Bagaimana untuk menyembuhkan jerawat secara semulajadi dalam masa kurang daripada 10 hari

Bagaimana untuk menyembuhkan jerawat secara semulajadi dalam masa kurang daripada 10 hari

Jerawat merupakan masalah kulit yang biasa di kalangan orang muda yang banyak bukan sahaja di Amerika Syarikat, tetapi di kebanyakan rantau di dunia. Bagi kebanyakan orang, mereka beralih kepada penggunaan ubat-ubatan untuk menghilangkan atau malah mengelakkan jerawat. Seseorang perlu ambil perhatian bahawa terdapat semulajadi dan mudah untuk menyingkirkan penyelesaian kepada masalah kulit. Kami akan gembira untuk berkongsi dengan anda tips bahawa anda akan bebas daripada jerawat.

Salah satu penyelesaian yang penting yang terdapat dalam mengubati jerawat adalah rawatan utama. Rawatan rumah boleh dipercayai dan menyembuhkan jerawat tanpa kesan sampingan dan perlu menghabiskan begitu banyak. Bukan sahaja rawatan ini selamat tetapi juga meningkatkan kesihatan seseorang dengan ketara selain mengubati jerawat. Sebagai contoh, minum segelas jus sayur-sayuran mentah setiap hari akan menyahtoksik darah anda dan sekali gus membantu merawat jerawat dan juga meningkatkan kesihatan anda ke tahap yang hebat.

Berikut adalah langkah-langkah untuk anda untuk memastikan kulit anda percuma untuk masalah kulit.

†¢ Treating jerawat dengan air
Anda boleh mencegah jerawat dengan minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari, ini akan memastikan terhidrat anda dan biarkan mengatasi anda juga mempunyai tersumbat liang-liang. Apabila anda minum air ini, anda boleh membuang sel-sel mati dengan betul.

†¢ makan makanan yang sihat
Makan buah-buahan dan sayur-sayuran mempunyai bukan sahaja anda menyimpan dalam Kesihatan yang baik, tetapi dia membiarkan anda mempunyai kulit yang sihat lebih tepat. Anda juga boleh cuba minum jus sayur-sayuran mentah untuk menghapuskan toksin di dalam badan.

†¢ menggunakan produk semulajadi
Dengan begitu banyak produk Kecantikan, anda mungkin akan terdorong untuk mencuba dengan harapan bahawa janji-janji mereka untuk membuat anda hebat atau mengekalkan muka licin dan kesihatan anda. Tanpa yang anda tahu, ia boleh menjejaskan kulit anda. Mereka juga mungkin menyebabkan kulit anda dalam masalah tertentu. Alih-alih menggunakan asas bahan kimia tersebut, anda boleh cuba perkara-perkara yang semula jadi atau produk dengan komponen-komponen semulajadi. Sabun dengan minyak pokok teh adalah contoh yang baik.

†¢ mengawal tekanan anda
Seperti yang ditunjukkan oleh kajian, terdapat lebih cenderung untuk mempunyai jerawat kebanyakannya selepas akil baligh. Ia juga sebagai langkah apabila perubahan hormon pada kemuncak. Lebih banyak anda mendapat telah menegaskan, lebih badan anda bertindak balas kepadanya. Berehat, apabila kawalan anda stres, badan anda boleh menghasilkan lebih banyak kortisol yang berguna jerawat atau ejennya.

†¢ berhenti mengambil kopi
Kafein dikenal pasti menyebabkan lebih banyak tekanan dengan menghasilkan hormon stres dalam badan. Ini adalah tidak sihat untuk kulit anda, tekanan boleh memburukkan jerawat.

Satu perkara yang anda akan notis sebagaimana yang anda mencuba remedi rumah, keputusan mungkin perlahan. Tetapi, anda perlu bersabar mengenainya. Keputusan yang anda menjangka akan telah boleh dicapai seperti selepas beberapa minggu selepas anda menggunakannya pada kulit anda.

Pernahkah anda mendengar tentang Asid salisilik? Ia adalah satu lagi perkara yang anda boleh gunakan. Dan ini boleh didapati di washes muka atau wajah pad. Ini mungkin sangat berguna untuk membantu liang-liang anda akan unclogged dan menghalang pertumbuhan jerawat atau pun kes jerawat. Sekali lagi, anda perlu berhati-hati dalam menggunakan ia terlalu supaya anda tidak akan mempunyai hasil bahkan mereka sangat buruk.

Mengambil cadangan-cadangan. Anda akan pasti mengenai cara untuk menghilangkan jerawat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *