Bagaimana untuk merawat Leukemia

Bagaimana untuk merawat Leukemia

Merawat leukemia boleh menjadi tugas yang sukar dan kompleks. Faktor-faktor tertentu mesti diambil untuk pengiraan jika rawatan yang betul untuk ditadbir dan berkesan. Rawatan yang berbeza-beza dari seorang ke seorang bergantung kepada tahap kesihatan, sistem imun dan banyak fakta-fakta yang lain. Juga rawatan yang sesuai perlu dipilih bagi setiap jenis leukemia. Faktor-faktor lain seperti tahap keterukan penyakit atau rawatan terdahulu mesti juga akan diambil untuk pertimbangan.

Sebaik-baik cara dalam ahli sihir untuk merawat leukemia adalah di bawah penyeliaan perubatan yang lebih baik pada satu lokasi khusus atau pusat rawatan. Doktor perlu mengambil tindakan segera jika ini tidak mungkin, rawatan itu pesakit amat penting. Maklumat umum dan baru dikemaskini rawatan juga boleh didapati jika salah satu kenalan dalam perkhidmatan maklumat kanser.

Dalam kes akut leukemia bantuan yang diperlukan segera, PEREMITAN penyakit yang diperlukan jika pesakit sentiasa memperbaiki. Hakikatnya adalah bahawa leukemia akut boleh sembuh; untuk pantai kira-kira ia terapi yang lebih banyak diperlukan jika yang datang semula adalah perlu dielakkan.

Dalam leukemia kronik (di mana gejala-gejala pesakit-pesakit yang banyak langkah) rawatan serta-merta e tidak sentiasa diperlukan, walaupun ia akan menjadi bijak untuk Daftar-Masuk biasa ups dengan doktor. Memberi rawatan sewajarnya dan memberikannya pada masa menginap pastinya mengawal gejala penyakit dan sudah tentu penyakit diri dengan. Perkara yang menyedihkan tentang leukemia kronik itu tidak seperti akut leukemia yang ia boleh menjadi jarang diubati.

Keluarga adalah dinasihatkan supaya tahu dan mengetahui yang terbaik yang mereka boleh tentang penyakit ini untuk memahami dan memainkan peranan yang aktif di sisi doktor dalam merawat dan menyembuhkan ia. Kajian klinikal yang disediakan dan boleh diambil untuk meningkatkan rawatan kanser pada orang. Mencari seseorang mempunyai penyakit seksa yang amat besar ini memang satu kejutan kepada orang-orang Keluarga, tekanan menjadi perkara seterusnya yang berlaku secara semula jadi. Yang kagum dengan ini perasaan pesakit boleh mendapati sukar untuk bertanya soalan-soalan yang sesuai atau ingat segala-galanya yang memberitahu doktor atau nasihat beliau. Perkara terbaik yang perlu dilakukan dalam situasi ini adalah untuk bertenang dan fikirkan tindakan-tindakan dan langkah-langkah yang perlu diambil untuk melawan penyakit tersebut dengan betul.

Biasanya soalan-soalan tertentu yang diminta oleh pesakit. Apakah jenis leukemia yang mereka menangani dan Apakah rawatan yang mungkin sebahagian daripada lebih kerap ditanya. Apa faedah dan juga kesan sampingan akan jika rawatan tertentu telah digunakan.

Untuk semua soalan ini doktor akan menjadi orang yang paling sesuai untuk bertanya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *