Bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk Ivf

Bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk Ivf

Jika anda sedang mencari untuk maklumat mengenai bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF, Terdapat beberapa langkah yang boleh diambil untuk memastikan bahawa telur anda kuatkan apabila ia datang sepanjang masa untuk koleksi.

Walaupun tidak ada sebarang syak bahawa ovari Kesihatan adalah dipengaruhi oleh umur, ini bukanlah satu-satunya faktor dan terdapat banyak yang memberi kesan kesihatan ovari dan telur dan banyak yang boleh kita lakukan untuk mempengaruhi mereka untuk keuntungan kami. Faktor-faktor yang berkaitan termasuk, antara lain, kami pemakanan, faktor-faktor alam sekitar, isu-isu hormon dan tekanan.

Sebelum ovulasi, Terdapat banyak berlaku bagi telur kami. Sesungguhnya, kitaran pengeluaran bermula 90 hari sebelum ovulasi dan pada masa ini, pelbagai perkara yang positif dan negatif mempengaruhi kualiti telur. Pada masa ini, telur dipengaruhi oleh darah, hormon yang mengalir melalui tubuh kita, apa yang kita makan dan tekanan.

* Darah

Ia adalah penting bahawa ovari kami mempunyai bekalan darah yang baik yang kaya dengan oksigen. Aliran darah yang lemah boleh disebabkan oleh kekurangan senaman, dehidrasi dan darah yang tebal. Untuk mengatasi ini, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari. Anda juga harus cuba untuk mencari satu bentuk senaman yang anda nikmati, tetapi berfikir sederhana bukannya berat. Senaman membantu darah untuk pam pusingan badan, sekali gus meningkatkan aliran oksigen ke organ penting. Beberapa bentuk urutan juga telah ditunjukkan untuk membantu meningkatkan bekalan darah ke ovari.

* Hormon

Apabila melihat bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF, keseimbangan hormon perlu tidak akan terlepas pandang. Ini boleh terjejas oleh banyak perkara, termasuk toksin alam sekitar, tekanan dan pemakanan. Apabila hormon dari kilter, ini boleh mengganggu ovulasi. Hormon boleh rebalanced dengan menghapuskan toksin alam sekitar melalui detox menyeluruh dan mengurangkan pendedahan anda pada masa hadapan. Pastikan bahawa anda makan makanan yang telah dihasilkan secara perlahan-lahan.

* Diet

Apa yang kita makan kesan dengan ketara pada kesihatan dan secara khususnya, jenis makanan yang betul boleh meningkatkan kualiti telur untuk IVF. Makanan untuk membantu meningkatkan kesihatan telur termasuk produk tenusu penuh lemak, Jeli, brokoli, beri, biji Labu, halibut, biji bijan, sayur-sayuran berdaun hijau gelap dan halia. Makanan yang memudaratkan dan bahan-bahan termasuk tembakau, alkohol, kafein, minuman fizzy, lemak trans, makanan yang diproses dan gula.

Satu lagi pertimbangan bagi mereka yang ingin tahu bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF adalah sama ada atau tidak untuk mengambil pemakanan tambahan. Terdapat sebilangan kini di pasaran yang direka khas untuk kegunaan pre-natal dan anda mungkin ingin bertanya doktor IVF yang dia mencadangkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *