Bagaimana untuk merawat kulit yang kering sekitar Mata?

Bagaimana untuk merawat kulit yang kering sekitar Mata?

Kulit kering mempunyai tahap yang rendah sebum dan boleh terdedah kepada sensitiviti. Kulit kering, juga dipanggil xerosis, adalah masalah biasa. Jenis-jenis kulit kering perlu amat berhati-hati untuk melindungi kulit mereka. Gabungan yogurt-madu membantu kulit kering. Membuat pek muka telur kuning satu, satu sudu teh madu dan satu sudu besar susu tepung. Ini adalah berfaedah untuk jenis kulit kering. Elakkan penggunaan air paip semasa pembersihan kulit kering. Gunakan air mineral untuk menyegarkan wajah anda. Jangan menggunakan satu kain-a tekstur yang kasar boleh merengsakan. Gunakan produk nondetergent, neutral pH untuk membersihkan kulit anda. Elakkan daripada menggunakan sebarang sabun yang komersial.

Kulit sekeliling mata mempunyai kelenjar minyak sedikit berbanding di bahagian-bahagian lain badan, meninggalkan ia terdedah kepada kekeringan. Kulit kering, jika tidak dirawat kiri, akhirnya akan membawa kepada penipisan, mengelupas, dan kedutan. Hal ini sering dapat dilihat apabila kelembapan yang jatuh, apa-apa semasa musim sejuk, dalam satu kabin penerbangan, atau dalam sebuah bangunan yang dipanaskan oleh Relau atau dipaksa-udara Pemanas. Sebab-sebab lain bagi kulit yang kering sekitar mata termasuk mandi yang berlebihan, kosmetik dan alat solek atau reaksi alahan kepada bahan kimia tertentu.

Gosok Transformé dibuat dengan Zeolite, yang merupakan ramuan yang semulajadi, jadi sesetengah zarah boleh menjadi lebih gelap daripada yang lain. Zarah-zarah ini menangkap dan mengangkat penceroboh alam sekitar daripada kulit anda. Gunakan scrub hanya dua atau tiga kali seminggu untuk pengelupasan. Gunakan scrub di tangan anda dan Campurkan dengan air, perlahan-lahan menggosok di bulatan dengan hujung jari anda. Bilas dengan air sejuk. Elakkan sekitar mata anda. Jika kulit anda menjadi jengkel, menggunakan kurang daripada produk dan menggunakan tekanan kurang apabila menggosok.

Apa-apa yang menunjukkan umur anda seperti kulit kering, berkedut sekitar mata anda. Mencerahkan dan menyerikan dengan produk kaya lembapan seperti krim kontur mata Caudalie. Perlahan-lahan pat sekitar kawasan kontur mata anda untuk mengurangkan kulit yang kering dan puffiness.

Seperti yang anda umur, mata anda mungkin perlu untuk Lif tambahan. Cuba mensasarkan penuaan kulit di sekitar mata anda dengan produk penjagaan kulit yang penuh dengan bahan-bahan anti-penuaan. Ringan dab Caudalie mata mengangkat Serum sekitar mata anda sebelum menggunakan krim mata anda untuk memulihkan kulit anda kelihatan muda radiance.

Kulit yang kering sekitar mata memerlukan rawatan tambahan kerana kawasan ini sudah pun sensitif. Perlahan-lahan menggunakan krim mata dengan jari – satu titisan kecil daripada krim adalah mencukupi. Guna ke atas kulit yang bersih sentiasa sebelum pelembap.

Mineral dan makanan tambahan boleh membuat kesan yang besar pada kesihatan mata. Mineral membantu badan metabolisme vitamin. Mereka juga membantu badan imbangan pemakanan dan hormon. Zink dan Selenium boleh membantu mencegah pelbagai penyakit termasuk mereka yang memberi kesan kepada mata. Zink boleh didapati dalam daging merah, Tiram dan gandum. Lutein adalah banyak dalam sayur bayam dan Collard sayur-sayuran. Bioflavonoids terdapat makanan yang kaya dengan vitamin C. Karotenoid juga menukar bahan-bahan daripada makanan ini menjadi vitamin A yang menyediakan perlindungan antioksidan. Asid lemak Omega-3 seperti terdapat dalam makanan laut yang juga sangat baik untuk kesihatan mata, dan mereka akan kaya dengan antioksidan.

Vitamin E adalah salah satu agen-agen penyembuhan yang paling vital untuk kulit kering. Ia telah terbukti selama ini supaya dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit. Ia didapati dalam kebanyakan minyak sayuran semulajadi. Ianya mudah digunakan, Walau bagaimanapun, terus dari sebuah kapsul. Pakai minyak vitamin E terus kulit jengkel, hanya tebuk lubang di dalam sebuah kapsul vitamin E. Ini merupakan cara terbaik untuk mendapatkan vitamin E terus ke tempat sakit, seperti untuk gigitan serangga atau lain-lain tempat yang sangat gatal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *