Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi tanpa perlu ke doktor

Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi tanpa perlu ke doktor

Mencari maklumat tentang bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi tanpa pergi ke doktor? Anda berada dalam nasib kerana, di sini, anda akan mengetahui bagaimana untuk berbuat demikian. Anda akan mempelajari apa yang boleh mencetuskan jangkitan yis, cara-cara semula jadi untuk menangani ia dan mengapa anda perlu menggunakan pelbagai jenis ini untuk menyembuhkan jangkitan anda sebenarnya.

Dapatkan Diagnosis yang betul yang pertama

Jika ini adalah jangkitan pertama anda, atau sekurang-kurangnya anda mengesyaki ia adalah jangkitan yis anda yang pertama, anda perlu rujuk doktor untuk diagnosis. Ini adalah kerana gejala-gejala boleh menyerupai gejala-gejala penyakit lain dan anda perlu memakukan betul-betul apa anda berurusan dengan. Tetapi sebaik sahaja setelah betul didiagnos, anda pasti boleh menghilangkan jangkitan yis secara semulajadi, tanpa perlu ke doktor pernah lagi.

Mengapa anda ingin menyingkirkan jangkitan yis anda secara semulajadi?

Jika anda telah mendarat di sini ia adalah sangat mungkin bahawa anda sedang mencari maklumat tentang bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi, tanpa perlu menggunakan ubat berasaskan dadah tipikal yang doktor umumnya menetapkan. Dan contoh yang sama, yang mungkin juga bermakna bahawa anda tidak mahu menggunakan ubat over-the-counter berasaskan dadah untuk menghapuskan jangkitan anda. Jadi, yang meninggalkan kami dengan ubat yang betul-betul semula jadi untuk jangkitan yis anda…

Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi gambaran keseluruhan

Terdapat agak pelbagai cara-cara semula jadi untuk menyingkirkan jangkitan yis. Mereka terdiri daripada perkara-perkara seperti ubat-ubat herba, perubahan pemakanan, pemakanan tambahan, homeopati, perubahan gaya hidup dan sebagainya.

Apa yang anda perlu berhati-hati, walaupun, adalah bahawa ia sangat tidak mungkin bahawa mana-mana salah satu remedi akan mampu untuk menyingkirkan jangkitan anda. Anda akan memerlukan pelbagai remedi rumah untuk berjaya. Malah, perlu jelas di sini: walaupun satu atau dua daripada ubat-ubatan ini boleh menghilangkan simptom anda, anda akan memerlukan beberapa daripada mereka, gabungan, untuk benar-benar menyembuhkan jangkitan anda supaya ia tidak sentiasa secara berulang.

Anda lihat, salah satu masalah dengan ubat-ubatan yang berasaskan dadah yang mereka cenderung untuk menangani gejala-gejala, bukan asas punca jangkitan anda. Supaya, walaupun mereka mungkin kelihatan untuk jelas-jangkitan anda, mereka akan hanya menghilangkan tanda-tanda, meninggalkan punca untuk mencetuskan satu lagi jangkitan di sepanjang jalan.

Tetapi dengan menyedari apa sebenarnya punca, atau pencetus, jangkitan yis anda, anda lebih mampu untuk benar-benar menghilangkan darinya, dan ini boleh dilakukan secara semula jadi…

Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi tanpa perlu ke doktor

Tiga punca jangkitan yis yang utama adalah; tahap gula dalam darah tinggi, pengurangan tenaga bakteria ‘baik’, dan sistem imun yang diturunkan. Sekarang, bergantung pada individu, anda boleh mempunyai satu atau lebih syarat-syarat asas ini. Sebagai contoh, diet yang tidak sihat boleh menyebabkan gula darah yang tinggi, antibiotik boleh membunuh-mati baik dan bakteria jahat dan perkara-perkara seperti diet yang buruk, tekanan dan penyakit yang boleh menjejaskan sistem imun anda.

Jadi, berbekalkan pengetahuan ini, berikut adalah 3 tip-tip utama tentang bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis anda secara semulajadi…

1. Anda boleh melihat di atas bahawa diet anda adalah begitu penting. Anda perlu untuk mengelakkan gula, kerana gula suapan kulat seperti Yis yang menyebabkan gejala-gejala jangkitan yis. Dan perlu diingat bahawa, serta gula-gula, gula-gula, coklat, Jeli, jem, dll, gula juga wujud dalam perkara-perkara seperti makanan dalam tin dan diproses. Anda juga perlu mengelakkan karbohidrat yang halus yang mengurangkan gula dalam sistem penghadaman anda.

Masih dengan diet anda, dan tertakluk kepada antibiotik, Sila ingat bahawa kebanyakan kami daging, ayam, dan walaupun beberapa ikan, dirawat dengan antibiotik dan steroid. Jadi sentiasa cuba makan makanan organik.

2. Dan jika anda benar-benar mengambil antibiotik kemudian berunding dengan doktor anda tentang kesannya pada bakteria mesra di dalam usus anda. Mungkin ada pengganti. Anda boleh mengisi bakteria baik dengan memakan plain yogurt asli (tiada gula atau buah-buahan) secara harian. Pastikan dalam tab mandi berkata ia mengandungi budaya hidup aktif walaupun. Anda juga boleh mendapatkan probiotics dalam bentuk kapsul atau tablet untuk membantu membina nombor bakteria baik.

3. Diet yang sihat adalah baik untuk sistem imun anda, sudah tentu, tetapi begitu juga hal-hal seperti senaman harian dan mengurangkan tekanan dan kebimbangan. Tekanan adalah punca yang diketahui daripada sistem imun yang diturunkan. Jadi, anda perlu mengurangkan tekanan dan kebimbangan dalam hidup anda. Anda akan menemui banyak tips dan teknik untuk melakukan ini di internet. Dan senaman harian boleh membantu sangat terlalu.

Anda sekarang telah menemui tiga asas punca utama jangkitan yis, dan mengapa perkara-perkara seperti diet, bersenam dan tekanan pengurangan adalah begitu penting untuk menyingkirkan jangkitan yis secara semulajadi. Terdapat lain-lain isu-isu asas yang anda perlu sedar, tetapi malangnya, tidak ada bilik yang mencukupi dalam artikel ini tunggal melalui mereka semua dan bagaimana untuk berurusan dengan mereka secara semulajadi…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *