Bagaimana untuk tahu jika anda perlukan cermin mata baru

Bagaimana untuk tahu jika anda perlukan cermin mata baru

Cermin mata preskripsi akan menyediakan peranti perubatan yang direka untuk membetulkan masalah penglihatan. Apabila anda mula-mula menemui bahawa anda mempunyai masalah penglihatan yang memerlukan kanta pembetulan, optometrist anda akan memberikan anda preskripsi perlu dan anda boleh memulakan kehidupan baru sebagai seorang pemakai cermin mata. Selepas anda telah memilih bingkai yang anda mahu, kanta yang akan dilaksanakan dan anda akan perjalanan anda.

Sudah tentu, sepasang cermin mata tidak berlangsung selamanya dan masa yang akan datang apabila anda memerlukan cermin mata yang baru untuk menggantikan yang lama. Ia mungkin mengambil sedikit masa atau ia boleh mengambil banyak masa dan beberapa faktor lain yang terlibat, tetapi pada hari akan datang. Situasi dengan bingkai cermin mata anda, preskripsi atau kedua-duanya akan memberitahu anda tahu bahawa anda perlukan cermin mata baru. Setelah ia menjadi jelas bahawa anda memerlukan sepasang cermin mata baru, adalah bijak untuk masuk ke dalam pejabat optometrist anda dan lakukannya sebaik sahaja anda boleh.

Setakat kanta sebenar dalam kacamata anda bimbang, anda biasanya boleh memberitahu jika anda perlukan cermin mata baru dengan cara yang sama anda boleh memberitahu bahawa anda memerlukan cermin mata di tempat pertama. Jika anda memakai cermin mata anda dan anda mula menghadapi masalah melihat benda-benda biasa yang anda dapat lihat sebelum ini, ianya mungkin masa untuk kemas kini preskripsi anda. Ia adalah perkara biasa bagi anda preskripsi untuk menukar dari semasa ke semasa, terutamanya untuk anak-anak atau warga tua. Jika anda perhatikan visi anda mendapat sedikit blurry pada masa-masa, jika anda rasa terikan Mata ditambah atau sakit kepala, atau jika anda seolah-olah juling sambil memakai cermin mata anda, ia adalah masa yang mungkin untuk perubahan. Jika anda mengalami mana-mana isu-isu wawasan dengan cermin mata preskripsi anda pada, membuat temu janji bagi membuat penilaian. Masa gulungan bersama-sama, dalam keadaan mata yang menyebabkan anda memerlukan cermin mata di tempat pertama mungkin menjadi lebih teruk, atau anda boleh membangunkan lain-lain isu-isu wawasan yang memerlukan preskripsi lebih kuat.

Sebab lain yang anda mungkin perlu mendapatkan cermin mata baru adalah kerana bingkai. Jelas sekali, jika anda bingkai atau pecah atau rosak, anda perlu dapatkan sepasang cermin mata baru. Jika mereka berada dalam bentuk yang baik tetapi mula untuk memuatkan muka anda berbeza anda juga perlu mendapatkan sepasang baru. Bagi kanak-kanak, ia adalah perkara biasa untuk berkembang daripada bingkai anda. Jika anda telah mendapat berat sebagai seorang dewasa, mereka mungkin mula patut berbeza. Jika anda melihat cermin-mata anda mula pinch hidung anda, menggali ke tulang pipi anda atau memerah di sisi kepala anda, ia mungkin masa sekurang-kurangnya masuk untuk pelarasan atau mungkin mendapatkan sepasang baru.

Jika anda akan bersama-sama dan wawasan anda kelihatan halus dan bingkai seolah-olah sesuai muka anda baik, masih adalah ia satu idea yang baik untuk mempunyai mata anda menyemak sekali setahun. Perubahan yang halus dalam visi anda yang anda mungkin tidak perasan boleh mendapat manfaat daripada kemas dalam preskripsi cermin mata anda supaya melawat doktor mata anda setiap tahun sentiasa adalah idea yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *