Bagaimana untuk menggunakan minyak kelapa untuk melegakan tekanan

Bagaimana untuk menggunakan minyak kelapa untuk melegakan tekanan

Sama ada minyak kelapa adalah baik untuk kekurangan tekanan atau tidak, ia menjadi sebahagian diet debit bahan yang semakin luas. Jadi berapa yang perlu adalah ini di panorama verity dalam bahawa lemak dan minyak tidak biasanya dianggap sebagai bentuk makanan mengambil jika anda ingin mengambil burdening?

Selain daripada apa-apa pertimbangan lain, lemak merupakan komponen yang sebenarnya sangat penting dalam mana-mana diet. Perhatikan, sebagai contoh, berapa banyak vitamin yang larut lemak:, vitamin A, D, E dan K adalah semua lemak larut dan kekurangan lemak dalam vitamin diet anda tidak akan mampu untuk mengedarkan dan boleh diambil di mana mereka melakukan kebanyakan baik. Lemak juga adalah blok rumah penting untuk hormon dan gerai membran. Masuk cepat, anda tidak boleh bertahan tanpa lemak. Minyak kelapa adalah lemak.

Dalam merujuk kepada minyak kelapa di sini, kami akan membincangkan kelapa dara, tidak dalam bentuk halus yang tinggi kolesterol. Penapisan, atau minyak kelapa yang diproses, adalah hydrogenated, yang membuat lebih banyak aktiviti dalam asid berminyak francais yang lebih lama. Kelapa dara yang berminyak mengandungi apa yang dikenali sebagai borang fetter berminyak asid (MCFA), yang akan hanya dimetabolismakan oleh hati anda kepada tenaga.

Lagi sertakan asid berminyak, juga dipanggil triglycerides, tidak mudah dipecahkan kepada komponen-komponen kecil dan memupuk untuk disimpan di dalam badan sebagai lemak. Lemak ini boleh menjadi amat berisiko jika disimpan globular asid berminyak midriff, dan jadi panjang dilema yang cerdik untuk kesihatan anda. Ini bukan kebimbangan MCFAs, dan radas yang memberangsangkan ini dibincangkan kemudian.

Kegagalan membezakan antara pelbagai jenis lemak dan minyak dalam diet anda adalah pada dasarnya disebabkan oleh apaapa yang mengajar kimia lemak dan lumping yang bersama-sama semua lemak dan minyak di bawah kemuncak ‘berminyak’. Mungkin ia adalah penggunaan perkataan ‘lemak’ untuk penunggang berlebihan berat badan dan dalam verity triglycerides dalam dan lain-lain bahan kimia yang dikenali dengan generically sebagai ‘lemak’ yang mencetuskan sambungan antara kedua-dua, tetapi sementara ini adalah sah, dan dalam sesetengah gear yang betul, ia memang tidak masalah. Tiada lemak dan lemak, hanya kerana tiada akan pelincir minyak dan greases, dan dimasak memasak minyak dan greases.

Asid berlemak dalam minyak kelapa adalah terdiri daripada Kumpulan karbon kecil yang relatif panjang. Asid Kaprat dan asid caprylic menghalang atom karbon 8 dan 10 di tulang belakang berbanding 18 asid stearic yang secara umumnya adalah terhad dalam lemak haiwan. Salah berturut-lagi karbon yang turut dalam molekul, memenatkan lagi ianya mengganggu turun, dan lebih bertanggungjawab ia disimpan di dalam badan sebagai deposit berminyak tebal kerusi itu tekanan pada Pusat.

Kerana siri pendek jangka francais standard asid berminyak mengekalkan tidak termasuk tenaga satu kumpulan kuasa. Selain daripada sebab yang lain kemudian, minyak kelapa mengandungi kecuali kalori dari lemak lain dan sebagainya jika dipakai sebagai jisim lemak keperluan anda, akan termasuk cenderung untuk membuat lemak badan. Bukan itu sahaja, tetapi sebagai tidak langsung terlebih dahulu, kerana molekul kecil kalori ini akan lebih senang hati percuma sebagai tenaga untuk digunakan oleh badan anda sangat daripada disimpan tidak digunakan.

Walau bagaimanapun, itu bukan akaun totality pada lebih-lebih lagi sama: kelapa mengandungi lemak dibanjiri, dan monounsaturated dan lemak politaktepu, walaupun dalam kuantiti yang kecil. Ini, Walau bagaimanapun, menyampaikan dalam jumlah yang kecil sahaja, walaupun masih mungkin menjalani karat dan membekalkan tang Guankan yang biasanya ditemui dalam umur minyak tak tepu dan lemak. Walau bagaimanapun, walaupun selepas tahun ini tidak berlaku, yang menunjukkan bahawa minyak kelapa mempunyai beberapa bentuk sifat antioksidan. Ini adalah jelas dengan hakikat orang-orang yang memakan diet yang sengit dalam minyak kelapa telah dikecualikan daripada perlu untuk otot antioksidan larut minyak vitamin E.

Malah, metabolisme lemak adalah biasa bersama carnitine yang menyampaikan organisma di mitokondria yang, walaupun pendek beserta berminyak asid lakukan carnitine tidak penting untuk metabolisme mereka. Apa yang berlaku kemudian ialah kerana carnitine menggalakkan hakisan semasa tekanan, dan menyebabkan oksidatif memecahkan sel-sel badan, ketidakhadiran anak dalam metabolisme asid berminyak minyak kelapa guguran dalam penjimatan dalam karat yang mempersendakan lemak tak tepu. Oleh itu keperluan bau anyir.

Mengambil berkembang ini, maka keperluan ini pengoksidaan infers bahawa mereka yang mengambil diet yang ironik dalam minyak kelapa (contohnya dengan memasak agak daripada haiwan dan minyak sayur-sayuran yang mengandungi asid berminyak lagi francais) perlu agak dilindungi daripada pengoksidaan Seksyen secara umum. Perkara-perkara yang oksidatif seperti penyakit kardiovaskular, penuaan dan kanser beberapa harus ringkasan, dan Pengajian turunkan ini menjadi saman. Memakan minyak kelapa agak daripada minyak lain cenderung untuk usia lebih beransur-ansur, menjalani dari penyakit kebaikan dan cenderung untuk mengalami kejadian kurang canker.

Dengan melibatkan khusus untuk menewaskan darah haid, mereka percaya bahawa penggunaan purata rentetan triglycerides, sebagai berbeza untuk lebih lama fetter triglycerides, mengakibatkan satu skala bertingkat thermogenesis, atau pertukaran karbohidrat kepada tenaga (lemak merupakan karbohidrat). Stride pertama dalam prosedur ini memerlukan aura Koenzim yang seperti enzim acyl-pertama-dehydrogenase, dan pengukuran aktiviti enzim ini telah menunjukkan bahawa rentetan standard triglycerides mempamerkan perbelanjaan yang lebih tinggi daripada tenaga daripada metabolisme triglycerides rantai panjang apabila ditukar kepada lemak bandanna. Walau bagaimanapun, masih tenaga yang dipakai sehingga dalam maklum balas ini, dikenali sebagai lipogenesis, dilantik, pembentukan lemak bandanna adalah sama.

Oleh yang demikian, MCA menggunakan lebih banyak tenaga untuk memberi kuantiti lemak yang sama sebagai LCA, dan oleh itu, walaupun lebih banyak tenaga dipakai sehingga, tidak baru hati dihasilkan lemak. Kerana pengambilan lemak pemakanan anda akhirnya boleh mempunyai hanya tiga fates: dibakar sebagai tenaga, disimpan sebagai tragedi tenaga pembekal glycogen atau disimpan sebagai lemak, maka ia adalah sah bahawa lebih banyak tenaga terhasil maka kurang lemak akan disimpan.

Dengan cara ini, minyak kelapa, dengan tinggi sejahtera asid lemak rantaian sederhana, mempunyai penjelasan yang saintifik kerana menyebabkan pengurangan penekanan apabila digunakan sebagai sebuah Perigi lemak dalam diet yang cukup daripada haiwan atau lemak sayur-sayuran atau minyak yang lain. Ia ditukar kepada tenaga agak daripada lemak hankie, dan jika anda kesan menggunakan sehingga tenaga yang kemudian anda kehilangan import boleh menjadi ketara.

Apa idea ini juga menyatakan, Walau bagaimanapun, adalah minyak kelapa yang harus digunakan sebagai gantian untuk lemak lain, dan tidak Selain itu. Jika anda mengambil minyak kelapa selain diet rutin anda, Jangan membayangkan untuk melihat hasil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *