Bagaimana untuk meningkatkan ingatan jangka pendek dan jangka panjang – Overcome permasalahan

Bagaimana untuk meningkatkan ingatan jangka pendek dan jangka panjang – Overcome permasalahan

Pelajar-pelajar selalunya terang mencapai gred kelas yang hanya seolah-olah tidak menunjukkan kecerdasan mereka. Mereka melakukan kerja rumah mereka, mengambil bahagian dalam kelas, tetapi terus menerima markah ujian yang rendah. Ibu bapa sering misinterpret bajet gred pada peperiksaan kerana kekurangan kajian dan penyediaan, tetapi ini selalunya tidak tepat. Lazim, mengenai ujian tekanan adalah merupakan sumber utama gred miskin.

Orang-orang muda yang mengalami kebimbangan ke atas ujian boleh belajar secara peribadi sehingga mereka tahu maklumat yang bakal diuji ke belakang dan ke hadapan. Apabila mereka memasuki dan mula mengambil ujian, pembekuan pemikiran mereka. Mereka tidak dapat mengingati konsep-konsep itu, hanya sebentar sebelum ini, adalah jelas kepada mereka. Mereka mempunyai kebimbangan prestasi, dan boleh menumpukan perhatian kepada apa-apa tetapi kemungkinan gagal.

Hypnosis untuk meningkatkan ingatan dan ingat telah berjaya mengajar ibu bapa membantu anak-anak mereka dalam mengatasi permasalahan. Teknik-teknik yang standard, seperti peningkatan memori self-hypnosis, boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak lebih tua yang tidak terlalu kritikal atau analisis pemikir. Program-program yang boleh membantu mereka untuk meningkatkan ingatan dan ingat dan mengurangkan permasalahan mereka, boleh didapati dengan meluas.

Anak-anak mereka yang ingin tahu dan terang, di sisi lain, kadang-kadang berjuang dengan menggunakan jenis tradisional hypnosis untuk meningkatkan ingatan dan ingat. Ini adalah kerana mereka mempersoalkan konsep dan cuba untuk memahami pendekatan seperti peningkatan memori self-hypnosis. Pelanggan ini akan biasanya memanfaatkan lebih maju pendekatan termasuk Ericksonian hypnosis atau bahkan Neurolinguistik Programming(NLP) untuk ujian kebimbangan.

Pengaturcaraan Neurolinguistik untuk kebimbangan ujian menggunakan pelbagai tingkah-laku yang asas untuk membolehkan otak untuk melakukan pekerjaan yang rumit. Salah satu yang berjaya terutamanya kaedah NLP yang diajar kepada pelajar adalah alat yang dipanggil berlabuh. Dengan berlabuh, individu diajar untuk ingat saat Bilakah mereka menghadapi rasa pencapaian dan imej diri yang positif. Kerana mereka mental mendapatkan mereka emosi, mereka akan diarahkan untuk menyentuh kedua-dua jari yang bersama-sama ketika mengalami emosi tersebut. Ini menghasilkan satu anchor (atau pencetus) bagi emosi.

Apabila pelajar telah berjaya memasang pautan untuk diri, mereka akan melatih untuk menggambarkan diri semasa ujian. Kerana mereka membuat filem ini mental, mereka juga diajar untuk mencetuskan utama imej diri yang positif ini dengan menyentuh jari-jari mereka dua bersama-sama sekali lagi. Tidak sedarkan diri itu kemudian bersambung perasaan imej diri yang positif dan pencapaian kepada tingkah laku ujian. Hasilnya adalah bahawa individu berasa jauh lebih positif mengenai keupayaan mereka untuk mengambil ujian, yang membantu mereka membangunkan menjangkakan kejayaan yang positif. Ini membolehkan mereka berasa santai sementara ujian, supaya mereka dapat mengingati fakta dengan mudah.

Melalui proses ini, strategi recall memori dan Pengaturcaraan Neuro-Linguistik membolehkan pelanggan untuk memaksimumkan tumpuan mereka walaupun dalam keadaan yang sukar seperti ujian. Pengaturcaraan Neurolinguistik untuk permasalahan membantu individu untuk berehat dan menumpukan pada mengingati fakta-fakta yang mereka telah belajar. Ini membolehkan mereka mengingati fakta-fakta yang mereka belajar jadi sepenuhnya.

Satu lagi strategi bagi menggunakan pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk kebimbangan ujian adalah untuk mengajar kaedah “Flash”. Orang muda belajar teknik ini untuk melegakan kebimbangan dan tekanan. Tidak lama kemudian, mereka menjadi mampu untuk mengarahkan minda mereka untuk serta-merta pemikiran melahirkan kebimbangan bagi orang-orang yang menenangkan. Akhirnya, orang-orang yang menggunakan pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk kebimbangan ujian mendapati bahawa ia menjadi sangat sukar untuk menumpukan perhatian kepada menghasilkan kebimbangan fikiran kerana fikiran mereka secara automatik flash mereka jauhnya untuk menenangkan idea sebaliknya!

Gabungan teknik-teknik ingat NLP dan memori boleh sangat berguna dalam mengurangkan kebimbangan ujian, di samping meningkatkan mental ingat. Menggunakan pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk kebimbangan ujian, di samping menarik balik mental, membenarkan pelajar untuk mengoptimumkan keupayaan mereka untuk menarik balik dan sinaran fakta tambahan. Ini biasanya adalah amat penting di zaman ini dari “limpahan maklumat.”

Dalam dunia hari ini, kehidupan manusia dihujani setiap hari dengan data dari TV, radio, Internet, Keluarga, kenalan, majalah dan Surat khabar. Duduk dalam bilik darjah sepanjang hari, pelajar-pelajar akan lebih cenderung untuk menghadapi masalah ini. Teknik-teknik seperti Pengaturcaraan Neuro-Linguistik bagi permasalahan boleh juga digunakan untuk membimbing mereka untuk penginapan santai dan berurusan dengan deluge ini fakta. NLP dan memori yang memperbaiki alat membantu mereka untuk menumpukan perhatian kepada fakta-fakta yang kritikal, dan ingat ia dan tidak dalam torrent fakta-fakta yang sia-sia yang mengiringi ia.

Orang-orang muda yang terbukti berjaya menggunakan pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk kebimbangan ujian juga boleh menggunakan teknik-teknik untuk mengurangkan stres dan meningkatkan penumpuan di beberapa bahagian kehidupan. Sebagai contoh, teknik-teknik NLP dan memori boleh membantu orang-orang yang ingat nama atau tarikh penting atau peristiwa. Kadang-kadang, kanak-kanak lebih tua yang telah mencuba Pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk permasalahan mendakwa bahawa teknik ini berfaedah dengan mempertingkatkan kualiti profesional mereka dan peribadi kehidupan sebagai baik.

Ibu bapa yang membangunkan kebimbangan mengenai masalah anak-anak mereka dengan markah ujian dan pencapaian keseluruhan pendidikan sepatutnya memeriksa faedah Pengaturcaraan Neuro-Linguistik bagi permasalahan. Pendekatan ini akan berjaya untuk majoriti terang kepada kanak-kanak yang mengalami masalah ini. Selain itu, kasih sayang ibu bapa boleh menggunakan NLP dan strategi menarik balik ingatan untuk membantu anak-anak mereka menjadi lebih bersedia untuk memulakan kerjaya baru.

Ringkasan: Neurolinguistik pengaturcaraan untuk kebimbangan ujian membolehkan kanak-kanak untuk memberi tumpuan yang lebih baik dan meningkatkan markah ujian. Alat-alat pembaikan NLP dan ingatan juga membantu orang ramai dalam beberapa bidang lain kehidupan, seperti situasi kerja dan persahabatan. Anda boleh membuat keputusan untuk cuba mencari seorang berdekatan terlatih NLP pakar yang boleh membantu anak anda dengan pengaturcaraan Neuro-Linguistik untuk ujian kebimbangan. Ia, bagaimanapun, boleh jauh lebih mahal dan hanya bermanfaat untuk membeli salah satu cemerlang NLP dan hypnosis program tersedia pada CD.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *