Bagaimana untuk menghilangkan mencubit saraf di bahu

Bagaimana untuk menghilangkan mencubit saraf di bahu

Jika anda pernah alami saraf pinched, maka anda tahu bahawa ia adalah satu keadaan yang sangat tidak menyenangkan yang boleh menyebabkan banyak penderitaan. Saraf pinched di bahu yang sangat biasa, dan sesuatu yang kebanyakan orang tidak benar-benar tahu agak banyak kira-kira. Biasanya, apabila anda mempunyai gejala-gejala saraf pinched di bahu anda, ia adalah berasal dari kawasan leher. Ia adalah agak biasa sekitar C6 dan C7 walaupun. Saraf yang melalui kawasan ini sama-sama berjalan ke bawah melalui bilah bahu anda dan orang akan sering mengadu saraf pinched di bahu bilah, namun sekali lagi hal ini tidak berlaku. Walaupun ia boleh bermula dari tempat sekitar bahu, ia adalah hanya lebih biasa bagi tapak sebenar mampatan untuk tinggal di kawasan leher, dan ia hanya menyamar sebagai sakit di bahu.

Adakah anda tahu tanda-tanda biasa Pinched saraf di bahu?

Anda akan dapati tiga simptom-simptom yang anda mungkin mengalami daripada kecederaan ini. anda perlu tahu bahawa walaupun saraf yang diperah di satu tempat. Kesakitan dan gejala-gejala yang anda rasa mungkin di mana-mana dari sekitar hak leher anda ke tangan anda. Biasanya ianya membara rasa atau mungkin ia boleh menjadi tajam. Ia biasanya bergantung kepada di mana saraf yang dimampatkan, oleh itu tanda-tanda dan gejala-gejala boleh berbeza-beza sedikit. Mungkin anda sering boleh mengalami:

1 – Banyak daripada sakit
2-Otot Jerks.
3 – Kebas

Memandangkan hakikat bahawa saraf yang betul-betul apa mengaktifkan otot, oleh kerana itu, tiga daripada gejala-gejala muncul. Secara amnya jika saraf tidak mengaktifkan dengan betul kerana ia telah dimampatkan, maka anda akan sering mendapat PIN dan jarum di rantau ini yang terjejas. Ini adalah mengapa anda boleh juga pengalaman komen di dalam otot, dan mempunyai twitching atau kekejangan otot.

Apakah penyelesaian bagi Pinched saraf di kawasan bahu?

Terdapat beberapa perkara yang anda boleh cuba untuk memastikan bahawa anda getrid kesakitan selama-lamanya. Langkah pertama ialah anda perlu mencari ahli terapi untuk memastikan bahawa anda mempunyai diagnosis yang betul supaya anda boleh meneruskan dengan mana-mana terapi dengan sewajarnya. Ahli terapi anda kemungkinan besar akan menyediakan anda dengan pelbagai latihan untuk melaksanakan. Mereka tidak penting kerana mereka akan membantu untuk gemburkan di rantau ini. Kerana ia selalunya boleh ketat otot yang menyebabkan saraf untuk dapat dimampatkan, ini adalah sangat penting. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk menerima suntikan di kawasan tersebut untuk memastikan bahawa kembung dan kerengsaan sekitar saraf hilang sepenuhnya, melakukan hal ini akan meningkatkan pemulihan tetapi tidak sentiasa perlu. Anda juga boleh dimanipulasi oleh doktor. Orang-orang yang benar-benar mempunyai masalah berasal dari rantau leher akan mendapati mengurangkan kesakitan hampir serta-merta daripada kaedah ini.

Di samping itu, Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan di rumah untuk memastikan bahawa anda perlahan sehingga anda berasa sakit. Tugas pertama adalah untuk memastikan sikap anda yang baik. kerana postur yang buruk adalah salah satu faktor bagi banyak unbalances otot, dan anda mungkin mendapat ketat di kawasan yang menyebabkan saraf pinched. ianya sangat berguna untuk meningkatkan antara bilah bahu anda untuk memastikan bahawa bahu anda pada setiap masa belakang, juga untuk berehat otot dada. Ini akan pergi jauh untuk menghalang saraf pinched di bahu. Jika anda boleh maka anda pasti harus melakukan sendiri urutan terapi. Anda dengan mudah boleh berehat di kawasan dan membantu mengurangkan sedikit kesakitan serta-merta. Bola Tenis merupakan cara terbaik untuk melakukan ini.

Ini boleh menjadi satu pengalaman yang sangat menyakitkan, tetapi dengan pengetahuan yang sesuai anda boleh memastikan bahawa anda akan hidup sakit percuma. Terdapat langkah-langkah untuk menghilangkan saraf pinched di bahu, jadi jika anda tidak berhati-hati, anda akan mempunyai satu pemulihan yang cepat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *