawatan keguguran rambut. Tembaga terlalu banyak boleh menyebabkan keguguran rambut. Saya telah terfikir sama ada gelang tembaga yang digunakan dalam adat istiadat dan masih boleh untuk artritis, akan bernilai cuba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *