Bagaimana untuk merawat bagaimana untuk menghalang kulit zakar – Kering

Bagaimana untuk merawat bagaimana untuk menghalang kulit zakar – Kering

Salah satu masalah zakar yang paling biasa lelaki mengalami adalah zakar kering kulit, yang boleh termasuk gatal-gatal dan, apabila zakar sudah tegak, rasa sedikit sakit. . Terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan masalah ini tetapi Mujurlah terdapat pelbagai pilihan untuk merawat kulit zakar kering dan langkah-langkah untuk menghalang kulit zakar menjadi kering. Ia adalah mungkin yang terbaik untuk menggunakan a crème Kesihatan zakar secara kerap untuk mengelakkan kemungkinan membangunkan kulit zakar kering di tempat pertama.

Apakah kulit zakar Kering?

Seperti namanya, zakar kering kulit adalah kulit pada atau sekitar hujung zakar yang terasa kering apabila disentuh. Ia boleh menjadi amat ketara apabila zakar tegak, dan secara amnya di gambarkan sebagai kulit yang tidak lembut, terasa “kering” dan kadang-kadang semak sensitif, walaupun menyakitkan

Apa yang menyebabkan kulit kering zakar?

Terdapat beberapa faktor yang boleh membawa kepada kulit zakar menjadi kering:

• Geseran – rubbing berlebihan untuk zakar boleh menyebabkan kulit pada hujung zakar menjadi kering dan sakit. Dalam bentuk paling mudah ini boleh disebabkan oleh pakaian yang terlalu ketat atau kasar tetapi melancap berlebihan atau berpanjangan tempoh aktiviti seksual juga boleh menyebabkan masalah ini.

• Alahan – bahan-bahan kimia tertentu yang zakar boleh terdedah kepada boleh menyebabkan kulit menjadi kering dan jengkel. Ini mungkin termasuk spermicides di kondom, produk sabun dan detergen atau minyak wangi. Menyemak alahan anda dengan doktor boleh membantu mengurangkan masalah-masalah ini.

• Psoriasis – kadang-kadang, lelaki boleh mengalami psoriasis sekitar kemaluan yang mungkin bukan sahaja memberi kesan kepada zakar tetapi bahagian dalam peha, punggung dan groin. Sekali lagi, doktor akan dapat menetapkan penawar untuk mana-mana psoriasis kemaluan.

• Basuh dengan sabun – Walaupun ramai lelaki berfikir mereka sedang bersih dengan basuhan dengan sabun, sesetengah bahan kimia yang ditemui dalam produk yang boleh membuang minyak yang perlindungan, yang dikenali sebagai sebum, dari zakar, menyebabkan ia menjadi kering.

Apa masalah boleh Cucian sebab kulit zakar?

Walaupun ia mungkin hanya kedengaran seperti isu yang agak kecil, kulit zakar kering boleh membawa kepada masalah kesihatan seksual dan kemaluan:

• Kehilangan sensasi zakar – dari masa ke masa, terlalu kering kulit pada zakar boleh menyebabkan lelaki mengalami kehilangan zakar sensasi, menjadikannya sukar untuk mendapatkan atau mengekalkan ereksi dan mungkin membawa kepada kehidupan seks yang tidak memuaskan.

• Zakar kulit retak – kering kulit pada zakar boleh menyebabkan retak microscopic dari semasa ke semasa, yang membolehkan bakteria dan organisma lain microscopic untuk zakar, seterusnya meranapkan memasuki aliran darah dan boleh menyebabkan, akhirnya, jangkitan yang boleh berlaku di mana-mana di dalam badan

• Kesakitan / Itching – tiada jumlah kesakitan adalah menyenangkan, tetapi di kawasan yang sensitif seperti zakar, ia benar-benar boleh menjadi isu besar, menjejaskan kehidupan seks dan membawa kepada rasa keyakinan diri dan potensi kerosakan zakar yang diturunkan dari semasa ke semasa.

Bagaimana untuk merawat kulit zakar Kering

Doktor boleh ubat untuk alahan tertentu, walaupun untuk mengelakkan kulit kering zakar yang sama sekali dengan zakar emollient yang mengandungi ramuan khusus zakar (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) gabungan yang memastikan kulit kering pada zakar diuruskan dengan cepat dan cekap. A crème Kesihatan zakar juga boleh digunakan untuk membantu menghalang masalah-masalah lain yang berkaitan dengan kulit zakar Kering, seperti kehilangan sensasi zakar dan kulit zakar yang merah, jengkel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *