Bagaimana untuk menghilangkan sakit kepala Sinus

Bagaimana untuk menghilangkan sakit kepala Sinus

Sakit kepala sinus biasanya disebabkan oleh disekat sinus atau jangkitan sinus. Ini adalah kerana tebal mucous yang menghalang tersumbat dalam saluran hidung dan sinus. Sakit kepala yang terhasil mungkin sukar untuk membuangnya. Terus mengambil ubat-ubatan boleh menyebabkan kesan sampingan dan mungkin bertanggungjawab untuk jangka panjang kerosakan organ-organ dalaman seperti hati.

Berikut adalah beberapa remedi sakit kepala resdung semulajadi yang anda boleh cuba.

Pastikan anda minum air yang cukup untuk diminum. Sebagai mucous thickens, ia menghalang sinus, sekali gus menyebabkan sakit kepala. Pada tanda-tanda awal sakit kepala sinus anda perlu meningkatkan pengambilan air anda. Jika boleh, melekat untuk mengosongkan cecair seperti air dan teh kerana bantuan ini membasuh badan dengan cepat. Anda mungkin tidak minum cukup jika hidung anda yang tersumbat. Simpan sebotol air dengan anda dan mengambil realiti maya yang kecil dinamakan daripadanya sepanjang hari. Dehidrasi boleh menyumbang kepada sakit kepala.

Sakit kepala sinus yang paling biasa di cuaca kering kerana sinus menjadi kering dan tersumbat. Terdapat cara-cara untuk meningkatkan kelembapan di udara. Anda boleh menggunakan humidifier yang mudah alih atau rebus sedikit air di atas dapur untuk humidify udara. Ubat sakit kepala sinus yang biasa adalah untuk mencipta sebuah khemah wap untuk muka anda. Bersandar ke atas periuk air mengewap dan letakkan tuala atas kepala anda untuk membantu mengekalkan stim. Menyedut wap selama 5 minit pada satu masa. Ini akan membantu nipis di mucous dan melegakan sakit kepala sinus.

Satu lagi ubat sakit kepala sinus adalah untuk memohon compress basah yang panas untuk muka. Basah kain dengan air panas dan lipat untuk dimuatkan ke atas hidung dan pipi, meletakkan kehangatan secara langsung ke atas rongga hidung dan sinus. Ini akan membantu gemburkan dalam mucous dan meringankan tekanan sakit kepala sinus. Anda boleh menggunakan compress yang sejuk di dahi untuk membantu mengecut membran dan meringankan sakit sakit kepala. Ini sangat berguna pada bermulanya sakit kepala dan boleh mengurangkan keterukan.

Terdapat ubat-ubat herba untuk sakit kepala sinus yang boleh berkesan. Sesetengah herba boleh melegakan kesakitan yang berkaitan dengan sakit kepala sinus.

Menambahkan pudina atau eucalyptus air mendidih dan menyedut Wap. Ini membantu dengan serta-merta membuka hidung dan memudahkan pernafasan.

Ekstrak Grapeseed membantu mengurangkan kesakitan sakit kepala sinus dan mengecut membran.

Feverfew mengandungi bahan yang menghalang pengeluaran hormon mood dalam otak. Untuk hasil terbaik, menggunakan feverfew segar. Bila ini tidak tersedia, minum teh atau dalam bentuk kapsul. Sesetengah doktor mengesyorkan mengambil feverfew dengan bay untuk mencegah sakit kepala sinus. Anda boleh mencari kombinasi ini sering di kedai makanan kesihatan.

Halia telah lama dikenali untuk melegakan dan juga untuk mengelakkan sakit kepala. Ia adalah anti-radang dan mengandungi bahan-bahan yang membantu untuk melegakan kesakitan. Ambil dalam bentuk kapsul, mengikut arahan.

Anda mungkin perlu mencuba beberapa ubat sakit kepala sinus untuk mencari orang yang bekerja untuk anda. Sinus sakit kepala rumah dan herba remedi yang disebutkan di atas adalah selamat dan berkesan, tanpa kesan sampingan negatif yang berkaitan dengan ubat-ubatan dadah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *