Bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk Ivf – tip mudah untuk membantu

Bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk Ivf – tip mudah untuk membantu

Jika anda akan tertanya-tanya bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF, maka terdapat banyak yang anda boleh lakukan untuk bersedia untuk prosedur akan datang dan memastikan bahawa telur anda berada dalam keadaan sebaik mungkin untuk koleksi. Anda mungkin sudah mengetahui bahawa kesihatan ovari anda dan oleh itu telur anda sebahagiannya ditentukan oleh umur ibu, tetapi berita baik adalah bahawa terdapat banyak lain antara faktor-faktor, Tempahan yang kami mempunyai kawalan ke atas.

Antara faktor-faktor lain, kualiti telur kami dipengaruhi oleh apa yang kita makan dan minum, sekitar kami, tahap hormon dan tekanan.

Kitaran hayat telur kami bermula kira-kira 90 hari sebelum ovulasi dan pada masa itu, kualiti mereka boleh dipengaruhi secara positif mahupun negatif. Apa yang anda ada pada hari pengambilan telur untuk IVF adalah hasil daripada pengeluaran dalam tubuh anda kira-kira 3 bulan.

Ianya sangat mudah untuk merasakan melambangkan identiti daripada keseluruhan proses IVF, dengan ramai pasangan yang berasa bahawa campur tangan perubatan menghalang mereka daripada melakukan banyak menyumbang. Setakat kualiti telur berkenaan, ada banyak yang boleh dilakukan dan yang lebih awal anda mula lebih baik!

Tekanan

Dari sifatnya yang sangat, melalui apa-apa rawatan kesuburan boleh menjadi satu proses yang sangat tertekan untuk beberapa atau individu wanita dan tahap tekanan yang tinggi boleh menjejaskan kualiti telur anda. Satu teknik untuk wanita yang ingin belajar bagaimana untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF adalah untuk menghabiskan masa berehat dan mencari cara-cara yang proaktif untuk mengurus tahap tekanan yang tinggi. Teknik-teknik yang lebih mudah yang boleh membantu. Keluarkan diri anda untuk berjalan-jalan biasa, lembut. Membaca buku-buku dan amalan teknik relaksasi seperti visualisasi dan yoga. Utama adalah untuk tahu badan sendiri dan mengakui tekanan dan mengambil langkah-langkah untuk menguruskan sebelum ia menjadi masalah yang berterusan.

Hormon

Hormon yang tidak seimbang boleh menyebabkan ovulasi menjadi tidak teratur dan kualiti telur boleh menderita. Ini boleh berlaku disebabkan oleh diet yang tidak wajar, tahap tekanan tinggi atau membina toksin. Pastikan anda makan makanan yang sesuai dan jika anda merasakan bahawa anda tidak mempunyai diet yang miskin pada masa lalu, detox boleh sesuai, tetapi ini perlu dilakukan lebih awal daripada permulaan kitaran anda.

Diet

Dan makan diet yang sihat, organik, anda perlu cuba untuk khusus termasuk makanan yang dikenali untuk meningkatkan kualiti telur untuk IVF. Makanan yang tertentu diketahui untuk meningkatkan kesuburan dan ini termasuk blueberry, Raspberi dan bilberries, minyak ikan, susu, keju dan yogurt, certains benih, Jeli, brokoli, kale dan kubis. Ianya juga akal untuk mengelakkan makanan dan bahan-bahan berbahaya, orang-orang yang telah didokumenkan sebagai orang-orang dengan aditif artifical, makanan tinggi gula, ditapis dan produk diproses, rokok, minuman alkohol, preskripsi tertentu dan over the counter dadah tertentu.

Bekalan darah

Bekalan darah yang sihat adalah penting untuk sihat dan terdapat tiga cara untuk memperbaiki aliran darah.

1. Senaman
2. Kesuburan Perkhidmatan Urutan
3. Penyimpanan yang baik terhidrat

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *