Bagaimana untuk menterbalikkan kedutan sekarang!

Bagaimana untuk menterbalikkan kedutan sekarang!

Anda mungkin tidak bersetuju, tetapi mendengar saya mengenai perkara ini. Berikut adalah beberapa cadangan tentang bagaimana untuk mengurangkan dan berbalik kedutan. Cadangan-cadangan untuk menterbalikkan kedut datang terus dari pakar-pakar dermatologi dan pembedahan plastik. Sudah tentu, sesetengah cadangan mereka juga termasuk dermabrasion dan lain-lain bentuk pembedahan kosmetik. Mereka juga tidak disediakan di sini. Ini adalah selamat dan berkesan langkah-langkah yang sesiapa sahaja boleh mengambil, tanpa menghabiskan beribu-ribu ringgit, atau mengambil risiko reaksi buruk.

Matahari adalah rakan kami, tetapi tidak jika kita keterlaluan itu. Badan memerlukan cahaya matahari untuk menghasilkan vitamin D. Ia mempunyai kesan yang positif pada otak, juga. Kemurungan naik dalam musim sejuk, pada musim bunga dan musim panas. Jika anda mahu untuk menterbalikkan kedut, anda perlu Hadkan pendedahan anda, kerana sinaran UV dari matahari meningkatkan jumlah radikal yang berada di dalam sel-sel kulit dan radikal bebas memainkan peranan dalam pembentukan kedutan, serta yang lain-lain tanda penuaan.

Penggunaan kerap pelindung matahari adalah kontroversi, tetapi menggunakan zink oksida, sun-block atas dasar diperlukan sebagai sentiasa dinasihatkan. Walaupun terdapat baris baru make-up semula jadi yang mengandungi ia. Ia adalah selamat dan berkesan.

Sesiapa berminat untuk menterbalikkan kedutan harus mengelak daripada asap rokok. Ia menyebabkan pelancaran satu enzim yang rosak kolagen dan elastin gentian, serta asid hyaluronic. Tanpa hal-hal itu, kulit kita mula sag. Ekstrak dari wakame kelp telah ditunjukkan untuk menghalang aktiviti enzim. Anda masih tidak merokok. Tetapi, ekstrak kelp yang baik untuk sesiapa yang mahu mengurangkan kendur.

Peningkatan pengambilan nutrien penting untuk menterbalikkan kedutan. Asid lemak Omega 3 suplemen mempunyai beberapa manfaat yang terbukti. Makan lebih banyak ikan boleh membantu. Vitamin A, C dan E adalah perlu untuk kesihatan kulit dan terbaik diserap apabila diambil bersama-sama. Pastikan jenis vitamin A dalam tambahan yang Beta-karotena atau lain-lain karotenoid, tidak retinol. Pengambilan protein adalah juga penting, kerana sel-sel kulit dan gentian terutamanya terdiri daripada protein.

Koenzim Q10 adalah bahan seperti vitamin penting yang lain. Ia didapati dalam setiap sel badan. Kajian telah menunjukkan bahawa tahap COQ10 kulit cepat habis atas pendedahan kepada sinar UV dari matahari. Topically digunakan COQ10 telah ditunjukkan untuk mengundurkan kedutan, mengurangkan roughness, meningkatkan penghidratan dan mengurangkan pancaran matahari. Selepas enam minggu, 29% pengurangan garisan dan kedutan dilihat.

Cebisan-cebisan topically digunakan protein yang dipanggil peptida telah membuktikan keberkesanan bagi merangsang penghasilan kolagen dan elastin gentian, serta reversing dan mengurangkan kedutan. Krim malam yang termasuk ekstrak avokado dan mentega Shea akan membantu menterbalikkan kedutan. Bilik-bilik ini menyediakan vitamin A dan E, serta asid lemak dan nutrien penting lain.

Membuat kesilapan tidak mengenainya. Kekunci untuk menterbalikkan kedutan adalah untuk meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan. Sebagai kulit anda menjadi lebih sihat, ia akan menjadi lebih kukuh dan lebih baik. Walaupun kebanyakan produk di pasaran tidak akan berbalik kedutan, akan sedikit. Anda hanya perlu membaca label bahan-bahan dengan teliti dan mencari nutrien yang dinyatakan dalam artikel ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai vitamin untuk kulit yang sihat, dan lain-lain bahan semulajadi yang luar biasa untuk penjagaan kulit yang sihat semulajadi, layari laman web saya semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *