Bagaimana untuk menghapuskan Jerawat pada punggung – idea-idea yang mudah dan kaedah

Bagaimana untuk menghapuskan Jerawat pada punggung – idea-idea yang mudah dan kaedah

Individu-individu yang telah menghidap jerawat di punggung sepatutnya perlu sedar bahawa keadaan kulit yang mewujudkan tekanan yang begitu banyak tidak disebabkan oleh jangkitan bakteria jerawat. Itulah berita baik; berita buruk ialah jangkitan kulit yang menyebabkan jerawat di punggung yang hanya sukar untuk menguruskan sebagai jerawat yang sebenar. Punggung yang mempunyai sangat sedikit daripada kelenjar minyak yang merembes minyak sebum dan dan kita semua tahu bahawa sebum yang berlebihan punca utama pembentukan jerawat. Keradangan kulit, jerawat dan pustules yang orang dapat di punggung mereka yang mungkin hasil daripada jangkitan kulit dua, folikulitis atau carbuncles, sering dikenali sebagai bisul.

Folikulitis berlaku apabila folikel rambut menjadi radang dan boleh berlaku di mana-mana sahaja pada tubuh, bukan sahaja pada pantat. Folikulitis adalah biasanya disebabkan oleh jangkitan kulit oleh mikroorganisma seperti bakteria atau pakaian yang terlalu ketat dan menyebabkan geseran pada kulit. Keadaan kulit ini sering kelihatan seperti jerawat bahawa jerawat menghasilkan dan boleh menyebabkan gatal-gatal dan sedikit ketidakselesaan. Ianya tidak selalunya menyakitkan. Carbuncles adalah lebih dikenali sebagai bisul dan mereka biasanya berlaku lebih mendalam di bawah kulit daripada folikulitis dan selalunya disebabkan oleh jangkitan kulit yang dangkal yang semakin teruk. Mereka sering akan keras sista jenis ketumbuhan.

Pelbagai jenis jangkitan kulit yang meniru jerawat di punggung perlu dilayan dengan cara yang berbeza bergantung kepada bagaimana kritikal mereka adalah. Jangkitan-jangkitan yang cetek folliculitus akan sering membersihkan dari punggung anda dengan sendirinya Walau bagaimanapun jika mereka memakai? t, pembersihan dilakukan setiap hari menggunakan penyelesaian benzoyl peroksida dapat membantu. Benzoyl peroksida membantu kulit kering dan juga dapat memusnahkan bakteria yang menyebabkan jangkitan. Jangkitan folikulitis yang berterusan selepas borang ini rawatan anti-bakteria mungkin perlu lagi dirawat dengan menggunakan krim kulit antibiotik topikal yang. Bisul dan carbuncles berlaku lebih mendalam di bawah lapisan kulit jadi mereka memerlukan satu jenis rawatan yang lebih intensif.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila anda melayan mendidih adalah untuk mendapatkan penjagaan kesihatan anda profesional untuk menetapkan anda menjadi kekuatan sederhana, luas pelbagai antibiotik untuk membantu mendapat jangkitan bakteria di bawah kawalan. Jika mendidih tidak mengurangkan sendiri maka penyedia jagaan kesihatan anda akan perlu tebuk mendidih supaya semua nanah di dalamnya boleh mengalirkan kaki dan kemudian dia akan berpakaian luka. Ini boleh dilaksanakan di lokasi perubatan, steril dan pernah di rumah kerana wujud risiko menyebarkan jangkitan kepada bahagian-bahagian lain badan anda.

Ada beberapa perkara yang boleh dilakukan untuk mengurangkan kemungkinan mendapat jangkitan folikulitis atau Inas. Kawasan punggung berada di bawah tekanan setiap kali seseorang duduk dan duduk lanjutan boleh mengenakan tekanan ke atas punggung dan membuat mereka panas dan berpeluh, persekitaran yang sempurna untuk pertumbuhan bakteria. Orang-orang yang kekal tempat duduk untuk jangka masa yang panjang perlu bangun dan berjalan kaki intermittently dan juga pastikan bahawa pakaian mereka adalah pemasangan longgar dan selesa supaya ia menyediakan pengudaraan yang baik untuk punggung anda. Mengamalkan kebersihan diri yang baik seperti kering punggung selepas duduk di atas kerusi tandas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *