Bagaimana untuk meningkatkan tahap kesihatan anda dengan kuasa bernafas

Bagaimana untuk meningkatkan tahap kesihatan anda dengan kuasa bernafas

Bernafas, sedang tindakan refleks yang, diambil diberikan oleh ramai orang. Hasilnya, ramai di antara kita tidak meraih manfaat penuh kesihatan pernafasan yang betul. Ia telah membuktikan tanpa keraguan bahawa pernafasan yang sempurna boleh mencegah permulaan sel-sel kanser, meningkatkan tahap tenaga dan mampu kami kesihatan yang baik allround, mental dan fizikal.

Ujian telah dijalankan dengan tikus oleh para saintis untuk menentukan manfaat pernafasan yang betul dan kesan-kesan negatif daripada kekurangan pernafasan yang betul. Pertama, ia perlu difahami bahawa pernafasan yang betul mempunyai kaitan dengan optimum oxygenating darah. Dua kumpulan tikus telah dimasukkan ke dalam sangkar berbeza dua ujian pernafasan ini. Satu sangkar kebuluran oksigen cukup, tetapi dipenuhi dengan banyak makanan yang disayangi oleh tikus, seperti keju dan pelbagai jenis juadah. Dalam sangkar seterusnya dipenuhi dengan banyak oksigen, walaupun ia adalah kekurangan makanan yang cukup.

Selepas sebulan, diperhatikan bahawa tikus di dalam sangkar dengan banyak makanan dan oksigen yang kecil telah berkembang lemak, dan mengalami pelbagai penyakit, termasuk pertumbuhan sel-sel kanser dan Kesihatan umum. Mereka pula tidak walaupun beranak sebagai bersungguh-sungguh. Walau bagaimanapun, tikus dalam sangkar kedua kelihatan lebih sihat, lebih cergas dan boisterous, dan jauh lebih sihat. Mereka juga telah procreating lebih daripada rakan-rakan mereka di dalam sangkar yang pertama.

Dalam masa enam bulan, penduduk di dalam sangkar yang pertama telah berkurangan, manakala jumlah tikus di dalam sangkar yang kedua telah meningkat tiga kali ganda, walaupun mereka yang terselamat Diet kebuluran. Ia adalah sama dengan manusia. Lebih banyak darah kita sepenuhnya oxygenated, baik untuk kesihatan kita. Oksigen detoxes badan kita melalui sistem limfa, yang boleh dianggap sebagai sistem kumbahan dalam badan kita. Ada orang di dunia Timur, terutamanya India, yang telah hidup selama bertahun-tahun dengan makanan yang sedikit atau tiada makanan sekali; Semua kerana mereka telah menguasai seni bernafas dalam apa-apa cara bahawa aliran darah mereka mempunyai banyak oksigen pada setiap masa.

Cuba setiap hari senaman ini selama sebulan: tiga kali sehari sebelum Sarapan Pagi, sebelum makan dan sebelum tidur. Nafas dalam dalam dan cuba tahan nafas untuk kiraan sepuluh sebelum exhaling. Selepas beberapa hari atau seminggu anda kemudian boleh meningkatkan kiraan enam belas atau dua puluh. Melakukan senaman ini untuk sesi lima belas minit setiap hari selama sebulan. Selepas seminggu anda akan terkejut bagaimana bertenaga yang anda rasa. Kulit anda juga akan mula bercahaya, dan anda akan menikmati tidur yang lebih baik dan lebih tenang.

Bagi perokok, ini boleh membantu dalam membantu dalam usaha untuk menghentikan tabiat ini mengeji. Anda juga akan merasa lebih tenang pada kebanyakan masa dan akan mampu berjalan kaki menaiki tangga tanpa kehilangan nafas anda atau Kembang-kempis.Anda juga akan kurang terdedah kepada turun dengan selsema dan influenza, kesihatan anda akan bertambah baik untuk lebih baik dan anda akan sentiasa merasa sprightly dan meriah.

Hakcipta Terpelihara (c) 2013 Mphojane Leboko

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *