Bagaimana untuk menulis sebuah esei tentang penjagaan kesihatan

Bagaimana untuk menulis sebuah esei tentang penjagaan kesihatan

Sebagai dengan menulis sebuah esei tentang sebarang topik, melakukan kerja rumah anda adalah penting! Pastikan anda memahami soalan tersebut dan jika perlu menyemak dengan tutor anda. Ia adalah penting bahawa esei anda mempunyai pengenalan yang baik, yang keluar parameter esei. Badan utama esei harus menyediakan hujah-hujah anda dan menentang topik dan ini perlu juga disokong dengan rujukan yang relevan dan semasa. Kesimpulan harus jumlah semua mata yang anda telah dibuat sepanjang dan mengemukakan sebarang cadangan untuk kajian masa depan.

Ianya penting apabila menulis mengenai penjagaan kesihatan bahawa anda mendapatkan istilah anda betul! Pastikan ejaan betul dan memastikan bahawa semua undang-undang yang dirujuk dengan betul.

Menjalankan kajian literatur merupakan salah satu aspek yang penting untuk esei yang berjaya dalam penjagaan kesihatan. Isu-isu yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan berubah sepanjang masa dan ia adalah penting bahawa anda menggambarkan ini dalam penulisan anda.

Jadi apakah sorotan literatur? Mudah – ia adalah satu kajian menyeluruh dan tafsiran yang berkaitan dengan topik-topik tertentu. Mengapa kajian literatur adalah sangat penting? Fikir bagaimana sibuk anda di tempat kerja, terutama jika anda bekerja di mana-mana aspek penjagaan kesihatan; tidak pernah ada masa yang cukup untuk menangani aspek hari-hari kerja anda, apatah lagi duduk bergelumang melalui Gunung Laporan perubatan! Sorotan literatur akal daripada badan penyelidikan dan membentangkan anda dengan analisis Sastera semua disediakan supaya anda tidak perlu untuk penyelidikan masing-masing secara individu – sempurna!

Semua individu yang bekerja dalam penjagaan kesihatan mempunyai kewajipan untuk kekal sehingga tarikh dengan semua perkembangan dan idea-idea yang berkaitan dengan amalan mereka. Hal ini berlaku sama ada anda menulis sebuah esei atau tidak.

Kajian literatur yang akan membentuk satu asas hujah anda semasa menulis esei anda dalam penjagaan kesihatan. Anda akan mencari rujukan untuk membantu menyokong atau menentang terhadap anda. Kajian literatur yang membantu anda melihat gambar penuh.

Kekuatan bukti-bukti yang dikemukakan mungkin menyokong hujah anda atau memang kekurangan bukti boleh menyerlahkan keperluan untuk penyelidikan masa depan.

Ia adalah penting untuk memastikan objektif apabila menjalankan kajian literatur. Ia boleh menjadi sangat mudah untuk mencari beberapa keping penyelidikan untuk menyokong hujah anda dan mengabaikan pandangan lawan. Ingat semasa anda membaca laporan oleh seorang pakar dalam bidang tertentu, ia mewakili pandangan mereka tetapi mungkin tidak disokong oleh bukti yang kuat jadi anda perlu mencari bukti yang memberi berat badan kepada hujah anda.

Kesimpulannya, tinjauan literatur boleh menjadi tulang belakang dalam esei anda dalam penjagaan kesihatan. Mengkaji kesusasteraan memberi gambaran yang lengkap yang tidak jelas jika sekeping Sastera atau maklumat dipaparkan dalam pengasingan.
Mendapatkan kajian literatur anda betul dan esei anda akan membuat gred!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *