Bagaimana untuk meningkatkan bilangan sperma – anda, jawapannya di sini

Bagaimana untuk meningkatkan bilangan sperma – anda, jawapannya di sini

Mari kita lihat banyak cara berkesan bagaimana untuk meningkatkan bilangan sperma. Meningkatkan kiraan sperma didapati agak apabila seorang lelaki menghasilkan sperms kurang Walau bagaimanapun, keadaan seperti azoospermia, mana ada sperms tidak sekali, adalah sukar untuk dirawat.

Beberapa faktor yang boleh membantu peningkatan kiraan sperma adalah seperti berikut:-

Mengurangkan tahap stres

Cara terbaik untuk meningkatkan kesihatan secara keseluruhan dan juga untuk meningkatkan bilangan sperma yang berusaha mengurangkan jumlah tekanan dalam kehidupan. Tekanan adalah terbukti mempunyai kesan negatif ke atas pengeluaran sperma dan jadi jumlah kiraan. Ramai lelaki yang mencari mereka rasa tertekan atas sebab seperti masalah Keluarga, tekanan kerja atau juga sesuatu daripada jangkauan mereka mungkin mempunyai pengeluaran sperma kurang.

Berhenti penggunaan rokok dan alkohol (sebarang jenis)

Satu lagi cara untuk meningkatkan kiraan sperma keluar fagging dan boozing. Terdapat banyak percubaan-percubaan klinikal yang membuktikan bahawa kedua-dua ketagihan ini mempunyai kesan yang negatif pada organ-organ yang banyak kepada tubuh termasuklah organ pembiakan lelaki. Lelaki yang ketagih kepada rokok ada sperms hidup yang pendek. Mereka juga cenderung menghasilkan beberapa sperms dan sperms yang dihasilkan mungkin tidak sihat.

Cara terbaik untuk meningkatkan bilangan sperma adalah untuk berhenti merokok dan minum arak. Keluar rokok juga adalah baik fikir untuk menyediakan persekitaran yang sihat kepada bayi yang baru lahir anda pada masa hadapan kerana ia akan diselamatkan dari tangan kedua Merokok!

Hormon dalam harmoni

Ketidakseimbangan hormon boleh menyebabkan perubahan pada kesuburan lelaki. Untuk meningkatkan pengeluaran sperma, hormon lelaki akan menjadi harmoni. Hormon tambahan boleh membantu dalam merawat kemandulan lelaki. Selain itu, penyedia penjagaan kesihatan yang banyak mencadangkan tidak untuk memakai pakaian yang ketat untuk memastikan kerandut dalam persekitaran mereka sesuai dan tidak terlalu panas atau terlalu sejuk. Apabila kemaluan seorang lelaki terlampau panas pengeluaran sperma dengan ketara berkurangan.

Mengekalkan kesihatan keseluruhan

Untuk menghasilkan sperms yang baik dan sihat, seseorang itu berada dalam Kesihatan yang optimum. Obesiti merupakan salah satu masalah yang besar kepada pengeluaran sperma dan oleh itu, mengekalkan berat badan adalah baik untuk lelaki yang subur. Sebuah badan bebas penyakit juga adalah tanda yang sihat untuk meningkatkan penghasilan sperma.

Produk untuk meningkatkan bilangan sperma

Pasaran ini penuh produk yang membantu dalam peningkatan kiraan sperma. Ubat-ubatan moden seperti Viagra juga dikatakan meningkatkan pengeluaran sperms sedikit. Walau bagaimanapun, lebih ramai orang sekarang terus ke arah persediaan herba yang membantu dalam peningkatan kiraan sperma. Herba seperti Ashwagandha, Guduchi, Indian gooseberry, Kuchala, Kapikachchu dan lain-lain dikatakan memberi kesan yang positif kepada sistem reproduktif lelaki.

Latihan

Senaman yang membantu menguatkan otot abdomen dan pelvik berkata untuk mengaktifkan kelenjar kusam. Latihan yang menyeluruh seperti pranayamas dan yogasanas juga diamalkan di banyak bahagian dunia (terutamanya Asia Tenggara negara seperti India) untuk mencapai kesihatan yang seimbang dan juga untuk meningkatkan bilangan sperma tanpa sebarang kesan sampingan. Di antara pengamal perubatan yang menyeluruh juga menyokong meditasi mengamalkan bagi mengawal tekanan mempunyai kesan negatif ke atas pengeluaran sperma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *