Bagaimana untuk menghentikan perbualan Mental?

Bagaimana untuk menghentikan perbualan Mental?

Anda cuba untuk berhenti Mental Chatter menggunakan pelbagai teknik dan gagal teruk di masa lalu?

Jika jawapan anda adalah ya, maka artikel ini akan menyediakan anda dengan maklumat yang berharga mengenai cara-cara untuk menghentikan perbualan mental dengan cepat dan mudah.

Kita manusia adalah spesies sahaja di bumi yang mampu berfikir. Tetapi apabila berfikir ditambah pula dengan kenangan yang lepas dan lampiran emosi ia menjadi apa yang dikenali sebagai perbualan mental atau fikiran perbualan. Ini adalah tidak sihat untuk badan dan minda kami.

Pemikiran adalah berguna dan kreatif apabila digunakan di masa kini untuk mengendalikan sesuatu situasi atau masalah di tangan. Tapi ianya berbahaya apabila digunakan untuk berfikir tentang kenangan lampau dan menggubal semula emosi negatif dari masa lalu.

Perbualan mental adalah kebanyakannya tentang masa lalu dan tidak hadir. Ketenangan minda ketakutan atau berdiam diri dan akan sentiasa cuba untuk terus di chattering tentang masa lalu. Ini kebanyakannya berlaku tanpa walaupun kesedaran anda.

Apabila perbualan fikiran ini dihentikan sama sekali, anda benar-benar di masa kini dan anda mengakses panduan gerak hati dan batin anda dengan cepat dan mudah. Ini adalah matlamat utama bagi sesiapa yang ingin menghentikan perbualan mental.

Tetapi bagaimana kita menghentikan perbualan mental?

Memang mudah berkata daripada dilakukan. Kerana minda takut kekosongan jawatan dan akan sentiasa cuba untuk mencari beberapa perkara untuk chatter tentang.

Meditasi adalah teknik yang paling berkesan untuk menghentikan perbualan fikiran. Duduk senyap-senyap dan mula menumpukan perhatian kepada nafas, jika fikiran merayau, membawanya kembali ke nafas anda. Ini perlu dilakukan sekurang-kurangnya 2 jam setiap hari untuk berkesan. Mana-mana orang yang telah cuba untuk bermeditasi tahu betapa sukarnya adalah. Di dunia sibuk semasa ia adalah hampir mustahil untuk duduk di satu tempat selama 2-3 jam tanpa menjadi terganggu.

Tetapi Adakah anda tahu bahawa anda boleh menggunakan teknologi belum selesai paten terkini daripada meditasi untuk menenangkan dan berehat tubuh dan minda anda. Sebenarnya ini adalah lebih mudah dan memerlukan hanya 30 minit setiap hari daripada masa anda sibuk. Dan ianya jauh lebih kuat daripada bertafakur selama 2-3 jam sehari. Ia mempunyai manfaat kesihatan minda dan badan yang terperi juga daripada meditasi.

Teknologi ini adalah dibuktikan tidak mempunyai apa-apa kesan sampingan apa-apa dan boleh dibicarakan secara percuma sekarang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *