Bagaimana untuk menyembuhkan Candida Yis Jangkitan cepat-tips untuk pembasmian

Bagaimana untuk menyembuhkan Candida Yis Jangkitan cepat-tips untuk pembasmian

Terdapat pelbagai kaedah yang tersedia bagi mereka yang ingin tahu bagaimana untuk menyembuhkan jangkitan yis Candida yang anda boleh meneroka dan menggunakan. Ini termasuklah remedi rumah dan pilihan rawatan semulajadi seperti menggunakan minyak pokok teh, Makan yogurt, membuat perubahan pemakanan dan sebagainya. Walau bagaimanapun, jika anda telah mencuba orang-orang dan apa-apa seolah-olah bekerja, mungkin anda boleh menghidupkan perhatian anda kepada ubat-ubatan. Sebelum anda membeli apa-apa dari layanan tempatan itu, adalah lebih baik untuk berunding terlebih dahulu dengan doktor anda atau anda Perbidanan/gynecologist. Lagipun, ia adalah tanggungjawab mereka untuk membantu anda terutama apabila anda berurusan dengan seriawan faraj.

Salah satu isu-isu dengan Candida adalah fakta bahawa sebaik sahaja ia telah menjadi ditubuhkan, membasmi ia boleh menjadi amat sukar. Banyak rawatan akan membantu menenangkan gejala tetapi pendekatan ini akan tidak menyembuhkan sama sekali.

Mendapatkan biasa dengan produk-produk antikulat

Doktor anda mungkin mengesyorkan anda satu produk antikulat yang digunakan untuk merawat Candidiasis. -Krim antikulat yang disapu adalah antara cara bagaimana untuk menyembuhkan jangkitan yis Candida. Contoh-contoh yang diketahui krim tersebut termasuk clotrimazole (Lotrimin), butoconazole (Femstat 3) dan terconazole (Terazol 3). Menghalang perkembangan beberapa jenis kulat clotrimazole apa tidak dan ia adalah sempurna untuk faraj thrush dan jangkitan yang sama. Butoconazole dan terconazole mempunyai fungsi yang sama. Anda tidak perlu risau jika anda agak keliru tentang perkara-perkara ini kerana doktor akan berada di sana untuk membantu anda.

Check Out tablet & Suppositories

Manakala ada yang memilih untuk membuat penggunaan produk tersebut antikulat yang biasanya dalam bentuk gel dan krim, ada yang lebih suka tablet atau suppositories. Adakah anda tahu bahawa anda boleh menggunakan suppositories faraj minyak pokok teh seminggu sekali atau sebulan sekali? Begitu juga benar dengan asid Borik suppositories faraj. Krim antikulat tertentu juga disediakan dalam bentuk tablet dan suppository seperti terconazole (Terazol) dan clotrimazole (Lotrimin, Mycelex. Pil lain disediakan adalah miconazole (Monistat; Micatin) dan nystatin (Mycostatin). Perkara-perkara ini adalah cara lain bagaimana untuk menyembuhkan jangkitan yis Candida.

Untuk ubat-ubatan Oral

Ubat oral yang terkenal yang banyak wanita boleh menggunakan adalah fluconazole (Diflucan). Bagi mereka yang ingin tahu bagaimana untuk menyembuhkan jangkitan yis Candida menggunakan kaedah ini anda perlu mengambil 150 miligram fluconazole secara lisan setiap bulan atau setiap minggu, bergantung kepada apa yang oleh doktor anda. Walau bagaimanapun, beberapa wanita lebih suka tablet atau suppositories dan krim daripada ubat antikulat lisan. Ini adalah kerana kesan sampingan yang dibawa oleh kedua, termasuk sakit kepala dan sakit perut.

Penyelidik perubatan, pemakanan, kesihatan perunding dan bekas penghidap jangkitan yis telah merangka satu sistem yang menjamin untuk menghapuskan dan menyembuhkan anda semua jenis jangkitan yis puasa dengan sederhana, pelan langkah 5.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *