Bagaimana untuk mula memupuk kanak-kanak

Bagaimana untuk mula memupuk kanak-kanak

Penjagaan angkat adalah pada dasarnya penyayang untuk anak orang lain di rumah anda sendiri. Ini boleh termasuk bayi dan kanak-kanak yang lebih tua. Sebab-sebab yang kanak-kanak perlu datang ke dalam penjagaan akan melipat. Ia boleh termasuk ibu-bapa yang asal mengalami penyakit, kemurungan atau sekadar menjadi dihujahkan dengan membawa sehingga anak-anak mereka sendiri.

Memupuk boleh agak mencabar pada mulanya, tetapi ganjarannya amat luar biasa sebagai memberi selamat dan menjaga rumah kanak-kanak yang telah dialami pada masa lalu adalah hadiah terbesar yang anda boleh berikan kepada kanak-kanak ini memerlukan. Di Australia, kedua-dua perempuan dan lelaki berusia 25, Bujang, berkahwin atau dengan keluarga adalah layak untuk mula memupuk. Gaya hidup, kematangan dan Kesihatan juga diambil kira bersama-sama dengan polis dan sokongan pemeriksaan sebelum individu atau keluarga boleh mula. Ianya tidak perlu bahawa anda mesti berada di dalam sebuah keluarga dengan kanak-kanak atau akan berkahwin dianggap sebagai ibu bapa angkat.

Untuk menjadi penjaga yang menggalakkan, anda perlu mempunyai minda yang terbuka, sabar dan bertimbang rasa. Anda juga perlu mempunyai pengalaman atau kemahiran untuk kanak-kanak. Walau bagaimanapun latihan ditawarkan untuk membantu dengan memahami beberapa isu yang kanak-kanak ini telah hidup dengan menderita dan bagaimana untuk berurusan dengan mereka dan menggalakkan mereka untuk menyertai baru memupuk keluarga dan membesar dengan alat-alat yang betul dan emosi yang baik untuk memulakan kehidupan mereka sendiri.

Walaupun penjaga menggalakkan sukarelawan, memupuk di Australia ini disokong oleh banyak organisasi dan angkat penjaga juga dibayar oleh Negeri atau wilayah mereka kerana pertambahan kanak-kanak yang memerlukan perkhidmatan ini. Banyak keluarga dan individu di Australia tidak tahu bahawa terdapat banyak manfaat seperti kad penjagaan kesihatan untuk kanak-kanak dalam penjagaan dan keluarga faedah cukai disediakan untuk membantu dengan penjaga yang memupuk anak-anak mereka.

Langkah pertama untuk mengeratkan di Australia adalah untuk menghubungi agensi penjagaan angkat yang akan dapat menjawab soalan yang anda mungkin mempunyai dan juga untuk membantu anda memahami tanggungjawab memupuk. Dengan apa-apa baru, menjadi ibu bapa angkat akan mencabar pada mulanya dan akan ada anda berhadapan dengan masalah, tetapi dari masa ke masa pengalaman ini akan menjadi ganjaran, hidup anda dan kepada kehidupan ramai kanak-kanak yang akan membesar menjadi orang-orang yang hebat daripada kasih sayang dan sokongan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *