Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis – 4 cara untuk mengubati secara berkesan

Bagaimana untuk menyingkirkan jangkitan yis – 4 cara untuk mengubati secara berkesan

Yis adalah eukariot mikrob dari Kumpulan kulat. Merupakan spesies kulat yang menjangkiti manusia akan Candida albicans. Candida adalah salah satu daripada yis genus, dan albicans berasal dari perkataan Latin yang bermaksud ‘putih badan’. Ini kerana jangkitan dari Candida albicans, yang juga disebut seriawan, boleh dilihat sebagai whitish wabak pada membran mukus badan anda.

Jangkitan yis faraj atau vagina candidiasis adalah agak biasa di kalangan wanita. Ramai wanita berfikir bahawa yang terlalu teliti bersih boleh menghilangkan vagina candidiasis. Nah ini tidak sentiasa betul. Terdapat bakteria di dalam saluran faraj yang terus jangkitan jauhnya. Bakteria Lactobacillus ini mengekalkan pH faraj dalam persekitaran berasid. Jika Keseimbangan pH ini terganggu, candida boleh mula berkembang. Keadaan ini berlaku apabila wanita yang membasuh saluran faraj mereka terlalu teliti. PH beralkali dari sabun akan meneutralkan pH faraj berasid kepada kurang berasid, terkemuka di prone untuk jangkitan candidiasis. Ini juga berlaku apabila tempat tinggal wanita terlalu lama di dalam tab mandi mandian dengan air sabun. Air sabun yang mungkin Picit ke dalam saluran faraj juga.

Terdapat banyak cara semulajadi untuk merawat jangkitan yis, dan ini datang daripada perkara-perkara yang boleh didapati di dapur rumah anda. Mereka adalah yogurt, bawang putih, cuka epal dan minyak oregano.

Yogurt adalah makanan yang lazat dan musuh semula jadi daripada yis tersebut. Untuk menggunakannya terhadap candida, Berendam tampon yang ke yogurt dan memohon kepada faraj. Sebagai alternatif, yogurt itu sendiri boleh disapu pada saluran faraj. Sila pastikan bahawa yogurt yang digunakan tidak mengandungi gula, kerana ia akan memburukkan lagi keadaan jangkitan yis. Ini adalah kerana candida yang memakan gula, dan akan menjadikan mereka tumbuh lagi.

Bawang putih, selain daripada digunakan dalam masakan, juga adalah musuh yis tersebut. Ianya amat berkesan dengan hanya meletakkan sebuah tab bawang putih ke dalam faraj setiap beberapa jam. Ia melegakan gatal-gatal serta-merta.

Satu lagi adalah epal cuka Sari. Asid asetik ini adalah reputedly berpotensi dalam menyembuhkan banyak keadaan lain seperti alahan, jangkitan sinus, jerawat, kolesterol tinggi, keletihan yang kronik, sakit tekak, artritis dan gout. Ia boleh diambil secara lisan, atau digunakan Luaran. Untuk menggunakannya terhadap candidiasis, Campurkan secawan cuka sider epal ke dalam air mandian anda dan mengambil mandi lama di dalamnya. Menggunakan cuka epal yang pekat terus ke faraj, kerana ia akan menyebabkan radang faraj. Sila pastikan bahawa anda mendapatkan hak cuka, tidak dalam cuka putih yang aggravates jangkitan.

Oregano minyak adalah satu herba yang mempunyai kesan yang mujarab terhadap candidiasis itu. Ia mengandungi bahan aktif, dinamakan carvacrol, yang boleh menyembuhkan jangkitan yis. Mengambil satu secara lisan setiap hari, dan pastikan anda memilih minyak oregano dengan tahap carvacrol yang tinggi.

Kesimpulannya, Terdapat cara semulajadi untuk merawat jangkitan yis. Dengan menggunakan kaedah ini, anda boleh menjimatkan wang daripada membeli rawatan perubatan. Saya percaya produk semula jadi mempunyai banyak manfaat untuk manusia yang menunggu untuk diterokai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *