Bagaimana untuk menurunkan berat badan dan mendapat manfaat kesihatan dengan mudah

Bagaimana untuk menurunkan berat badan dan mendapat manfaat kesihatan dengan mudah

Adakah mana-mana untuk penyata berikut / komen menyerang elok?

Saya berharap saya tidak merasakan bahawa memberi amaran kepada turun sepanjang masa;

Saya perlu mengurangkan berat badan;

Saya berharap saya mempunyai idea tentang bagaimana untuk memiliki tubuh yang sihat;

Saya berharap saya tidak kelihatan begitu lama dan letih;

Adakah mungkin untuk mengembalikan kesihatan saya dan mengelakkan mendapat sakit?

Sekarang, bagaimana jika saya memberitahu anda hanya membuat satu perubahan dalam rutin dan gaya hidup anda akan membuat banyak kemungkinan berkaitan dengan kesihatan anda? Merasa lebih tenaga dan semangat untuk keseluruhan tempoh hari, menumpahkan pound beberapa, melihat dan merasa muda, membaiki badan anda dan menghasilkan kesihatan yang optimum. Bunyi terlalu baik adalah benar bukan? Terdapat banyak bukti bahawa jus.

Asas-asas

Jus terdiri daripada mencabut nutrien dalam buah-buahan segar dan sayur-sayuran mentah. Nutrien ini, iaitu vitamin, mineral dan antioksidan, dikehendaki oleh badan kita berfungsi secukupnya. Yang kurang boleh menyebabkan beberapa masalah seperti keguguran rambut, Cucian kulit, lemah sistem imun, kekurangan tenaga dan kemurungan. Tubuh manusia perlu inges ini untuk fungsi-fungsi normal badan seperti pertumbuhan sel-sel dan regenerasi, wawasan, menguatkan sistem imun dan Kesihatan umum. Jelas sekali, ia adalah satu keperluan untuk mengambil nutrien ini. Jus membolehkan peningkatan jumlah vitamin untuk diserap ke dalam darah kerana jus yang dihasilkan adalah tertumpu dengan nutrien ini.

Daripada senarai di atas penyakit, ia adalah jelas bahawa makan diet dengan imbangan yang sewajarnya vitamin adalah penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik.

Mengapa jus?

Terdapat begitu banyak manfaat kepada jus bahawa ia adalah sukar untuk menyenaraikan semuanya dalam artikel ini, Walau bagaimanapun, saya akan senarai sepuluh teratas saya.

1. Apabila memakan jus segar badan menyerap nutrien ini agak cepat. Ini adalah kerana sistem manusia menghabiskan masa yang lebih kurang pemprosesan jus kerana ia akan memakan seluruh buah-buahan dan sayur-sayuran. Penyerapan pantas ini akan membolehkan badan anda untuk berasa bertenaga dengan serta-merta dan ia juga agak itu berkekalan.

2. Terdapat banyak khasiatnya terperangkap dalam gentian sayur-sayuran dan buah-buahan.; oleh itu, faedah-faedah yang boleh didapati daripada gentian akan hilang oleh kerana ketidakmampuan sistem penghadaman untuk mengeluarkan ia. Jus membolehkan nilai pemakanan ini dilepaskan membolehkan kita untuk menikmati manfaat. Ini juga menyerlahkan kepentingan melabur dalam pemerah kualiti, seperti Breville Juicer atau Omega J8004.

3. Terdapat juga nutrien yang penting di bahagian buah-buahan dan sayur-sayuran yang kita makan (seperti mengupas). Jus akan mengeluarkan nutrien ini, oleh itu membolehkan kita untuk mengambil mereka.

4. Jus juga merupakan gantian makan besar. Ia menyediakan nutrien yang anda perlukan dan boleh mengisi anda.

5. Jus ini dikenali untuk detox, iaitu jus membersihkan, tubuh badan manusia. Kerana anda menjadi lebih detoxified dan jus yang dibersihkan, ia akan dapat lebih baik menggunakan dan mencapai pemulihan dan mengalami nutrien, yang akan increaseyour tenaga dan mungkin boleh menghilangkan cabaran-cabaran kesihatan.

6. Minum jus segar juga telah dikenali untuk membantu fungsi sistem penghadaman dengan lebih cekap, membantu melegakan sembelit dan mengurangkan risiko kanser kolon. Saluran penghadaman yang lebih baik akan membantu anda menyerap nutrien daripada makanan yang lebih baik dan membantu anda mempercepatkan penghadaman.

7. Ia juga menawarkan satu kaedah untuk mencapai enzim penghadaman; yang biasanya dikunci serat buah-buahan dan sayur-sayuran.

8. Jus anda mencari di kedai-kedai runcit biasanya tidak sesuai vitamin dan mineral yang perlu untuk memiliki kesihatan yang optimum. Ia juga sering telah ditambah gula semacam…

9. Minum jus segar aids dalam mengamalkan gaya hidup yang sihat. Bercakap untuk diri sendiri, minum jus adalah lebih penting kemudian makan makanan tumbuhan. Saya tidak tahu tentang anda, Walau bagaimanapun, dalam pengalaman saya ia adalah lebih mudah untuk mengambil kombinasi ini di dalam jus daripada untuk makan semua sayur-sayuran dan buah-buahan secara berasingan. Delicious!.

10 Kita boleh menurunkan berat badan dan meningkatkan kesihatan kita. Pengambilan lebih banyak vitamin steers kita ke arah gaya hidup yang sihat.

Berbeza Juicing Mesin

Terdapat pelbagai juicers pasaran serta kategori yang berbeza. Mereka adalah seperti berikut:

Emparan kedua-dua kategori berbeza jenis jus yang disenaraikan di bawah.: bebas lenting jenis dan jenis lenting

Lenting bebas taip: Reka bentuk ini menggunakan cakera mencarik. Ada bakul berputar, pulpa di dalam kedai-kedai dan jus melalui lubang-lubang yang dan keluar melalui satu lalukan. Had juicer jenis ini adalah bahawa ia hanya boleh membuat kira-kira satu suku (hanya di bawah seliter) sebelum memerlukan untuk membuka dan membuang pulpa. Ia juga mempunyai sebuah lagi bersih masa berbanding jenis lain. Jus adalah kualiti yang sangat baik. Contoh model jenis ini adalah Omega Juicer Model 9000.

Jenis lenting: Gaya pemerah jus ini tertentu adalah lebih mudah untuk beroperasi dan membersihkan kemudian pemerah jus yang disebutkan di atas. Pulpa ini dipisahkan dari jus dan didepositkan ke dalam sebuah bejana belakang the juicer. Ini membolehkan penghasilan jus tanpa henti. Contoh adalah elit Breville.

Masticating

Menggunakan satu-satu gear yang digerakkan oleh motor. RPM operasi yang rendah grinds buah-buahan dan sayur-sayuran yang diletakkan di dalam the juicer. Kaedah ini biasanya menyimpan lebih daripada gentian daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Sebagai contoh, pemerah jus isi rumah juara.

Juicer gerimit tunggal

Ini kategori baru juicer beroperasi dengan menggunakan gerimit yang tunggal yang putar pada rendah revolusi per minit (rpm). Buah-buahan dan sayur-sayuran akan dihimpit dan ditekan pada masa hadapan mereka. Ini membolehkan jus untuk mengalir ke dalam satu receptacle dan pulpa ke lain. Oleh kerana kelajuan rendah juicers dalam kategori ini nilai pemakanan masih kebijaksanaan. Ini adalah kerana tahap pengurangan haba. Contoh adalah Omega 8003.

Triturating

Ini terdiri daripada inter-meshing twin gear untuk mengeluarkan jus yang maksimum. Ia mempunyai kelajuan yang lebih perlahan maka kebanyakan jadi nilai nutrien yang tinggi. Ia mengambil masa lebih lama untuk membersihkan dan ianya jenis yang lebih mahal. Contoh adalah Greenstar 3000.

Kesimpulannya

Memeriksa banyak manfaat jus mempunyai ingin saya memiliki pengetahuan ini terlebih dahulu. Saya seseorang yang mendapat sakit yang banyak, mempunyai sedikit tenaga, pula tidak makan dengan baik atau mengambil penjagaan diri sendiri. Saya digunakan untuk mendapatkan banyak sakit dan sakit. Di pendek walaupun saya telah menggunakan jus saya rasa saya tahap tenaga yang meningkat dan rasa kurang sakit dan memberi amaran kepada ke bawah. Ia juga telah membantu dalam Fakulti mental saya.

Saya cadangkan pengambilan jus segar kepada sesiapa sahaja yang memiliki isu-isu kesihatan, lesu, rasa yang mereka perlukan untuk mengurangkan berat badan, menginap seperti Kesihatan optimum, dan mengalami kemurungan. Saya cadangkan memakan sekurang-kurangnya satu hidangan jus sehari.Maksud saya, yang tidak mahu berasa dan kelihatan lebih muda, mengurangkan berat badan, meningkatkan tahap tenaga, dan sebagainya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *