Bagaimana Vitamin D menjejaskan zakar kesejahteraan

Bagaimana Vitamin D menjejaskan zakar kesejahteraan

Dikenali sebagai cahaya matahari yang Vitamin D jarang ditemui dalam makanan dan tidak dalam kuantiti yang besar. Vitamin D adalah sebenarnya satu hormon penting untuk badan untuk kesihatan yang berterusan dan kesejahteraan.

Bentuk Vitamin d yang diperolehi dari makanan, seperti vitamin D2 dan D3, akan ditukar kepada bentuk aktif mereka setelah mendapat pendedahan cahaya UV-B dari matahari. Tidak mendapat cukup cahaya matahari, konsisten makan makanan kekurangan vitamin dan mineral, dan memakai (jika iklim panggilan untuknya) blok matahari tinggi faktor sepanjang masa boleh menyebabkan kekurangan Vitamin D. Kajian saintifik melaporkan bahawa kekurangan Vitamin D boleh menjadi salah satu punca yang disfungsi seksual lelaki dan kesuburan rendah.

Vitamin D dan testosteron
Mengikut kajian dari University di Graz, Austria dalam perubatan, Vitamin D meningkatkan tahap testosteron lelaki. Dalam satu kajian, 160 lelaki berat badan berlebihan telah diberi Vitamin D 12-bulan untuk menguji kesan nutrien pada aras hormon. Pada akhir kajian double-buta, terkawal plasebo, orang-orang yang telah diberikan 3,332 IU Vitamin d setiap hari mempunyai tahap testosteron yang lebih besar daripada orang-orang yang diberi plasebo. Dengan mempertingkatkan tahap hormon lelaki, lelaki perlu mengalami peningkatan tenaga, keremajaan, libido dan prestasi seksual. Menambahkan badan dengan testosteron tiruan boleh menjadi berbahaya dan mahal. Produk-produk semulajadi, seperti Vitamin D yang meningkatkan pengeluaran testosteron adalah jauh lebih lebih baik bagi majoriti lelaki di luar sana yang ingin selamat meningkatkan keseimbangan hormon.

Rahsia punca mati pucuk
Mati pucuk dan mati pucuk adalah keadaan yang rumit dengan banyak sebab yang mungkin; fizikal, psikologi dan hormon. Berbanding bentuk-bentuk rawatan yang lain, Vitamin D adalah salah satu beberapa vitamin untuk bekerja pada semua sebab-sebab ini. Vitamin D mempunyai kesan yang luar biasa kepada pengeluaran nitrik oksida (NO); kimia yang bertanggungjawab dilasi saluran darah pada zakar. Kajian terhadap haiwan telah menunjukkan bahawa kekurangan Vitamin D haiwan menghasilkan setengah jumlah normal tidak, jika dibandingkan dengan haiwan dengan tahap Vitamin D yang biasa. Saintis dari Institut cahaya matahari, Amerika Syarikat juga mendapati bahawa Vitamin D adalah berkesan dalam rawatan mati pucuk yang dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, angin ahmar dan serangan jantung. Vitamin D adalah seorang Pelindung kuat kepada seluruh sistem kardiovaskular, termasuk zakar, dan menambahkan dengan Vitamin D telah terbukti untuk mengurangkan risiko kematian oleh penyakit kardiovaskular sebanyak 61%.

Blues musim sejuk SAD
Ia adalah sukar untuk mendapatkan yang bangun dan pergi ke perasaan apabila anda berasa bawah. Kemurungan di kalangan lelaki adalah biasa dan sangat kuat libido yang rendah dan mati pucuk. Manakala dalam banyak kes kemurungan adalah psychogenic dan emosi semata-mata bersifat, bagi ramai lelaki punca ialah pemakanan. Sepanjang musim sejuk adalah lebih biasa bagi orang-orang berasa biru, dan salah satu daripada sebab-sebab ini menurun status Vitamin D dalam badan dari pendedahan cahaya matahari yang dikurangkan. Apabila blues musim sejuk menjadi begitu serius untuk memerlukan diagnosis klinikal, ia dikenali sebagai gangguan Affective bermusim atau SAD.

Tambahan Vitamin D adalah rawatan utama bagi orang-orang yang menderita dari SAD. Di samping itu, para saintis dari Tehran Universiti Perubatan Sains, Iran mendapati bahawa Vitamin D yang digabungkan dengan anti-depressants rawatan yang lebih berkesan untuk pesakit-pesakit yang mengalami kemurungan utama daripada ubat-ubatan yang semata-mata. Jadi untuk membawa spring kembali ke langkah anda, meringankan mood anda dan meningkatkan tindakan antara lembaran, Vitamin D juga mungkin apa doktor mengarahkan.

Crèmes Kesihatan zakar
Crèmes Kesihatan zakar adalah produk terapi yang direka untuk menyokong tisu-tisu penghubung, pengedaran dan prestasi zakar. Ia tidak digalakkan untuk menggunakan kebanyakan jenis bahan kimia tiruan yang ditemui dalam krim dan sabun pada zakar, kerana sel-sel kulit yang sangat sensitif. Pakar crèmes lelaki (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) menggunakan nutrien, seperti Vitamin D, dalam mentega shea yang asas untuk penyerapan yang pantas. Ini membawa nutrien terus ke tisu-tisu yang memerlukan mereka, menyokong pengeluaran hormon, darah kapal kesihatan dan saraf sensitiviti. Bagi lelaki yang ingin memperbaiki kesihatan zakar secara semulajadi dan selamat, menggunakan crèmes Kesihatan zakar sebagai sumber utama Vitamin d akan menyokong keseluruhan sistem reproduktif secara holistik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *