Bagaimana untuk menyembuhkan parut jerawat semulajadi

Bagaimana untuk menyembuhkan parut jerawat semulajadi

Merupakan ubat semulajadi adalah cara terbaik untuk menyembuhkan parut jerawat, walaupun mereka mengambil masa yang lama untuk menunjukkan keputusan yang baik. Kadang-kadang, anda mahu hasil yang cepat disebabkan oleh beberapa sebab-sebab yang penting. Jadi bagaimana untuk menyembuhkan jerawat parut cepat dalam beberapa hari?

1. Gaharu dikenali kerana usia tua manfaat pada kulit. Menggabungkan habuk gaharu yang tulen dengan air rose dan kunyit dan membuat pes yang licin. Memohon paste lancar seluruh parut. Ia adalah unik harta antiseptik membantu untuk menghilangkan parut dengan cepat. Memohon semalaman dan keluarkan paste pada waktu pagi. Bilas dengan air sejuk.

2. Kerosakan utama di dalam sistem penghadaman sering punca jerawat fibrosis dan pembersihan sistem penghadaman dengan itu membantu untuk menghilangkan jerawat. Berunding dengan doktor dalam kes kes anda yang sangat teruk, namun jika anda mahu ubat rumah yang mudah maka anda perlu mengawal diet anda sendiri. Menikmati diet yang sihat dan berkhasiat dengan banyak berserabut makanan seperti bijirin, sayur-sayuran dan buah-buahan segar. Elakkan makan gula yang berlebihan. Untuk memulakan sistem penghadaman pembersihan cuba dan mengambil makanan cecair untuk hari yang akan mengawal proses pembersihan, selepas itu anda boleh memulakan diet yang sihat dan berkhasiat untuk membantu pemulihan kesihatan kulit anda.

3. Dapatkan lebih banyak serat dalam pemakanan dan minuman anda banyak air. Serat dan air membantu fungsi sistem penghadaman anda dengan cara yang ia sepatutnya. Kebanyakan orang tidak mendapat cukup serat atau air. Jika tubuh tidak berjalan dengan lancar pada sihat “api” di dalam ini, hasil boleh beberapa kecacatan yang menunjukkan di luar. Mangkuk bijirin sarapan Berserat tinggi dengan susu tanpa lemak atau susu beras boleh lakukan dengan baik untuk membantu sistem penghadaman anda berjalan lebih baik. Melambungkan dalam beberapa blueberry atau strawberi dan ia melayan lazat yang boleh membantu jerawat yang jelas secara semula jadi.

4. Perdagangan toner dan astringents boleh menjadi sangat kasar dan keras, menyebabkan kemerahan dan kekeringan melampau. Amat berkesan pada versi rumah boleh dibuat dengan menggabungkan bahagian-bahagian yang sama dengan jus lemon dan penyihir hazel dan/atau air meningkat. Memohon dengan berhati-hati untuk menghadapi dengan melicinkan lebih kulit dengan kapas atau tuala wanita, mengelakkan mata.

5. Salah satu ubat jerawat semulajadi yang terbaik adalah menggunakan jus tomato pada parut yang diadun dengan serbuk susu pekat. Jus tomato mengandungi enzim pembersih yang ampunkan tempat dengan cepat. Mencampurkan dengan susu tepung membuat kulit licin. Markah yang Mega hilang jika dicampur dengan jus timun.

6. Ketiga, anda mungkin ingin mencuba remedi rumah lama fesyen di oatmeal dan madu. Anda Campurkan kedua-dua bersama-sama membuat pes, kemudian memohon untuk kulit dan meninggalkan beberapa minit sebagai Topeng muka. Madu perlahan-lahan mendapat menghapuskan sesetengah bakteria dan oat perlahan-lahan membersihkan kulit. Terdapat sesetengah sabun khas yang mempunyai bahan-bahan oatmeal dan madu. Tetapi anda boleh dengan cepat dan mudah bergaul sehingga ubat ini di rumah dan menggunakannya untuk membersihkan jerawat secara semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *