Bagaimana untuk merawat rambut gugur dengan ubat semula jadi

Bagaimana untuk merawat rambut gugur dengan ubat semula jadi

Membiasakan diri anda dengan pengetahuan asas penjagaan rambut yang boleh membantu anda melawan keguguran rambut dengan betul. Hakikat yang mudah adalah bahawa, selain daripada faktor-faktor kehilangan rambut keturunan (malah, keguguran rambut jumlah yang tidak biasa), banyak rambut-kehilangan-pencetus berkesan boleh dikawal dengan langkah-langkah pencegahan yang semata-mata. Sebelum anda keluar uang untuk rawatan keguguran rambut yang mahal dengan kesan-kesan sampingan yang berbahaya, cuba ini penyelesaian yang mudah, selamat, dan mustahil murah untuk penipisan rambut. Semua yang anda perlukan adalah dapur dan kulit kepala yang bersedia.

1. Mengurangkan tamparan pengering, straighteners rambut dan seterika pengeritingan. Peralatan ini panas melakukan lebih banyak kerosakan rambut anda daripada membuat mereka kelihatan cantik. Jadi bertahan menggunakannya untuk seberapa lama yang mungkin.

2. Labu benih – benih Labu yang membantu untuk menyekat Kademlia DHT, yang bertanggungjawab untuk kehilangan rambut genetik. Benih biasa ini dimuatkan dengan zink dan magnesium yang mempunyai keupayaan untuk menyekat enzim yang menghasilkan Kademlia DHT yang menyebabkan kerosakan kepada folikel dan hasilnya keguguran rambut.

3. Masak Urad dal atau lebih dikenali sebagai kacang hitam boleh Condominium dan digabungkan dengan benih Methi atau Fenugreek. Campuran ini boleh digunakan 4 kali seminggu apabila mencuci rambut anda.
Mencampurkan bayam dan salad dan dilengkapkan dalam menu anda juga adalah berkesan dalam menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Biji bijan juga boleh diambil setiap pagi. Bijan akan benar-benar merupakan sebahagian besar daripada rawatan Ayurveda. Ia digunakan untuk pelbagai masalah kesihatan dan ia mempunyai banyak kelebihan.

4. Salah satu aspek tempahan diabaikan dalam pertumbuhan rambut adalah darah betul. Ini mungkin adalah perkara yang paling vital yang anda boleh lakukan untuk merangsang pertumbuhan rambut.

Tetapi apa yang menjadikannya lebih efektif adalah apabila anda bergaul bersama-sama pelbagai minyak dan urut mereka ke dalam kulit kepala anda. Ini benar-benar mendapat darah yang mengalir kepada semua kawasan-kawasan di mana anda mungkin mempunyai rambut yang nipis kerana kekurangan edaran.

5. Melindungi rambut anda daripada klorin dan air garam. Jika anda berenang, melawat pantai, atau secara umumnya mahu berada dalam matahari banyak, pertumbuhan rambut cepat boleh menjadi sukar. Jadi gunakan syampu Khas dibuat untuk melindungi rambut daripada klorin dan air garam.

6. Kuprum – tembaga logam mengawal pertumbuhan rambut dan rambut gugur. Kepekatan tisu sihat daripada tembaga dusta antara 1.7 dan 3.5 miligram. Segala-galanya akan menyebabkan keguguran rambut. Oleh itu, mengekalkan tahap tembaga anda akan membantu untuk menghentikan kehilangan rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

Peti Deposit Keselamatan, berkesan, dan mereka benar-benar boleh bekerja keajaiban bagi sesiapa yang muda atau tua. Saya sendiri telah menemui mereka untuk membantu dan disebabkan oleh pelbagai kesan sampingan yang memberi kesan kepada kita semua, mereka adalah taruhan yang paling selamat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *