Bagaimana untuk merawat sisa berbahaya

Bagaimana untuk merawat sisa berbahaya

Sisa yang diklasifikasikan sebagai berbahaya apabila ia memiliki sifat-sifat yang mungkin membuat kesihatan yang berbahaya kepada manusia atau alam sekitar, undang-undang dalam mana bermakna ia dalam senarai peraturan buangan (England) 2005 atau luar biasa dikelaskan sebagai berbahaya oleh Setiausaha Negara. Ianya juga berlaku bahawa ada kewajipan undang-undang penjagaan terhadap pengeluar sisa berbahaya untuk memastikan bahawa sisa mereka tidak menyebabkan kemudaratan kepada kesihatan manusia atau alam sekitar. Tugas ini termasuk memastikan bahawa hanya orang-orang dibenarkan mengendalikan sisa; buangan hanya pergi ke tapak yang berdaftar atau dikecualikan yang boleh menerima jenis sisa; Nota konsainan yang mengiringi sisa; dan kategori yang berbeza daripada sisa berbahaya akan dipisahkan di mana boleh dilaksanakan dari segi teknikal. Di samping itu, sisa berbahaya peraturan baru mewajibkan pengeluar lebih dari 200 kg sisa berbahaya dalam England atau Wales untuk mendaftarkan premis mereka dengan agensi alam sekitar; dan memerlukan pengeluar sisa berbahaya untuk mengelaskan sisa berbahaya itu dan untuk melupuskannya dengan betul.

Masalah dengan sisa berbahaya yang timbul apabila kontraktor pelupusan sisa yang berkaitan dengan sisa dengan cara yang menyalahi undang-undang, sama ada dengan mengambilnya ke tapak pelupusan yang tidak berdaftar atau oleh fly-Tip. Dalam kes-kes seperti tanggungjawab masih dengan pengeluar sisa dan mereka mungkin bertanggungjawab untuk pendakwaan. Sebagai contoh, agensi alam sekitar Tempahan dikenakan sebuah syarikat bagi kesalahan sedemikian. Syarikat perdagangan selama hampir 10 tahun dan dikendalikan sebuah syarikat sewa Langkau dan Stesen pemindahan sisa bertentangan dengan tapak pelupusan yang ditutup (tapi tidak pula biasanya berurusan dengan asbestos). Pada tahun 2007 enam melangkau mengandungi asbestos yang berbahaya dan sisa faundri yang ditemui di tapak pelupusan yang ditutup selepas menjadi haram dan sengaja yang didepositkan oleh Syarikat. Pendakwaan, Syarikat telah didenda £15,000 untuk menyimpan sisa berbahaya dan diperintahkan membayar kos £1,415.38. Oleh itu, ia adalah keperluan undang-undang sisa berbahaya yang perlu dilupuskan di tapak pelupusan sisa pepejal yang diberi kuasa untuk menerimanya.

Tapak pelupusan yang dibenarkan untuk menerima sisa berbahaya tidak boleh menerima semua jenis sisa berbahaya, manakala tapak pelupusan yang diklasifikasikan sebagai tidak berbahaya mungkin dapat menerima sesetengah sisa berbahaya-reaktif yang stabil jika mereka mempunyai kemudahan yang bersesuaian. Dalam sesetengah kes, majlis tempatan mungkin dapat mengumpul sisa berbahaya dengan bayaran; dan Selain itu anda boleh menghantarnya kepada kitar semula rumah atau tapak kemudahan awam secara percuma.

Peraturan-peraturan semasa bagi sisa berbahaya tidak meletakkan kewajipan orang-orang yang menghasilkan sisa berbahaya di dalam negeri tempat tinggal, tetapi orang-orang yang dihasilkan lebih banyak premis institusi adalah tertakluk kepada syarat-syarat dalam peraturan-peraturan. Ia adalah penting untuk ambil perhatian apabila melupuskan sisa berbahaya sisa berbahaya yang tidak dilupuskan pengumpulan sisa perbandaran yang bercampur seperti sisa buangan isi rumah dan Taman-Taman, kerana percampuran sisa berbahaya dengan mana-mana lain bebas-sisa berbahaya atau mana-mana kategori lain-lain sisa berbahaya atau mana-mana bahan atau bahan adalah diharamkan. Kecuali di mana sisa berbahaya yang dihasilkan seperti sisa bercampur atau di mana mencampurkan yang merupakan sebahagian daripada pelupusan atau pemulihan operasi dibenarkan dan dijalankan selaras dengan syarat-syarat permit alam sekitar atau pengecualian yang berdaftar.

Artikel ini adalah percuma untuk menerbitkan syarat kotak sumber ini kekal utuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *