Bagaimana untuk mengurangkan garis-garis di dahi mengkerut dengan cepat dan secara semula jadi?

Bagaimana untuk mengurangkan garis-garis di dahi mengkerut dengan cepat dan secara semula jadi?

Kulit stretches frowning sekitar otot-otot di dahi, mulut dan mata. Mereka muncul akibat pergerakan otot-otot di bawah kulit yang membosankan dan juga dikenali sebagai kedutan dinamik. Kolagen dan elastin adalah protein dua, yang memberikan kulit, ketebalan dan keupayaan untuk kembali semula kepada bentuknya yang biasa selepas regangan. Protein ini mula mengurangkan oleh tahun lewat dan hasilnya garis-garis di dahi mengkerut muncul. Garisan-garisan terutamanya muncul kerana berterusan masam atau squinting walaupun, tindakan ini mengambil masa yang lama untuk meninggalkan jejak mereka di muka kita, tetapi apabila orang mula penuaan kulit muka mula penipisan dan kehilangan kelembapan semulajadi dan keanjalan dan dari masa ke masa memberengut markah yang kelihatan. Faktor lain yang bertanggungjawab ke atas talian mengkerut dahi Merokok, terlalu banyak pendedahan kepada matahari, tekanan, keresahan, ketegangan, dan sebagainya beban kerja yang berlebihan.

Terdapat pelbagai cara untuk menyelesaikan masalah ini; yang paling lazim mereka ialah suntikan botox. Mereka dengan ketara mengurangkan kedutan, memberengut garisan dan tahan kesan mereka selama beberapa bulan. Suntikan Botox tidak kekal; mereka melumpuhkan otot-otot dan berfungsi juga untuk menghilangkan kedut-kedut. Kelemahan utama adalah bahawa suntikan ini adalah sangat mahal dan mereka tidak betul-betul memberikan rupa yang semulajadi. Lain-lain mengkerut baris rawatan akan pengisi seperti hyaluronic asid, kolagen dan kalsium hydroxylapatite; kulit pelapisan teknik kimia mengupas, pelapisan kulit laser, microdermabrasion dan dermabrasion. Dahi mengkerut garisan juga boleh dikurangkan dengan rawatan semulajadi; sebahagian daripada mereka adalah seperti berikut:

Gosok dahi dua kali seminggu – bilau sel-sel mati kulit anda dengan menggunakan beberapa muka baik gosok pada muka dan dahi. Ikut dengan pelembap yang baik untuk menjaga kulit wajah anda yang terhidrat. Menyental dua kali seminggu secara tetap akan panik kulit, menunjukkan keputusan yang lebih kelihatan pada dahi anda dan mengurangkan kedutan akhirnya.

Menjaga diri anda terhidrat – minum segelas sekurang-kurangnya 8 hingga 10 sederhana panas atau air kosong setiap hari bukan sahaja mengekalkan kulit terhidrat tetapi juga menambah cahaya tambahan kepada kulit anda. Mengekalkan tabiat minum air yang cukup di rumah atau pejabat anda walaupun anda sangat sibuk dalam kerja-kerja anda.

Mendapatkan jumlah betul Rehat-cuba Dapatkan 7-8 jam tidur setiap malam. Jika anda mendapatkan rehat yang cukup, badan anda boleh menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastin. Bahan-bahan ini boleh membantu mengurangkan pembentukan kedutan pada dahi dan ambil semula penampilan muda mencari kulit

Makan sihat – menambah lemak sihat, kaya dengan protein, vitamin dan mineral dalam diet anda secara tetap, mengelakkan kendur kulit anda dan lakukan dari anda dengan kedutan dahi sepenuhnya. Selain itu, Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran hijau untuk memastikan kulit anda sihat, bersinar dan mengurangkan kedut. Mengambil vitamin tambahan, sekiranya diet harian anda tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan nutrien anda.

Minyak kelapa urut – Sapukan minyak kelapa dengan lancar pada dahi anda dan urut perlahan-lahan dan perlahan-lahan. Senaman ini adalah amat berkesan dalam mengurangkan kedutan di dahi.

Gunakan losyen pelindung matahari yang baik – memohon jumlah liberal losyen pelindung matahari berkualiti pada dahi anda, sebelum melangkah di bawah matahari semasa pergi kerja atau tempat-tempat lain. Menggunakan pelindung matahari yang melindungi anda daripada sinaran UVA dan UVB. Memohon pelindung matahari dalam jumlah yang mencukupi pada dahi anda, kerana ia adalah Tempahan cenderung terbakar matahari yang menyebabkan kedutan.

Gunakan krim kedutan – guna krim anti-kedut berkualiti yang mempunyai asid alpha hydroxyl AHA di talian mengkerut anda. Krim ini boleh menghilangkan mati sel-sel kulit dan menggalakkan pengeluaran sel-sel kulit yang baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *