Bagaimana untuk mengurangkan bengkak pembedahan selepas mengikuti rawatan pergigian

Bagaimana untuk mengurangkan bengkak pembedahan selepas mengikuti rawatan pergigian

Ia sering diabaikan tetapi mengurangkan bengkak selepas pembedahan adalah sama pentingnya rawatan pergigian itu sendiri untuk membuat pesakit berasa lebih selesa selepas menjalani penjagaan mulut orang-orang rawatan selalunya amat sukar untuk jam-dalam pergigian. Menurut doktor gigi di San Antonio, ada cara untuk memulihkan masalah. “Ia mungkin adalah salah satu aspek paling penting daripada rawatan pasca pembedahan. Jika kita dapat mengurangkan bengkak selepas pembedahan, maka kita juga dapat mengurangkan ketidakselesaan selepas pembedahan, kesakitan, dan, bagi sesetengah, kesukaran membuka dan menutup mulut. Kita boleh juga had, jika tidak menghapuskan, hodoh perubahan wajah yang berlaku kepada ramai pesakit,”kata doktor gigi. Doktor gigi, yang amalan pergigian di klinik pergigian San Antonio, berkata bahawa dengan mengurangkan bengkak sebelum pembedahan bermula melalui perancangan yang teliti, dan selepas pembedahan pembedahan pos, keputusan yang paling berkesan dan mendalam bagi pesakit boleh dapat dicapai.

Doktor gigi di San Antonio berkata bahawa menangani bengkak selepas pembedahan melibatkan datang dengan perancangan yang betul. “Memandangkan dengan aspek kehidupan perancangan yang sepatutnya sebelum memulakan sebarang usaha memastikan hasil paling menguntungkan yang boleh didapati,” kata salah satu doktor gigi tersebut. “Seperti dalam penjagaan kesihatan,” katanya. “Jika anda merancang rawatan dengan betul sebelum menyampaikan rawatan itu sendiri, maka kita boleh mengharapkan hasil yang optimum yang pesakit boleh mencapai, menganggap keadaan kesihatan tertentu mereka dalam konteks dan mereka menerima rawatan yang mereka perlukan.”

Pakar-pakar penjagaan mulut dari pergigian San Antonio menjelaskan bahawa mengurangkan pasca pembedahan swelling bermula dengan mempunyai dalam pesakit-menganggap mereka sihat-ambil 600mg 800 mg ibuprofen seperti Motrin atau Advil jam sebelum rawatan. Kesakitan seorang pembunuh, tersebut daripada doktor, adalah ubat anti-radang dan aktiviti analgesik yang berkesan kerana ia tidak mengganggu sebagai platlet darah, komponen penting dalam darah kaunseling. “Jika pesakit mengambil ibuprofen itu atau pembunuh sakit sebelum rawatan, kemudian ibuprofen itu masuk ke dalam darah pesakit dan sampai ke tahap yang terapeutik sebelum pembedahan dilakukan. Yang akan memberi pesakit faedah berganda mempunyai kurang bengkak pembedahan pos dan ditolak selepas pembedahan ketidakselesaan apabila memakai Anestetik tempatan,”kata doktor gigi, PPD yang di San Antonio. Selepas rawatan, pesakit sepatutnya mengambil ibuprofen setiap empat jam ke atas tempoh tiga hingga empat hari.

Satu lagi dadah aktiviti analgesik dan anti-radang berkesan adalah aspirin. Tapi masalah dengan aspirin adalah bahawa ia mengganggu pembentukan platelet dan darah kaunseling, itulah sebabnya ia tidak disyorkan oleh doktor kepada mereka yang menjalani rawatan pembedahan. “Pesakit perlu darah uninhibited kaunseling. Itu adalah sangat penting, terutamanya apabila pesakit mempunyai pembedahan. Yang steep pertama dalam mengawal pendarahan dan luka Penyembuhan, “kata doktor gigi. Acetaminophen atau Tylenol juga analgesic yang baik dan ia tidak mengganggu sebagai platlet darah. Tetapi ia tidak berkesan sebagai untuk ubat-ubatan anti-radang, itulah sebabnya ia bukanlah tinggi dalam senarai ubat-ubatan yang disyorkan untuk pesakit-pesakit yang sihat yang tidak mempunyai sebarang masalah mengambil ibuprofen. Selain daripada mengambil ubat tahan sakit, terapi ais adalah satu lagi cara untuk mengurangkan bengkak selepas pembedahan. “Pesakit biasanya dinasihatkan untuk menggunakan tekanan langsung bila dan di mana boleh didapati untuk mengurangkan pasca pembedahan bengkak kerana ia memudahkan darah beku lebih cepat,” kata doktor gigi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *