Bagaimana untuk menghilangkan tompok-tompok – remedi semulajadi hati tempat penuaan

Bagaimana untuk menghilangkan tompok-tompok – remedi semulajadi hati tempat penuaan

Penuaan tempat akan discolorations kulit yang tidak berbahaya adalah berbeza dari segi saiz dan bentuk. Kecacatan ini boleh muncul di muka, tangan, lengan dan bahu. Sebaik sahaja dipanggil bintik hati, kecacatan ini mempunyai apa-apa kaitan dengan fungsi hati.

Bintik-bintik akibat lebihan pengeluaran melanin, kimia yang bertanggungjawab ke atas warna kulit. Tempat-tempat yang boleh kelihatan sebagai tompok-tompok rata kelabu, hitam atau coklat dan sangat boleh menjejaskan penampilan anda, walaupun benar bintik-bintik adalah tidak merbahaya.

Discolorations kulit ini sering muncul dalam orang-orang yang lebih tua, tetapi mereka boleh mempengaruhi sesiapa. Biasanya tempat yang muncul pada orang-orang yang lebih tua daripada 40.

Jika anda akan tertanya-tanya bagaimana untuk menghilangkan bintik-bintik penuaan, mereka boleh disingkirkan oleh pelbagai rawatan termasuk pelunturan krim atau pembedahan pembuangan.

Pencegahan adalah cara terbaik untuk mengelakkan kecacatan ini. Anda harus mengelakkan cahaya matahari yang berlebihan dan gunakan pelindung matahari dengan keupayaan saringan (SPF) ultraviolet tinggi.

Tempat-tempat yang boleh kelihatan kanser, dan tertakluk kepada dua syarat boleh disalah anggap sebagai antara satu sama lain. Syarat-syarat kedua-dua boleh disebabkan oleh radiasi ultraviolet yang berlebihan, jadi anda harus mengenepikan kemungkinan kanser kulit sebelum menyiasat pilihan rawatan.

Kebanyakan orang akan sangat bimbang untuk menghilangkan kecacatan tersebut atas sebab-sebab kosmetik.

Bagaimana membentuk tompok-tompok

Istilah perubatan yang betul untuk umur atau bintik-bintik hati adalah solar lentigenes. Istilah mendedahkan punca keadaan — overexposure untuk matahari yang merosakkan sinar.

Satu kesan sampingan daripada pendedahan cahaya matahari adalah peningkatan dalam pengeluaran pigmen melindungi kulit. Pigmen yang dipanggil melanin, dan menyebabkan suntans yang mencari bathers matahari itu.

Sebagai orang berumur, melanin tidak boleh membangunkan sekata pada kulit dan kelihatan pekat kecacatan atau bintik-bintik. Tempat-tempat yang menimbulkan risiko kesihatan dan akan tidak menyakitkan, tetapi mereka hodoh dan membuat anda kelihatan lebih tua daripada apa yang anda benar-benar.

Sesetengah krim pelunturan mungkin peluntur kulit sekeliling dengan serta-merta, dan meninggalkan anda dengan cincin sekitar yang berwarna tempat. Sesetengah orang juga sensitif kepada bahan-bahan dan boleh membangunkan lepuh.

Jika anda telah membangunkan tempat-tempat umur, ada banyak pilihan untuk menyingkirkan mereka dengan selamat. Kebanyakan rawatan ini melibatkan membuang lapisan kulit anda untuk mendedahkan segar tisu itu tidak berwarna.

Pilihan rawatan

Bintik-bintik tidak akan menyakiti anda, tetapi kebanyakan orang — terutamanya wanita — lebih suka kulit jati. Rawatan berikut boleh menghalang bintik-bintik daripada kulit anda.

•Chemical kulit adalah salah satu teknik yang paling biasa digunakan untuk membuang bintik-bintik. Kaedah ini menggunakan asid yang lembut untuk membuang lapisan atas kulit, dan kulit baru yang sihat ini didedahkan. Prosedur mungkin tidak sepenuhnya menghapuskan tempat-tempat tersebut dalam satu sesi; beberapa kulit kimia boleh dikehendaki mencapai lapisan kulit yang jati.

•Dermabrasion menanggalkan lapisan atas kulit dengan berus berputar. Fikirkan teknik ini sebagai kertas pasir untuk muka — tanggapan yang menawan. Sebelum Buang kulit diturunkan, akan ada scabbing dan kemerahan, tetapi ramai orang sanggup membayar harga untuk kulit yang jelas.

Pembedahan •laser boleh mengalih keluar bintik-bintik usia anda dengan kesan-kesan sampingan yang paling sedikit kerana ia memusnahkan sel-sel yang menghasilkan pigmen. Kaedah ini memerlukan beberapa rawatan dan adalah sangat mahal, dan anda mungkin perlu menunggu bulan bagi tempat-tempat yang benar-benar hilang.

•Liquid nitrogen juga digunakan dalam sesetengah kes, pembekuan lapisan kulit dengan cara yang sama Ketuat akan beku. Rawatan ini memusnahkan sel-sel pigmen-menghasilkan anda, tetapi ia boleh menyebabkan parut kekal, yang boleh menjadi lebih buruk daripada tempat-tempat tersebut.

Agen pelunturan yang •over-kaunter boleh digunakan untuk peluntur tompok-tompok kulit, tetapi ada risiko serius. Krim pelunturan yang paling popular mengandungi hydroquinone, tetapi ia adalah bahan kimia yang kontroversi.

Dermatologi mengesyorkan produk, tetapi beberapa saintis mengesyaki hydroquinone boleh menyebabkan kanser pada haiwan makmal. Kesatuan Eropah telah telah diharamkan bahan. Lain-lain produk kulit untuk membuang bintik-bintik usia anda mungkin mengandungi asid glycolic atau asid kojic.

Pilihan •Pharmacy yang boleh membantu anda melawan kerosakan termasuk krim kulit dengan retinoids atau Vitamin A derivatif. Krim ini menyebabkan defoliation kulit, banyak sebagai prosedur kimia mengupas atau dermabrasion.

Topical gel tretinoin dan adapalene adalah produk yang digunakan untuk merawat jerawat, tetapi mereka menunjukkan beberapa janji untuk memperbaiki kulit yang rosak disebabkan oleh sinar ultraviolet.

•Home remedi dan produk-produk yang menggunakan bahan-bahan semulajadi juga mungkin satu cara yang murah dan berkesan untuk mengurangkan atau menghapuskan bintik-bintik.

Remedi semulajadi dan rumah

Kebanyakan insurans tidak meliputi prosedur kosmetik seperti umur tempat pembuangan. Rawatan-rawatan ini boleh menjadi sangat mahal, tetapi ada alternatif yang boleh anda cuba jika anda tidak mampu harga rawatan pembedahan.

Aloe baik untuk pelbagai masalah kulit dan boleh membantu lenyap bintik-bintik secara semula jadi. Cuka epal boleh dicampur dalam dua bahagian ke satu bahagian jus oren dan digunakan ke kawasan pada tuala wanita atau kain.

Wanita telah menggunakan buttermilk selama bertahun-tahun untuk meningkatkan complexions dan asid laktik yang boleh membantu anda mengurangkan kemunculan bintik-bintik. Minyak kastor mempunyai penganut yang banyak, dan minyak perlu disapu ke dalam kulit dua kali setiap hari. Pendukung teknik ini mencadangkan tempat akan lenyap dalam tempoh satu bulan.

Jus lemon, batang dandelion, herba Bilberi dan lecek chickpea poultices disyorkan oleh ramai orang.

Sesetengah produk semulajadi menggunakan bahan-bahan yang eksotik, dan mereka mungkin menunjukkan anda bagaimana untuk mendapatkan membuangnya penuaan tempat tanpa menelan wang yang banyak. Akar nutgrass Extrapone mencerahkan kulit secara semulajadi dengan menghalang pengeluaran melanin. Ekstrak akar juga boleh menangkap penuaan kulit dan mengurangkan jeragat.

Maracuja adalah cabutan dibuat dari Brazil buah Markisa. Ekstrak ini mengandungi asid Linolenik yang menyihatkan kulit. Babassu minyak yang diekstrak dari pokok kelapa sawit melegakan dan melembapkan kulit.

Anda harus mengelak daripada matahari yang berlebihan untuk mencegah penuaan pramatang kulit, bintik-bintik, kedut dan kanser kulit. Sebaik sahaja anda membangunkan bercak pada kulit, Terdapat pelbagai rawatan yang boleh dicuba.

Memulakan apa-apa Rejimen penjagaan kulit dengan membersihkan muka dengan pembersih yang lembut. Muka anda hendaklah bebas daripada semua jejak solek sebelum menggunakan mana-mana produk. Produk-produk yang pudar tompok-tompok yang semulajadi digabungkan dengan menghubungi solek permohonan mungkin penyelesaian terbaik. Jika langkah ini tidak menghapuskan masalah, prosedur-prosedur yang lebih drastik boleh dibicarakan.

Jika anda serius untuk belajar bagaimana untuk menghilangkan tompok-tompok yang penuaan secara semulajadi dan mudah…Jika anda ingin mengetahui remedi yang terbaik untuk mencegah tompok-tompok penuaan… kemudian anda mendapati orang yang betul. Saya akan membuat cara menghilangkan penuaan tempat-tempat yang mudah dan menyeronokkan untuk anda… DAN TIDAK MEMBOSANKAN!

Pertama, klik pautan di bawah untuk mendapatkan bantuan berkuasa yang anda perlukan untuk berurusan dengan masalah anda sekarang. Ini akan membantu anda untuk bantuan serta-merta proaktif yang anda perlukan sekarang.

Kedua, melihat-lihat Laman web saya kerana ada beberapa sumber lain untuk membantu, termasuk rawatan baru ditemui, penyelesaian semula jadi dan nasihat serta pelan tindakan do-it-yourself jika anda lebih suka hanya tahu bagaimana.

Ketiga, dengan nasihat saya, anda boleh mempunyai cacat cela kulit dan dapatkan percuma diri anda kembali yakin mengetahui bahawa anda adalah mencari yang masih muda, manakala mendapat akses kepada tenaga yang dipenuhi bintang yang anda impikan. Anda pernah mendengar semua sebelum… Saya mendapatkannya. Tetapi kami telah membantu menyelamatkan berjuta-juta pun, dan tahu semua ‘helah’ dalam buku ini untuk membantu anda merasa lebih baik secara semula jadi.

Keempat, Terdapat empat tiada. Hanya menikmati sumber-sumber yang kami mengumpul untuk kebaikan anda, mengambil tindakan dan menggunakan tenaga anda diperbaharui untuk apa sahaja yang anda mahu! Jika anda tidak menjumpai penyelesaian kepada hak anda masalah sekarang… Saya akan menakjubkan terkejut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *