Bagaimana untuk menghapuskan kadar jantung pesat disebabkan oleh kebimbangan

Bagaimana untuk menghapuskan kadar jantung pesat disebabkan oleh kebimbangan

Jika anda sentiasa mengalami kebimbangan, kemungkinan besar anda akan membangunkan rentak jantung cepat akibatnya. Kebanyakan manifestasi yang dibawa oleh kebimbangan mempunyai hubung-kait dengan tekanan darah meningkat. Untuk memetik beberapa gejala adalah sakit dada (angina pectoris), berdebar-debar, tachycardia (kadar jantung pantas), dan Manifestasi lain yang berkaitan. Gejala-gejala ini tidak dapat dijelaskan fisiologi kerana ia adalah berkaitan dengan kebimbangan dan bukannya fizikal asal.

Mempunyai rentak jantung yang pesat adalah reaksi normal kepada biasa emosi seperti rasa takut atau terkejut; tetapi bagi pesakit yang mengalami keresahan, ia boleh menjadi reaksi yang sistematik hanya kira-kira apa-apa perasaan. Perasaan kebimbangan pasti boleh menjejaskan fungsi biasa tengah-tengah, dan setiap kali anda mempunyai kebimbangan serangan, jantung anda berdegup seolah-olah ia sedang dalam marathon yang. Dalam kes-kes yang melampau, pesakit mungkin berfikir mereka berada kira-kira untuk mempunyai serangan jantung dan meninggal dunia. Walau bagaimanapun serangan jantung tidak akan mungkin berlaku kerana paras adrenalin masih tidak cukup untuk menyebabkan serangan jantung.

Sekali anda telah menyemak dengan doktor anda dan dia mempunyai Jemaat memerintah mana-mana senario semua masalah jantung, ia akan mengikuti secara semulajadi yang tengah-tengah perlumbaan anda disebabkan oleh apa-apa selain daripada kebimbangan psikologi. Jika anda mencapai kesimpulan ini, perkara paling penting yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan lebih baik adalah belajar bagaimana untuk mengabaikan anxiousness anda. Ini benar-benar bukan satu tugas yang mudah tetapi ianya boleh dicapai. Juga, anda perlu sentiasa ingat bahawa reaksi anda terhadap mana-mana simptom kebimbangan akan menyumbang kepada membuat gejala buruk.

Ingat: Jika anda mempunyai satu gangguan kebimbangan, maka kebimbangan adalah masalah sebenar anda – tidak dalam sensasi yang tidak menyenangkan anda boleh mendapatkan dari satu perlumbaan atau simptom yang sama. Merawat gejala bukanlah cara yang pasti untuk merawat keadaan asas yang. Jika anda ingin meletakkan akhir gangguan yang sedang anda alami daripada hati yang sentiasa berlumba tanpa sebab, anda perlu memberi tumpuan kepada menangani gangguan, tidak satu perlumbaan.

Anda mungkin ingin bercakap dengan ahli terapi untuk membantu anda mengatasi gangguan kebimbangan anda, tetapi terdapat juga beberapa tabiat baru yang anda mungkin mahu mengambil, yang akan membantu anda menangani kebimbangan anda sendiri. Menggabungkan senaman dalam rutin biasa anda boleh berehat kedua-dua badan dan minda, dan mendalam pernafasan senaman boleh membantu anda tenang dalam serangan kebimbangan sebenar.

Yoga atau meditasi dan berjoging adalah aktiviti-aktiviti yang berguna juga. Apa-apa latihan/aktiviti yang boleh mengalihkan perhatian daripada kebimbangan dan boleh menenangkan fikiran seseorang semasa serangan akan lakukan. Apa sahaja anda lakukan, hanya ingat bahawa anda perlu memecahkan kitaran antara kebimbangan anda dan hati perlumbaan; bimbang hanya akan menjadikan anda lebih bimbang, yang seterusnya menjadikan anda perlumbaan yang hati Episod-episod yang lebih kuat dan kerap.

Sebaik sahaja anda tertentu yang ia adalah kebimbangan yang menyebabkan hati yang pesat, maka ia akan menjadi mudah bagi anda untuk mengendalikannya. Dan berurusan dengan ia sebenarnya mungkin jauh lebih mudah daripada yang anda bayangkan. Terdapat tiga campur tangan penting yang perlu kita masukkan dalam aktiviti harian – pengambilan kafein penurunan (1); (2) meningkatkan aktiviti fizikal seperti sukan; dan (3) senaman pernafasan yang mendalam yang mengamalkan. Jika anda mula mengikuti nasihat ini, masalah anda dengan jelas akan lenyap dalam tempoh satu bulan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *