Bagaimana untuk merawat Chlamydia berhati-hati

Bagaimana untuk merawat Chlamydia berhati-hati

Jika anda mempunyai sesuatu seperti Chlamydia, anda tidak mahu memberitahu seluruh dunia tentang hal itu. Ini adalah penyakit jangkitan seks, seperti Gonnorhea dan perlu dirawat tetapi hanya boleh datang dari bersetubuh. Ini adalah memalukan untuk kebanyakan orang kerana mereka biasanya akan mendapat STD yang apabila mereka telah unprotected seks dengan rakan kongsi baru. Dan kemungkinan bahawa apabila seseorang mempunyai hubungan seks buat pertama kalinya dengan rakan kongsi baru yang mereka tidak lakukan itu pada malam perkahwinan mereka. Jadi, mereka mungkin mempunyai hubungan seks dengan seorang lelaki yang mereka bertemu di sebuah pub atau beberapa wanita yang mereka bertemu di satu majlis perkahwinan. Mereka mungkin atau tidak mungkin terlibat dalam hubungan yang lain. Tetapi tanpa mengira status mereka dalam hidup, mereka perlu merawat STD mereka.

Berita baik adalah bahawa apabila anda mempunyai satu STD seperti Chlamydia atau Gonnorhea, anda boleh mendapatkan rawatan berhati-hati. Satu-satunya perkara yang anda perlu lakukan adalah untuk pergi ke tapak dalam talian yang mempunyai klinik dan doktor atas kapal untuk membantu anda. Mereka boleh memberi anda satu ujian yang boleh diambil betul-betul di rumah untuk melihat jika anda mempunyai beberapa jenis isu. Terdapat banyak perkara yang mungkin menyembunyikan sebagai STD, jadi anda mahu pastikan daripada apa yang anda ada dan anda mendapat rawatan yang betul. STD yang di luar sana dua disebut di sini dalam artikel ini, tetapi rawatan, antibiotik, majoriti adalah berbeza bagi kedua-duanya. Jadi anda perlu pastikan bahawa anda mendapat rawatan yang betul dan lakukannya pronto.

Bukan pergi ke doktor atau pun menunggu untuk temujanji dari doktor, anda boleh pergi ke klinik untuk dalam talian yang akan menangani isu ini segera. STD selalunya mudah sembuh dengan satu dos ubat yang sesuai dan kemudian anda sebagai hujan lagi. Tetapi jika anda tidak mengubati masalah ini, anda mungkin akhirnya menjejaskan keupayaan anda untuk mengeluarkan semula. Gonnorhea akan menghancurkan organ-organ reproduktif anda jika anda tidak melayan ia. Jadi ia tidak boleh soalan jika anda mendapat rawatan tetapi apabila. Dan jika anda terus merebak ia sekitar, ia akan membahayakan orang-orang yang dengan siapa anda melakukan hubungan seks.

Mendapatkan rawatan, walaupun, dalam baris off dunia, melibatkan pergi ke doktor, menunggu janji temu, memberitahu semua orang di pejabat yang anda mempunyai satu STD dan kemudian mendapatkan preskripsi. Ini akan dimasukkan ke dalam carta perubatan anda dan semua orang di Pejabat mempunyai capaian. Ini boleh membuktikan memalukan, terutamanya jika anda tahu seseorang di pejabat atau ingin mengenali seseorang di pejabat. Bagus bahawa anda mempunyai mata anda pada masa yang lepas, anda pergi ke doktor untuk sakit di kaki anda? Juga, anda boleh mencium selamat tinggal itu jika dia mendapati bahawa anda datang dengan beberapa penyakit jangkitan seks. Dan jika seseorang bekerja di pejabat doktor yang anda tahu, yang tidak biasa kerana banyak orang pergi ke doktor atas rujukan, anda sentiasa mempunyai belakang fikiran anda bahawa mereka tahu rahsia anda. Jadi, untuk mengelakkan itu dari berlaku, anda boleh mendapatkan rawatan yang anda perlukan di sebuah klinik dalam talian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *