Bagaimana untuk mengurangkan jumlah kolesterol dan LDL anda secara semulajadi

Bagaimana untuk mengurangkan jumlah kolesterol dan LDL anda secara semulajadi

Kolesterol yang tinggi adalah masalah di Amerika Syarikat dengan semakin ramai orang menghidap setiap hari. Doktor telah membuat matlamat untuk mengurangkan kolesterol di bawah 175 pesakit. Masalahnya ialah bahawa kolesterol tidak banyak baik untuk tubuh, tetapi tahap yang terlalu tinggi boleh menjadi bahaya untuk jantung dan saluran darah.

Terdapat dua jenis kolesterol yang anda harus prihatin dengan. Yang pertama ialah kolesterol HDL, atau lipoprotein ketumpatan tinggi. Untuk memastikan perkara-perkara yang mudah, ini adalah kolesterol “baik” dan mencegah penyakit jantung dan angin ahmar. Kedua adalah kolesterol LDL atau lipoprotein ketumpatan rendah. Ini adalah kolesterol “buruk” dan boleh menyebabkan penyakit jantung dan stokes.

Masalah dengan terlalu tinggi LDL kolesterol bacaan adalah bahawa apabila kolesterol LDL mengoksidakan atau “rusts” pada dinding arteri, ia boleh membawa kepada peningkatan dalam plak dan penyakit jantung.

Makanan seperti ikan, kerang, avacados, kacang tanah, badam, semua mempunyai paras kolesterol HDL, yang baik-baik.

Jika anda kolesterol jumlah lebih daripada 200 sila tidak panik, ini tidak bermakna anda mempunyai penyakit jantung atau penyakit jantung yang lebih membangun. Selagi kolesterol HDL anda adalah tinggi, melebihi 50, dan kolesterol LDL anda adalah di bawah 110 anda berada dalam keadaan yang baik. “Nisbah” adalah perkara-perkara apa, di mana anda mempunyai nisbah yang di bawah 7.4 bagi lelaki dan ke bawah 5.8 bagi seorang perempuan, tetapi nisbah ini boleh berubah. Untuk mendapatkan nisbah anda, mengambil kolesterol anda jumlah yang dibahagikan dengan kolesterol HDL anda. Ini adalah faktor risiko “penyakit jantung”. Kerana kajian baru datang, makmal yang berbeza menggunakan pelbagai piawaian kepada apa yang dianggap selamat.

Bagaimanapun, jika anda kolesterol di atas 225 dan kolesterol LDL anda adalah tinggi (170) dan tahap kolesterol HDL anda adalah rendah (di bawah 39), ada perkara-perkara yang boleh anda lakukan untuk ubah hakikat itu.

Juga, pastikan anda berbincang dengan doktor anda tentang triglycerides anda. Nombor ini mestilah di bawah 135 dan lebih rendah selamat. Triglycerides yang tinggi adalah hasil langsung daripada peningkatan glukos atau “berfungsi kencing manis”. Menghidap kencing manis juga merendahkan enzim HMG-COA reductase, yang merendahkan kolesterol. Jadi apabila anda mengalami masalah gula dalam darah, triglycerides dan jumlah kolesterol anda naik.

Ini boleh menjadi satu keadaan yang merbahaya bagi jantung anda dan otak anda. Untuk memerangi masalah ini, mula-mula menonton pengambilan gula dan karbohidrat ringkas anda. Makanan ini boleh menyebabkan jumlah yang tinggi dan LDL kolesterol serta triglycerides. Tambah lemak baik dalam diet anda seperti minyak zaitun dan lemak ikan seperti ikan salmon. Meningkatkan salad dengan minyak dan cuka berpakaian. Tambah lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan ke dalam diet anda.

Baiki sebenar di sini terletak pada tambahan gred farmaseutikal. Terdapat sumber-sumber yang berbeza ini tetapi anda mesti pastikan mereka adalah “disyorkan doktor”. Tambahan 3 saya akan menyebut, jika mengambil dengan betul dengan ketara boleh merendahkan tahap kolestrol, triglycerides dan glukosa anda jumlah.

Yang pertama adalah Onemia (krill berpangkalan di phospholipid dos yang tinggi). Dalam amalan klinikal, kami telah melihat tambahan ini khusus triglycerides sehingga 125 mata dan pada masa sama meningkatkan kolesterol HDL dan merendahkan jumlah kolesterol yang lebih rendah. Saya tidak pernah melihat tambahan Adakah semua tiga perkara tersebut. Dan semua yang anda perlukan adalah satu kapsul setiap hari, selalunya.

Tambahan kedua yang hendak ditambah dalam diet anda adalah minyak ikan dos yang tinggi. Saya ingin gunakan untuk kapsul enteric bersalut, yang menghantar minyak pada masa yang betul melalui saluran GI anda. Kami menggunakan satu Super Omega dipanggil atau Arctic Omega 780. Terdapat banyak jenama yang baik di pasaran tetapi melakukan penyelidikan anda di sini.

Akhirnya mengambil masa pelepasan alpha lipoic asid. ALA juga disebut “antioksidan sejagat.” Alpha Lipoic asid tidak banyak untuk badan. Salah satu perkara-perkara yang ia tidak nyata juga adalah membantu menggerakkan dan penyerapan glukosa ke dalam sel-sel anda. Ini membantu untuk menurunkan jumlah lemak dan kolesterol di dalam aliran darah anda.

Jika diambil bersama-sama dengan diet yang sihat dan menambah kekacang, sayur-sayuran, dan lain-lain ke dalam diet anda, kolesterol anda Jumlah perlu jatuh. Kita biasanya melihat titisan sekitar 50 mata. Walaupun perubahan diet tidak dibuat, anda masih akan melihat penurunan yang baik, tetapi saya tidak menggalakkan ini.

Jika anda jujur telah melakukan tugas-tugas di atas dan kolesterol anda masih memberi yang anda masalah, anda boleh menambah dua lebih banyak khasiat. Salah seorang daripada mereka dipanggil PCOH Plus (tebu ekstrak yang merendahkan LDL kolesterol) dan beras yis merah, yang mengurangkan jumlah kolesterol.

Pastikan kita mempunyai pelan, jika anda berada di statin ubat-ubatan, untuk dihentikan kerana anda menambah dalam atur cara merendahkan kolesterol ini kuat, berkesan.

Hakcipta Terpelihara (c) 2013 Chris Fiorentino, DC, CNS, CSCS

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *