Bagaimana untuk menjaga kesihatan sepanjang kehamilan Ivf

Bagaimana untuk menjaga kesihatan sepanjang kehamilan Ivf

Matlamat mana-mana perempuan semasa hamil perlu memastikan kesihatan sendiri dan bahawa bayi beliau. Kebanyakan faham bahawa menjauhkan diri dari alkohol dan tembakau adalah penting semasa kehamilan, tetapi apa yang boleh anda lakukan untuk memastikan kehamilan yang sihat berikutan prosedur berjaya dalam Vitro?

Akupunktur sering digunakan oleh individu-individu sebelum dalam Vitro atau sebelum mencuba untuk hamil. Pengamal Akupuntur sering mengesyorkan bermula Akupunktur tiga hingga enam bulan sebelum rawatan kesuburan, dan sesetengah memilih untuk menjalani satu sesi sebelum dan selepas rawatan. Dari segi kehamilan, ramai memilih untuk meneruskan Akupunktur dalam tempoh tiga bulan pertama kehamilan, kerana ini adalah tempoh di mana kebanyakan keguguran berlaku.

Yoga juga telah digunakan oleh individu untuk meningkatkan kesuburan mereka. Tekanan boleh menjadi perencat utama kepada kesuburan dan yoga telah dikenali untuk membantu pesakit berehat. Semasa mengandung, yoga juga mungkin bermanfaat. Ia boleh membantu wanita yang menyesuaikan diri mereka hamil dan merupakan cara terbaik untuk melegakan tekanan — kedua-dua fizikal dan emosi — semasa mengandung.

Mengambil langkah berjaga-jaga Khas apabila hamil, Walau bagaimanapun. Elakkan menimbulkan yang meletakkan anda di belakang anda selepas trimester pertama, menimbulkan yang terbentang otot-otot yang terlalu banyak dan tidak mengamalkan yoga di dalam Bilik panas. Karya yang terbaik nasihat mengenai yoga semasa hamil mungkin untuk mendapatkan kelas yoga yang bertujuan khusus untuk wanita hamil, dan membiarkan guru yoga yang tahu bahawa anda sedang hamil serta trimester anda.

Pemakanan adalah bahagian penting lain dari kehamilan, kerana ia adalah penting untuk mendapatkan semua nutrien perlu, vitamin dan mineral untuk bayi anda. Minum air yang kadang-kadang terabai sebahagian daripada pemakanan, tetapi adalah penting untuk sentiasa terhidrat dan membawa nutrien dari makanan anda untuk bayi anda. Anda akan mahu untuk mengambil protein, karbohidrat, kalsium, besi, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin D, asid folik dan jumlah lemak yang terhad.

Makanan untuk mengelakkan, Namun, termasuk mentah atau undercooked daging, telur atau ayam, ikan tinggi di mercury, unpasteurized susu, kafein, keju lembut, sayur-sayuran yang unwashed, kerang mentah, salai makanan laut, daging deli, pate dan, sudah tentu, alkohol. Klinik kesuburan sering menawarkan pemakanan kaunseling bagi wanita yang tidak pasti daripada diet mereka patut amalkan semasa mengandung.

Kebanyakan orang telah mendengar ungkapan, ‘anda sedang makan untuk dua sekarang’. Menjaga keperluan kesihatan anda sendiri serta yang bayi anda adalah penting sepanjang kehamilan anda dengan IVF, dan perlu diambil serius.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *