Bagaimana untuk menguruskan sedozen bunga mawar dalam pasu

Bagaimana untuk menguruskan sedozen bunga mawar dalam pasu

Apabila saya mula untuk Reka bentuk bunga saya sering mendengar bagaimana pereka mempunyai kesukaran membuat sedozen bunga mawar yang kelihatan bagus. Bahawa ia adalah sukar untuk Simpan bunga mawar di tempat. Tetapi ia adalah benar-benar sangat mudah untuk dilakukan jika anda tahu asas-asas mudah sedikit.

1) Mula-mula sediakan rose yang mengambil dari bawah separuh daripada daun dan kenalan dari duri itu. Kebanyakan orang lebih suka duri di luar tetapi seberapa banyak yang boleh saya meninggalkan duri yang terakhir. Ini adalah kerana mengambil mereka kira boleh meninggalkan luka yang terbuka dan boleh membenarkan bakteria mikrob untuk memasuki dan memendekkan hayat bunga.

2) Memotong batang meningkat slantwise di bawah air (supaya mereka tidak mendapat satu poket udara yang menghalang mereka dari minum) dan tempat dalam baldi kecil atau pasu yang mempunyai air suam dan makanan bunga.

3) Membuat pasti anda mempunyai pasu saiz yang betul. Terlalu kecil dan anda akan mempunyai mereka semua berdiri tegak dan ia akan kelihatan lucu. Terlalu besar dan anda akan mempunyai terlalu banyak ruang untuk mengisi. Ini mungkin kedengaran akal tetapi Percayalah; Semua pereka awal telah membuat kesilapan ini.

Terdapat dua cara yang saya telah mendapati untuk menjadi yang terbaik:

a) masukkan pasu dengan air 3/4 jalan penuh.

b) mengambil sayur-sayuran anda (biasanya kulit daun) dan mula meletakkan mereka dalam pasu yang bermula dari seluruh luar dan melangkah masuk. Sayur-sayuran perlu crisscrossing diri mereka sendiri. Ini memberikan asas sengit yang baik untuk bunga mawar dapat berdiri tanpa flopping.
Atau:

a) mengambil pasu kering dan pita bunga yang jelas. Anda boleh mendapatkan ini di sebuah kedai kraf dan ianya sangat melekit dan bukti air.

b) menggunakan pita ini di bahagian atas pasu yang membuat grid. Anda perlu meninggalkan bilik cukup untuk membenarkan batang dan sayur-sayuran untuk melalui.

c) isikan dalam pasu dengan air dan makanan bunga dan mula meletakkan sayur-sayuran anda, sama seperti sebelum, mula memasukkan dari luar ke arah dalam berpunca merentasi antara satu sama lain. Kelebihan untuk menggunakan grid adalah, anda boleh menggunakan sedikit sayur-sayuran.

d) kini anda bersedia untuk meletakkan bunga mawar dalam.

Dalam kebanyakan rekabentuk bunga anda Reka bentuk dari dalaman di luar. Tetapi untuk Mawar saya memilih sebaliknya. Saya mulakan dengan apa yang saya panggil anchor yang meningkat. Saya mengambil batang yang terpanjang dan ia terletak di tengah-tengah batang saya. Jika anda telah melakukan Menghijaukan anda dengan betul, perlu berdiri lurus. Letakkan bunga mawar 4 seterusnya di sekitar pertama meningkat tetapi sedikit lebih pendek. Diteruskan dalam fesyen ini sehingga semua roses telah diletakkan. Kini berdiri kembali dan melihat ia untuk melihat jika anda perlu untuk membuat sebarang pindaan. Kemudian letakkan di pengisi pilihan anda seperti nafas bayi ini. Selesai dengan panah dan menikmati ciptaan anda.

Terdapat banyak cara untuk meletakkan bunga mawar tetapi ingat, pastikan ia mudah. Jangan membuat ia rumit. Terdapat cetakan motivasi yang cantik yang dipanggil Magnolia Kecantikan-putih yang menyatakan, “Menghargai kesederhanaan”. Itulah moto saya.

Menikmati!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *