Bagaimana untuk menyembuhkan anjing anda di Uti, bukan hanya menganggap ia

Bagaimana untuk menyembuhkan anjing anda di Uti, bukan hanya menganggap ia

Jika anda mempunyai anjing dan dia pernah mengalami a UTI, anda mungkin tahu bahawa masalah secara amnya yang berulang. Ianya jarang berlaku untuk anjing terdedah kepada UTIs hanya untuk mendapatkan satu jangkitan sepanjang hayat mereka. Jika anjing anda mendapat UTI yang buat pertama kalinya, memberanikan diri kerana terdapat banyak lebih banyak datang cara anda kecuali jika anda melakukan sesuatu mengenainya. Jangkitan saluran kencing anjing boleh mudah dirawat dengan antibiotik tetapi yang masalahnya. Ia adalah satu penyelesaian yang mudah bagi penyakit yang sukar dan rumit. Antibiotik hanya menyekat gejala-gejala UTI. Sebaik sahaja pusingan antibiotik yang diambil, bakteria akan hanya akan kembali kecuali isu asas diuruskan.

Bagi anjing UTI, anda harus mempertimbangkan membuat beberapa perubahan gaya hidup yang serius, tetapi tidak sebelum berkuatkuasa keluar penyebab UTI yang serius seperti kecacatan kelahiran atau ketumbuhan. Membawa anjing anda ke vet untuk mendapatkan beberapa ujian yang dilakukan. Selagi tiada masalah asas yang teruk dikesan, anda boleh mengharapkan untuk merawat jangkitan tersebut dengan selamat dan berkesan di rumah.

Perbezaan antara mengubati jangkitan saluran kencing anjing dan rawatan semata-mata adalah masa dan usaha yang dilakukan. Ianya mudah dan cepat untuk memberikan anjing anda antibiotik jika beliau bertindak baik untuk mereka, itulah. Sesetengah anjing sebenarnya berakhir setelah diperburuk lagi simptom selepas mengambil antibiotik.

Banyak orang mahu menetapkan cepat untuk masalah mereka dan mereka haiwan peliharaan mereka. Idea dan mengambil beberapa pil mendapat atas bonggol kedengaran ideal tetapi realiti hanya tidak manis itu. Anda perlu mengambil langkah-langkah pencegahan dan membuat beberapa perubahan kepada gaya hidup anjing anda.

Anjing UTI boleh dikurangkan secara kekal, iaitu SEMBUH jika anda mengikuti langkah-langkah mudah ini. Pertama-tama, pergi mencari beg itu makanan anjing kering dan menganggap tidak menggunakannya lagi. Itu adalah betul. Banyak makanan anjing komersil adalah tidak apa anda harus boleh memakan anjing anda dan ia boleh menyumbang kepada masalah kencing anjing anda berulang.

Makanan anjing komersil adalah berasaskan bijirin dan mengandungi beberapa bahan-bahan sintetik yang melakukan dua perkara: mengubah tahap pH air kencing anjing anda, menjadikan ia lebih mudah untuk bakteria untuk berkembang dan melemahkan sistem imun anjing anda. Dua faktor ini membuat anjing anda lebih mudah terdedah kepada jangkitan bakteria di saluran kencing dan pundi kencing.

Satu lagi perkara yang anda perlu lakukan untuk memastikan anjing anda kencing jangkitan sebahagian daripada buku yang anda mahu melupakan sejarah adalah untuk sehingga pengambilan air Nya. Dehidrasi yang merupakan salah satu punca utama UTI pada anjing. Sebelum anda pergi mengisi beliau mangkuk air dari paip Walau bagaimanapun, menyedari bahawa hanya ditapis air tuduhan. Air paip mengandungi bahan cemar yang kasar yang boleh memburukkan lagi anjing anda pundi kencing dan salur kencing. Malah, ia juga boleh mengandungi bakteria yang akan menyebabkan anjing anda UTI terus!

Langkah terakhir dan yang paling penting yang anda perlu ambil untuk menyembuhkan jangkitan saluran kencing anjing anda sekali dan untuk semua adalah untuk memberinya ubat homeopati. Homeopati adalah benar-benar selamat dan amat berkesan, terutamanya jika ditadbir secara harian.

Mencari ubat homeopati yang mengandungi tonik kencing seperti uva ursi dan cantharis, yang menguatkan pundi kencing dan salur kencing anjing anda, meningkatkan aliran air kencing yang sihat dan menyeimbangkan tahap pH dalam saluran kencing anjing anda. Jangan melakukan kesilapan menjual pil untuk haiwan kesayangan anda yang tercinta. Pergi semulajadi jika anda ingin mencari satu penyelesaian yang selamat, kekal untuk jangkitan saluran kencing anjing anda. percayalah saya. Rawatan semulajadi mungkin mengambil masa lebih sedikit usaha di pihak anda tetapi keputusan akan meninggalkan kedua-dua anda dan anjing anda sihat, gembira dan lega.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *