Bagaimana untuk menghilangkan Psoriasis kuku, berkesan Treatmens & maklumat

Bagaimana untuk menghilangkan Psoriasis kuku, berkesan Treatmens & maklumat

Juga disebut sebagai penyakit psoriatik kuku, kuku psoriasis adalah Bala yang biasa yang sering mengiringi kulit psoriasis. Kira-kira 2 hingga 3 peratus daripada penduduk dianggarkan mengalami pelbagai kulit daripada keadaan ini, dan kira-kira 50 peratus daripada mereka akhirnya perlu berurusan dengan kuku versi itu juga.

Jika anda mengalami keadaan yang sama, anda tahu bahawa ia boleh sering menjadi masalah sosial yang sukar. Bukan sahaja anda perlu berurusan dengan masalah-masalah umum yang membawa penyakit, tetapi juga salah tanggapan bahawa orang-orang mempunyai kira-kira ia. Orang boleh percaya bahawa anda sedang berjangkit atau, lebih teruk lagi, menganggap bahawa anda mempunyai beberapa penyakit berbahaya yang lain.

Untuk melarikan diri dari masalah-masalah ini, adalah penting untuk mengetahui tentang kuku psoriasis dan bagaimana anda boleh menjadi mampu untuk berurusan dengannya untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

Apa punca kuku Psoriasis?

Punca-punca sebenar keadaan ini adalah tidak diketahui, walaupun ia pasti bahawa ia tidak berjangkit. Terdapat banyak teori mengenai apa boleh menyebabkan penyakit berlaku, walaupun kebanyakan ini adalah kerana belum terbukti.

Ia dipercayai bahawa sistem imun masalah, terutamanya berkontraksi sel-sel T, boleh menyebabkan pengeluaran berlebihan sel-sel kulit dan keradangan terhasil yang berkaitan.

Faktor-faktor persekitaran, seperti tekanan fizikal dan emosi, juga telah dikaitkan dengan gejala-gejala yang meningkat. Sesetengah ubat-ubatan juga akan berfikir untuk meningkatkan gejala-gejala.

Faktor yang utama dalam yang membangunkan kuku psoriasis, dan psoriasis secara umum, nampaknya genetik. Jika anda mempunyai ibu bapa atau adik-beradik dengan keadaan, peluang adalah kira-kira 20 peratus bahawa anda akan membangunkan serta. Jika kedua-dua ibu-bapa anda dipengaruhi, maka peluang mereka meningkatkan kepada 75 peratus.

Juga, kerana anda mendapat lebih tua anda membangunkan peluang yang lebih tinggi untuk penyakit manifesting, walaupun faktor-faktor lain seperti jantina anda atau etnik kelihatan tidak mempengaruhi.

Gejala-gejala penyakit kuku psoriatik

Di samping itu gejala-gejala yang mungkin anda hadapi kerana kulit psoriasis, anda mungkin perasan satu atau lebih perubahan berikut untuk kuku anda:

• Minyak jatuh / Patch Salmon – kuning-merah, lut kuku perubahan warna yang menyerupai setitik darah atau minyak di bawah mereka.
• Garisan beau-garis mendatar di kuku.
• Kuku matriks – lubang di kuku.
• Leukonychia – White patch muncul pada kuku.
• Subungal Hyperkeratosis – penebalan kulit di bawah kuku.
• Onycholysis – kelonggaran kuku dari kulit yang kadang-kadang boleh membawa kepada jangkitan.
• Pinggan Crumbling – kuku lemah mula runtuh.
• Serpihan ayat-garis hitam muncul di kuku, berjalan dari tips untuk cuticles ini. Disebabkan oleh kapilari pada tips jari-jari yang berdarah antara kuku dan kulit.
• Dikesan Lunula – kemerahan di gerbang biasanya pucat di bahagian bawah kuku.

Jika anda mengalami beberapa atau semua gejala-gejala ini, ia adalah mudah untuk melawat doktor anda dan mendapatkan diagnosis untuk mengesahkan sama ada atau tidak anda mempunyai kuku psoriasis. Ia adalah penting untuk merawat keadaan anda sebelum ia menjadi terlalu buruk, pengabaian boleh akhir dalam jangkitan atau keradangan yang menyakitkan.

Pilihan rawatan untuk psoriatik kuku

Walaupun terdapat penawar untuk penyakit kuku psoriatik setakat ini belum diketahui, Terdapat beberapa rawatan yang anda boleh pegang untuk menguatkan kuku dan memperbaiki penampilan mereka secara keseluruhan, dengan itu mengurangkan kesan yang ia hidup anda.

Ubat-ubatan adalah cara paling biasa untuk merawat psoriasis kuku dengan berkesan. Krim topikal dan salap boleh digunakan yang mengandungi pelbagai ramuan untuk mengatasi gejala-gejala anda. Krim steroid atau vitamin A dan D salap kaya akan anda baris pertama anda Pertahanan.

FF jangkitan kulat berlaku (dalam keadaan yang agak biasa), anda mungkin perlu menggunakan krim antikulat yang untuk membersihkan ia. Jika anda mempunyai masalah yang merawat psoriasis anda kerana dapat kulit di bawah kuku, suntikan corticosteroid adalah kemungkinan lain.

Rawatan perubatan lain melibatkan pembuangan semua atau sebahagian daripada kuku, menggunakan sama ada proses kimia atau pembedahan. Opsyen kimia, salap digunakan yang akan, dari masa ke masa, melembutkan kuku anda, meleraikannya dari lampiran dengan kulit dan akhirnya menyebabkan kuku anda untuk jatuh kedua-duanya tanpa rasa sakit dan tanpa sebarang pendarahan.

Jika pilihan pembedahan digunakan, ia adalah satu proses yang agak mudah yang menggunakan satu Anestetik tempatan.

Rawatan Alternatif pilihan

Selain opsyen di atas, Terdapat banyak lagi yang boleh anda lakukan untuk membersihkan masalah psoriasis dengan kuku anda. Meliputi masalah melalui regimen mengikis, pemfailan dan penggilap boleh membantu dengan senior, yang boleh menggunakan kuku palsu ke atas anda yang rosak, walaupun ini hanya estetik dan menyelesaikan masalah dalam jangka panjang.

Sesetengah orang mendakwa “keajaiban penawar” untuk keadaan ini, tetapi, Malangnya, majoriti mereka adalah berdasarkan teori-teori yang tidak mempunyai asas dalam mana-mana kajian saintifik dan hanya bertujuan untuk menjadi mangsa atas orang-orang yang terdesak.

Secara amnya, anda harus mengelak daripada menggunakan apa-apa jenis rawatan alternatif tanpa berunding pertama doktor anda. Sebahagian daripada produk atau pemakanan yang “melampau” ini sebenarnya boleh menyebabkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan atau tidak toksik kepada sistem anda.

Kecacatan remedi untuk kuku Psoriasis

Sedikit yang diketahui tentang hubungan antara diet dan masalah kuku psoriatik, supaya mengambil makanan tambahan atau mengubah diet anda mungkin atau mungkin tidak mempunyai apa-apa kesan. Beberapa tuntutan bahawa beberapa jenis diet, seperti orang-orang yang keluarkan mana gula dan lain-lain unsur yang tidak sihat, boleh membantu mengurangkan gejala-gejala.

Walaupun tuntutan itu tidak semestinya benar, diet yang sihat adalah sentiasa baik untuk badan dan sesuatu yang anda mungkin ingin mempertimbangkan tanpa mengira.

Perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan, selain daripada rawatan doktor yang ditetapkan berikut, adalah untuk hanya menjadi lembut dengan kuku anda. Pengalaman yang mereka Cucian apabila anda boleh, memakai sarung tangan apabila anda perlu bekerja dengan tangan anda, simpan kuku yang dipotong sehingga seberapa banyak yang mungkin dan cuba untuk mengelakkan sebarang kerosakan atau tekanan yang mungkin lagi merumitkan simptom anda.

Jika anda mempunyai masalah dengan toenails anda juga, elakkan konstriksi Kasut.

Mungkin terdapat tiada penawar untuk psoriasis kuku, tetapi berikutan beberapa amalan mudah dan memastikan untuk mendapatkan nasihat doktor anda, ianya tidak sukar untuk mengurangkan gejala-gejala dan membuat keadaan lebih lumayan.

Jika anda serius untuk belajar bagaimana untuk mengurangkan simptom psoriasis kuku secara semulajadi dan mudah…Jika anda ingin mengetahui remedi yang terbaik untuk mendapatkan bantuan daripada keadaan… kemudian anda mendapati orang yang betul. Saya akan membuat merawat psoriasis kuku mudah dan menyeronokkan untuk anda… DAN TIDAK MEMBOSANKAN!

Pertama, klik pautan di bawah untuk mendapatkan bantuan berkuasa yang anda perlukan untuk berurusan dengan masalah anda sekarang. Ini akan membantu anda untuk bantuan serta-merta proaktif yang anda perlukan sekarang.

Kedua, melihat-lihat Laman web saya kerana ada beberapa sumber lain untuk membantu, termasuk rawatan baru ditemui, penyelesaian semula jadi dan nasihat serta pelan tindakan do-it-yourself jika anda lebih suka hanya tahu bagaimana.

Ketiga, dengan nasihat saya anda boleh mengurangkan gejala-gejala psoriasis kuku, kembali anda untuk menyediakan kemudahan kesihatan dan dapatkan kembali kepada keyakinan yang mengetahui anda akan berfungsi 100%, manakala mendapat akses kepada tenaga yang dipenuhi bintang anda layak. Anda pernah mendengar semua sebelum… Saya mendapatkannya. Tetapi kami telah membantu menyelamatkan berjuta-juta pun, dan tahu semua ‘helah’ dalam buku ini untuk membantu anda merasa lebih baik secara semula jadi.

Keempat, Terdapat empat tiada. Hanya menikmati sumber-sumber yang kami mengumpul untuk kebaikan anda, mengambil tindakan dan menggunakan tenaga anda diperbaharui untuk apa sahaja yang anda mahu! Jika anda tidak menjumpai penyelesaian kepada hak anda masalah sekarang… Saya akan menakjubkan terkejut!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *