Bagaimana untuk menjadi pemain lebih baik – 5 langkah pelan

Bagaimana untuk menjadi pemain lebih baik – 5 langkah pelan

Bola sepak (atau bola sepak sebagai ‘bebas-Brits’ yang merujuk kepadanya sebagai) adalah sukan yang paling popular di dunia. Berjuta-juta orang main, di pelbagai peringkat, setiap hari. Kebanyakan orang bermain untuk menyeronokkan, lain-lain profesional, namun Matlamat permainan ini adalah hampir selalu sama – menang! Sepanjang artikel saya akan mencadangkan cara-cara untuk menjadi seorang pemain bola sepak yang lebih baik (dan sekali gus meningkatkan peluang pasukan anda dan anda untuk memenangi perlawanan). Semua cadangan yang telah dibuat akan menyebabkan peningkatan dalam permainan anda, namun sesetengah akan mengambil masa lebih lama daripada orang lain ‘berkembang’. Begini:-

KECERGASAN:
Watch pemain bola sepak yang terkenal dan anda akan perasan bahawa mereka menghasilkan banyak gerakan dalam 90 minit, biasanya berjalan 10-15km dalam proses. Untuk melakukan ini memerlukan tahap kecergasan kardiovaskular yang tinggi. Untuk mendapat kecergasan tersebut memerlukan dedikasi dan disiplin. Sukan lain di mana peserta mempunyai tahap kecergasan yang sangat tinggi mungkin lebih-lebih lagi daripada pemain bola sepak, adalah tinju (mungkin tidak selalu yang dikeluarkan!). Oleh itu, cadangan saya untuk meningkatkan kecergasan anda akan Keretapi seperti Berdan satu! Tidak di berlatih dan lain-lain, tetapi dengan kenaikan awal (sebaik-baiknya antara 5-6 am) dan meletakkan dalam sesi. Sebaik-baiknya hendaklah mengandungi jarak berjalan diikuti oleh aktiviti kardiovaskular seperti ponteng, bintang melompat dan sebagainya. Tambah ke bahawa push-ups, crunchies dan bangun tubi dan kecergasan anda akan mula untuk meningkatkan dengan ketara. Sebaik-baiknya saya cadangkan sesi anda hendaklah tidak kurang daripada 1 jam, sekurang-kurangnya 4 – 5 kali seminggu. Latihan begitu awal akan kerjaya metabolisme anda untuk hari tersebut serta psikologi ia akan memberikan anda satu pencapaian rasa yang perlu memotivasikan anda hari akan datang.

Matlamat!: kenaikan pada 5.30 am, 5 kali seminggu dan lengkap di Km 4-5 yang jalankan diikuti push-ups 5 x 20 5 x 20 crunchies, lompatan bintang 5 x 40, burpees 5 x 20, memegang kedudukan papan itu untuk seberapa lama yang mungkin.
Petua: Ini akan kelihatan sukar pada mulanya, tetapi sekali anda akan menjadi rutin yang ia menjadi mudah. Mempunyai latihan pakaian di tepi katil dan fokus minda anda supaya anda bangun dengan serta-merta apabila penggera anda pergi. Jangan berfikir tentang apa yang anda kira-kira untuk melakukannya, hanya lakukan!

DIET:
Anda adalah apa yang anda makan / minum. Anda tidak akan meletakkan bahan api yang betul ke dalam kereta anda, jadi mengapa meletakkan ia ke dalam badan anda? Anda akan dipengaruhi oleh apa yang anda makan / minum – dalam jangka pendek dan jangka panjang. Oleh itu, diet keseluruhan anda harus seimbang dengan besar ramuan dari sayur-sayuran hijau dan salad. Elakkan makanan ringan yang anda tahu merugikan anda – saya tidak perlu senarai makanan ini, anda tahu mereka sudah, tetapi mereka hanya merasai terlalu baik! Bukan? ‘Garbabge’ – yang mereka rasa baik masa penggunaan, tetapi bagaimana yang anda rasa selepas itu apabila citarasa anda telah kembali ke negeri – I ‘m guessing bukanlah hebat! Memperbaiki apa-apa sahaja yang memerlukan disiplin dan sering berkorban. Memberi makanan ringan dan manfaat-manfaat yang mengikuti akan jauh melebihi keseronokan ‘cepat Perbetulkan’ yang menyediakan makanan ini.
Pengambilan air anda harus tinggi – anda harus tidak pernah benar-benar merasa dahaga kerana ini adalah satu tanda awal dehidrasi. Menggantikan penggunaan minuman fizzy, teh dan kopi dengan air. Minum sekurang-kurangnya 2 liter dan maksima sebanyak 5 liter (bergantung kepada saiz badan dan intensiti exercise(s) dilakukan) setiap hari. Membawa air dengan anda pada semua masa, tidak meninggalkan dehidrasi jemputan mana-mana ke dalam badan anda!

Matlamat!: minum 2-5 liter air setiap hari, manakala mengelakkan minuman fizzy, teh dan kopi. Makan portion(s) sayur-sayuran hijau / salad atau buah-buahan dengan setiap hidangan. Snek setiap 2-4 jam pada buah-buahan / salad / sayur-sayuran atau kekacang. Hapuskan makanan ringan daripada diet anda sepenuhnya.
Petua: Disiplin dan dedikasi adalah lagi kunci. Anda tidak menjadi seorang pemain bola sepak yang luar biasa dengan melakukan perkara-perkara biasa!

PERANGAI DAN TUMPUAN:
Perangai dan fokus sebelum, semasa dan selepas perlawanan adalah ramuan utama untuk membuat seorang pemain bola sepak yang lebih baik. Sebelum perlawanan, anda harus menumpukan pada apakah matlamat keseluruhan. Bahawa tumpuan harus tetap teguh dan berterusan sepanjang. Ini sepatutnya tidak membuat anda takut atau gementar, tetapi akhirnya membimbing anda ke arah kejayaan. Jika anda membuat ralat atau sisa peluang, ini tidak seharusnya menjejaskan tumpuan anda sebagai matlamat anda masih sama. Ia tidak mungkin bahawa anda keseluruhannya bertujuan untuk skor pada ketika tertentu atau tidak untuk membuat kesalahan itu pada masa yang tepat. Oleh itu, menumpukan perhatian pada apa yang anda boleh dicapai dalam masa yang tinggal, akan ada banyak masa untuk mengkaji prestasi selepas perlawanan selesai.
Akhirnya, setelah perlawanan telah berakhir tumpuan menang atau kalah dengan bermaruah. Ini tidak hanya menjadikan anda seorang pemain bola sepak yang lebih baik, tetapi orang yang lebih baik.
Matlamat!: sebelum perlawanan menghabiskan 15-30 minit menumpukan kepada apa yang anda benar-benar ingin mencapai. Yang jelas hasil anda. Selalu orang gagal kerana mereka tidak tahu dengan tepat apa mereka mahu mencapai.

LAKUKAN HANYA PERKARA YANG BAIK DAN SERING:
Bukan tiap-tiap pemain bola sepak boleh melakukan perkara-perkara Cristiano Ronaldo, Zindine Zidane atau Lionel Messi boleh lakukan. Tetapi, Semua pemain bola sepak boleh belajar untuk melakukan kemahiran yang sederhana kerap dan baik. Saya tidak cuba untuk ‘suar’ dan kemahiran yang mahal, agak mencairkan. Belajar bermain Pas pendek dengan tepat dan secara langsung 100% masa adalah satu kelebihan yang besar kepada mana-mana pemain. Pemain yang hebat, seperti Paul Scholes dan Claude Makele, adalah pakar melakukan perkara-perkara yang mudah juga. Ini adalah sesuatu yang semua pemain patut amalkan.
Matlamat!: amalan pendek Pas, membetulkan kedudukan, menarik kira bola, menangani dan sebagainya kerap dan untuk tempoh masa yang panjang. Ramai pemain percaya kerana mereka telah menguasai teknik mereka tidak mengamalkan apa-apa lebih – apabila dalam penguasaan fakta dan penambahbaikan datang dari berkali-kali mengamalkan kemahiran yang telah dipelajari. Ini jenis dedikasi dan komitmen memastikan bahawa di saat-saat penting permainan apabila melaksanakan sesuatu kemahiran atau teknik penting anda akan disediakan.

BELAJAR DARI YANG TERBAIK:
Mengapa mencipta semula roda? Jika anda ingin menjadi seorang pemain bola sepak terkenal, menanda aras seorang pemain bola sepak yang terbaik. Mereka mungkin mempunyai kemahiran semula jadi, tetapi untuk sampai ke tahap mereka telah mencapai tidak oleh peluang. Jika anda ingin sampai ke tahap tertentu player(s) menyalin apa yang mereka lakukan secara tetap (keindahan penandaarasan adalah anda boleh mengambil positif dan menghapuskan apa-apa rutin yang negatif pemain mungkin mempunyai!). Dengan pemain bola sepak yang kehidupan mereka dalam perhatian media dan segala macam data yang didapati secara terbuka di internet, ia tidak pernah senang dengan penanda aras.
Matlamat!: memilih player(s) bertaraf dunia yang anda mengagumi kedua-dua dan turun di Padang. Mengumpul maklumat mengenai diet, latihan kaedah dan idea-idea kecergasan mereka. Mengkaji pergerakan dan adanya bermain beberapa permainan mereka. Rekod permainan yang mereka telah bermain dengan amat baik dan menganalisis kualiti mereka. Mungkin hubungi mereka terus untuk mendapatkan nasihat dan petua – jika dilakukan dengan elegan, dengan sebab-sebab anda untuk menghubungi mereka dinyatakan dengan jelas, mereka perlu menjadi lebih daripada gembira untuk termasuk memaksa.

Menggabungkan semua perkara di atas dengan kepercayaan dan anda akan pasti menjadi seorang pemain bola sepak yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *