Bagaimana untuk menghilangkan buasir – merawat & mencegah buasir

Bagaimana untuk menghilangkan buasir – merawat & mencegah buasir

Perkara pertama yang anda perlu memahami adalah bahawa tidak ada ubat yang sebenar untuk buasir dalam cara anda berfikir. Manakala anda boleh belajar bagaimana untuk menghilangkan buasir yang anda kini mempunyai, dan mengambil langkah-langkah untuk mencegah buasir pada masa hadapan, Terdapat cara untuk menjamin bahawa anda tidak akan membangunkan buasir lagi. Malah, Terdapat beberapa pakar yang mendakwa bahawa setiap orang mempunyai buasir pada setiap masa, ia hanya perkara sama ada atau tidak mereka adalah radang!

Terdapat beberapa sebab yang mungkin anda akan mendapat buasir. Mengetahui apa yang menyebabkan buasir anda adalah cara yang terbaik untuk belajar bagaimana untuk menghilangkan buasir berkesan. Sebagai contoh, nombor satu sebab bahawa buasir berlaku adalah kerana orang membebankan mereka rektum. Biasanya ini berlaku apabila mereka cuba untuk bergerak usus mereka, tetapi Adakah anda tahu bahawa anda boleh membebankan dubur anda kerap apabila anda mengangkat berat? Jika ini adalah punca buasir anda, kemudian rawatan anda akan berbeza daripada punca buasir anda Apakah kerana straining semasa pergerakan usus.

Jika, sebagai contoh, anda akan straining dalam usaha untuk menggerakkan usus anda, maka anda akan perlu untuk menambah pengambilan serat. Ini adalah cara yang mudah dan berkesan untuk menghapuskan buasir anda dan ia akan membantu anda untuk mencegah buasir di masa hadapan juga.

Jika, Walau bagaimanapun, buasir anda disebabkan oleh straining kerana mengangkat berat atau lain-lain objek berat, maka anda perlu untuk menggunakan rawatan utama buasir yang berbeza. Dalam kes ini, anda akan mahu untuk berehat untuk mengurangkan kerengsaan pada rektum anda dan kemudian anda akan perlu menyesuaikan cara anda akan mengangkat berat. Jika anda straining terlalu banyak, maka anda perlu mengurangkan berat anda sehingga anda boleh bergerak ke atas berat badan yang lebih berat dengan selesa.

Satu lagi cara mudah untuk menghilangkan buasir adalah untuk anda menurunkan berat badan. Sudah tentu, ini hanya terpakai jika anda adalah berlebihan berat badan. Adakah orang-orang yang gemuk, yang meletakkan lebih banyak tekanan pada salur darah mereka daripada orang-orang yang sihat. Hasilnya, mereka akan lebih terdedah kepada buasir daripada kumpulan-kumpulan orang yang lain. Walaupun anda tidak akan kehilangan berat badan yang cukup memberi kesan buasir semasa anda, anda akan dapat mengurangkan peluang anda untuk buasir di masa hadapan jika anda mula makan baik dan bersenam dan lepaskan orang-orang pound yang berlebihan.

Kebanyakan orang yang mampu merawat buasir mereka secara semulajadi. Apakah ini bermakna untuk anda adalah bahawa anda tidak memerlukan ubat-ubatan yang jahat untuk mengetahui bagaimana untuk menghilangkan buasir, Semua anda perlu lakukan adalah menjadi proaktif tentang kesihatan anda.

Jika, Walau bagaimanapun, kaedah pelepasan buasir ini tidak berfungsi, maka anda akan mahu untuk berjumpa doktor. Terdapat kes-kes yang jarang berlaku di mana buasir tidak akan menghentikan pendarahan atau kes-kes di mana buasir itu adalah menunjukkan sesuatu yang jauh lebih serius dan hanya doktor mampu menentukan punca ia. Masa purata menunggu sebelum melihat seorang doktor adalah kira-kira 2 minggu, jadi pastikan anda sentiasa menjejaki anak apabila borang buasir anda dan bagaimana mereka bertindak balas terhadap rawatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *