Bagaimana untuk menjaga mata anda selamat dengan cermin mata Keselamatan

Bagaimana untuk menjaga mata anda selamat dengan cermin mata Keselamatan

Kacamata keselamatan digunakan untuk melindungi mata semasa aktiviti-aktiviti yang boleh melibatkan kecederaan mata. Kacamata Keselamatan mengurangkan risiko kecederaan semasa aktiviti-aktiviti seperti sukan, binaan bangunan berasakan kayu dan beberapa jenis seni–seperti patung, lampworking, quartzworking, kimpalan atau diperluas, dan semasa di tempat kerja dalam industri seperti pembinaan.

Menurut kaji selidik, 10 hingga 20% daripada kecederaan yang berlaku pada kerja mengakibatkan kehilangan penglihatan kekal atau sementara. Oleh itu, terdapat keperluan kritikal untuk melindungi mata anda dari sebarang kecederaan yang berpotensi.

Terdapat banyak di pasaran yang boleh melindungi daripada bahaya kerja, termasuk kecederaan mata dari Terbang cebisan kaca atau logam, bahan kimia di udara dan sinaran yang membahayakan.

Kacamata Keselamatan preskripsi telah menjadi sebahagian daripada kit alat untuk ramai profesional, termasuk orang-orang yang dalam pembinaan perdagangan (misalnya pengimpal), dan tentera dan kerjaya penguatkuasaan undang-undang.

Berikut adalah gambaran ringkas tentang jenis-jenis Keselamatan dan rekreasi gelas disediakan di dalam pasaran dan penggunaannya:

Gelas yang memandu
Jika mata anda sensitif dan silau lampu mengganggu anda semasa memandu pada waktu malam, anda perlu melabur dalam memandu gelas.

Kanta yang jelas dengan salutan AR adalah salah satu pilihan yang terbaik untuk memandu waktu malam kerana ia mengurangkan pantulan dalaman dalam kanta, mengurangkan masalah halo, dan meningkatkan pemindahan cahaya yang melalui kanta mata. Kanta tujuan am kegemaran peribadi saya untuk memandu pada waktu malam adalah kanta bersalut AR semata-mata Glare Penyaman udara peach/cahaya kami. Saya mendapati ini paling berkesan untuk pelbagai keadaan memandu. Mereka melakukan kerja yang jauh lebih baik pada menghapuskan sebahagian silau dari lampu daripada orang-orang yang jelas. Kuning adalah satu lagi pilihan untuk malam memandu kanta. Ini akan mengasah dan meningkatkan kawasan paparan anda. Satu negatif daripada kanta ini adalah mereka memberi pemandu rasa melihat lebih baik, tetapi di sisi lain, sebaliknya benar-benar berlaku. Walau bagaimanapun, Terdapat tiada tongkat ajaib yang dapat meningkatkan memandu waktu malam. Mendapat mata anda diperiksa secara berkala dan memakai preskripsi yang unggul. Jika anda mempunyai masalah biasa semasa memandu pada waktu malam, dapatkan nasihat pakar.

Gelas komputer
Menghabiskan masa yang ketara pada komputer anda? Anda perlu mempunyai komputer gelas sebagai langkah perlindungan untuk menyelamatkan mata anda. Kami membawa pelbagai kanta tints dan Gunnar Optiks gelas untuk kerja-kerja komputer. Anda juga boleh mendapatkan kanta komputer dalam membaca gelas dan mereka mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan dengan sindrom penglihatan komputer (CVS).

Sakit kepala, mata letih, membakar mata, air mata, gatal-gatal mata, mata Kering, penglihatan berganda, penglihatan kabur, keletihan mata, bloodshot mata, sakit mata, jengkel mata dan sakit mata merupakan antara simptom CVS. Cermin mata komputer melegakan sakit kepala ketegangan mata disebabkan oleh kelesuan otot mata.

Cermin mata perlindungan sinaran
Cermin mata perlindungan sinaran akan dipakai oleh orang-orang yang mempunyai risiko potensi pendedahan radiasi kerana tuntutan kerja khusus mereka. Memakai pelindung mata ini direka bagi orang-orang yang bekerja di makmal X-ray, hospital dan sebagainya. Mereka melindungi bahagian-bahagian yang sensitif mata daripada sinaran mengion. Mata, sebagai kawasan paling sensitif di badan, adalah yang paling terdedah kepada radiasi. Mereka perlu dilindungi dari kerosakan dengan menggunakan cermin mata membawa berkualiti tinggi untuk setiap prosedur x-ray. Kemudahan perubatan perlu mengambil langkah-langkah yang mencukupi untuk melindungi kakitangan perubatan dan pesakit-pesakit mereka dengan melaksanakan penggunaan untuk hospital, amalan pergigian dan makmal x-ray.

Gelas sukan perlindungan
Terdapat juga pelindung mata yang digunakan oleh warga untuk melindungi mata daripada serangga, habuk, letupan Angin, dan sebagainya. Perlu disahkan oleh hotel harus menggunakan perisai matahari yang berkesan untuk melindungi mata mereka dari sinaran UV dari matahari. Cermin mata kawalan jangkitan boleh digunakan bagi perlindungan terhadap jangkitan selsema mata. Cermin mata polarized akan berguna kepada nelayan untuk memancing dan sukan air kolam dengan mengurangkan silau yang mencerminkan. Kami juga membawa satu barisan penuh Kuda gelas dalam gaya kanta polarized polarized dan bebas.

Perlindungan cermin mata hitam
Orang memakai pelindung matahari untuk melindungi kulit mereka sambil dalam cahaya matahari yang teruk dan tidak memakai cermin mata hitam yang sama untuk mata anda. Pendedahan kepada cahaya matahari yang cerah oleh mata kasar boleh meningkatkan risiko mendapat katarak, umur berkaitan kemerosotan otot dan ketumbuhan pada mata, termasuk kanser.

Walau bagaimanapun, tidak semua kek Marble menyediakan perisai perlindungan mata yang sama. Kualiti sunglass yang baik hendaklah ia menghalang sinar UV. Jangan tertipu dengan warna atau kos. Keupayaan untuk menyekat cahaya UV bukanlah bergantung pada tag harga atau akan kanta sunglass berapa gelap. Juga, pastikan cermin mata hitam yang menghalang 100% daripada sinaran UVA dan UVB. Mereka juga perlu Balut semua cara di sekeliling untuk kuil-kuil anda supaya sinar matahari tidak boleh masuk dari sebelah. Walaupun anda memakai pembetulan lenses, ia adalah penting untuk melindungi mata anda dari sinar matahari.

Cermin mata Keselamatan laser
Laser yang sederhana dan berkuasa tinggi adalah berpotensi berbahaya kerana ia boleh membakar retina mata. Ini boleh dicegah dengan memakai goggles Keselamatan laser apabila operasi laser. Cermin mata Keselamatan laser menyediakan CE yang diperakui perlindungan sinaran laser. Gaya bingkai yang selesa digunakan di atas preskripsi kanta dan mempunyai perisai utama dan sampingan untuk melindungi pengguna mata daripada sinaran laser persisian s-VHS.
Sumber:-www.vseyewear.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *