Bagaimana untuk mengurangkan asid urik secara semulajadi menggunakan Vitamin ‘X’

Bagaimana untuk mengurangkan asid urik secara semulajadi menggunakan Vitamin ‘X’

Jika anda sedang mencari untuk mengurangkan asid urik terdapat cara semulajadi untuk mencapai yang menggunakan salah satu vitamin yang paling kuat kami. Di sini anda akan menemui apa yang vitamin itu dan bagaimana ia boleh membantu menurunkan paras asid urik anda secara semulajadi dan mengelakkan gout.

Salah satu vitamin yang paling kami adalah vitamin C. Bukan sahaja ianya merupakan antioksidan yang kuat dan hebat untuk memerangi tekanan, ianya juga salah satu vitamin yang paling penting bagi fungsi sistem imun yang betul.

Selain itu, dari segi gout, di mana objektifnya adalah untuk mengurangkan tahap asid urik, kajian telah mendapati bahawa vitamin C boleh membantu tahap asid urik yang lebih rendah secara semula jadi dan oleh itu mengurangkan risiko gout…

Dalam satu kajian tersebut, orang-orang yang mengambil 4,000 mg vitamin yang didapati telah meningkat perkumuhan kencing dalam tempoh beberapa jam. Dan apabila jumlah vitamin c telah meningkat kepada 8,000 mg selama beberapa hari Tiada pengurangan diukur tahap sebenar asid urik dalam darah.

Dalam satu lagi kajian, vitamin ditelan melalui kedua-dua makanan dan tambahan sahaja adalah melihat…

Dalam kajian makanan didapati bahawa orang-orang yang memakan antara 500 mg untuk 1500 mg vitamin c harian diturunkan mereka risiko gout oleh antara 17% hingga 45% masing-masing, berbanding dengan orang-orang yang mengambil kurang daripada 250 mg vitamin C setiap hari.

Dalam kes tambahan, didapati bahawa risiko penurunan adalah 34% hingga 45% bagi mereka yang mengambil 1000 mg untuk 1500 mg masing-masing, berbanding dengan orang-orang yang telah mengambil suplemen tidak sekali.

Jadi kajian menunjukkan vitamin C – melalui makanan atau suplemen – sebagai membantu dalam mengurangkan tahap asid urik dan jadi mengurangkan risiko serangan gout.

Dari segi pemakanan, jenis makanan yang kaya dengan vitamin C adalah perkara-perkara seperti oren, clementines, pengawai Mandarin, tangerines, Strawberi, papayas, jambu batu, kiwi, blackcurrants, keledek, kubis merah, kecambah brussel, lada loceng, lada cili merah dan hijau, dan sayur-sayuran berdaun hijau.

Untuk tambahan, anda perlu sedar bahawa apa-apa perubahan secara tiba-tiba tahap asid urik anda sebenarnya boleh mengakibatkan serangan gout yang. Jadi anda perlu memastikan bahawa anda tidak pergi terlalu jauh terlalu cepat, yang yang mudah untuk dilakukan dengan tambahan. Mungkin bermula dengan 500 mg sehari dan secara beransur-ansur meningkat kepada 1500 mg atau lebih setiap hari bergantung kepada individu.

Sudah tentu, sebelum membuat apa-apa perubahan yang radikal kepada diet anda atau memulakan program tambahan mana-mana anda perlu bercakap dengan doktor anda.

Anda sekarang telah menemui bagaimana untuk mengurangkan asid urik secara semulajadi menggunakan vitamin C, salah satu vitamin yang paling kami. Tetapi, sudah tentu, ini adalah hanya satu cara semulajadi untuk menurunkan paras asid urik anda untuk mengelakkan gout…

Terdapat isu-isu lain yang anda perlukan untuk menjadi sedar untuk mencegah gout dan sesungguhnya untuk membantu mendapatkan pelepasan gout cepat jika anda menderita serangan sekarang – perkara-perkara seperti perubahan gaya hidup, perubahan pemakanan, anda berat badan, ubat-ubatan, isu-isu perubatan yang asas, dan sebagainya…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *