Bagaimana untuk pejabat doktor Kalis Bunyi

Bagaimana untuk pejabat doktor Kalis Bunyi

Mengawal bunyi bising yang pendarahan antara pejabat-pejabat di bangunan Perubatan akan memelihara keutuhan hubungan doktor/pesakit. Ketahui tips dan teknik-teknik yang digunakan oleh pakar-pakar industri untuk menghasilkan bunyi pengasingan antara bilik-bilik biasa dalam perubatan yang Kalis Bunyi.

Bagi dinding biasa bunyi bleed, rawatan Kalis Bunyi harus mensasarkan kejatuhan pemancar gelombang Bunyi. Ady dibingkaikan di dalam dinding standard akan menyambung dua bilik yang bersambung dengan struktur. Kerangka menjadi tali yang ditarik dengan ketat antara dua tin minuman kopi yang sama. Gelombang Bunyi akan berdarah struktur melalui perhubungan biasa di dalam dinding anda. Matlamat melindungi satu bilik bunyi bising dari seterusnya harus mensasarkan pemotongan dinding, dan kemudian lapisan Dewan dengan berat. Ketumpatan impedes resonans, sama seperti merebut salah satu cabang tuning oleh prongs untuk memaksa kejatuhan getaran, meninggal dunia di bunyi dengan. Dengan menambah berat badan kepada permukaan dinding, anda mencetuskan kesan asas yang sama. Gabungan menambah ketumpatan dinding anda biasa, dan memutuskan untuk memaksa kejatuhan gelombang, boleh menghasilkan sehingga ke 90% penghapusan bunyi pendarahan terus melalui dinding.

Pemotongan adalah mudah. Jujukan lapisan termasuk vinil jisim dimuatkan terlebih dahulu, kemudian set jalur melintang furring, dan kemudian lapisan drywall anda selesai. Komponen ketumpatan adalah juga mudah, sebelum menambah jalur furring anda, anchor lapisan vinil jisim dimuatkan dinding anda untuk menghalang getaran yang nipis. Teknik lapisan ini adalah masa yang diuji, tiada kena mengena dengan gentian kaca rasa takut disumbat antara Ady, yang tidak bekerja pula kerana ia mengabaikan jalan yang benar bunyi bising adalah mengambil slip ke bilik sebelah atas. Langkah-langkah yang mudah. Mulakan dengan mengokot dB-Bloc dinding anda selesai, atau rangka yang terdedah, kemudian jalankan furring dalam mendatar jalur atas dinding setiap 16 “pada Pusat, dan menambah lapisan baru 5/8” drywall. Jisim dimuatkan vinil direka untuk lapisan dalam yang biasa dinding Dewan, tertanam di sebalik standard drywall, menggantikan keperluan anda untuk pre-engineered drywall.

Langkah yang seterusnya dalam proses adalah untuk menyerang bocor. Ruang plenum di kebanyakan pejabat kompleks akan membawa biasa ruang udara di atas semua bilik dalam suasana pejabat perubatan. Matlamat dengan Kalis Bunyi sebuah pejabat perubatan, apabila dinding dilindungi dengan betul bagi bunyi bleed, adalah untuk merawat sistem siling untuk kebocoran. Tempahan komersial gred siling jubin tidak membawa kepadatan yang mereka perlukan untuk menyekat Bunyi. Tetapi tiada akan wajaran, selesai siling jubin yang anda boleh jatuh ke dalam grid anda, atau plat penebat wajaran yang dipanggil lelangit topi yang anda boleh berehat di atas jubin siling sedia ada anda. Tanpa mengambil kira pilihan anda, menambah ketumpatan kepada sistem jubin siling akan tekanan grid, jadi pastikan untuk triple sehingga pada penggantung yang digunakan untuk menyokong grid.

Pintu-pintu yang menuju ke salah satu seting perubatan adalah pintu yang biasanya sangat wajaran, tebal, betul dipasang sekitar perimeter untuk mengurangkan bunyi bleed. Jika pintu berat ringan, pertimbangkan untuk menggantikan mereka.

Satu titik akhir pada permukaan dipasang bunyi Panel dan wallcoverings. Seni bina produk bunyi ini, walaupun mereka kelihatan bagus, mempunyai sedikit kaitan dengan memegang bunyi bising ke dalam bilik. Bunyi panel rawatan sasaran penghapusan echo di dalam Bilik, berbanding rawatan halangan yang mensasarkan tersumbat bunyi dari bilik ke bilik. Kebanyakan bunyi panel rawatan direka untuk meningkatkan bidang akustik Bilik Dalaman, tidak mengasingkan satu bilik bunyi bising dari yang lain.

Perkara yang penting untuk ambil perhatian adalah, bahawa 90% daripada semua rawatan Kalis Bunyi digunakan sebaik sahaja selesai dalam Bilik dan akustik masalah ditemui. Manakala yang ideal adalah untuk sasaran bunyi pengurangan keluar sebelum membina pejabat perubatan anda, realitinya adalah bahawa terdapat produk yang akustik dan pilihan rawatan yang disediakan untuk anda untuk selesai, Bilik yang sedia ada. Pesakit anda akan menghargai privasi, anda akan meningkatkan sebagai kenaikan kadar pengekalan pesakit anda Berkat usaha anda Kalis Bunyi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *