Bagaimana untuk mengesan tempat tangan yang selamat

Bagaimana untuk mengesan tempat tangan yang selamat

Bayangkan anda mempunyai menyakitkan, hitam, penyaliran kudis seluruh kaki dan pergelangan kaki kanan sebelum hari pernikahan anda. Well, itulah apa yang berlaku kepada seorang wanita San Francisco Bay kawasan selepas tangan yang telah buruk. Dia dan lebih daripada seratus orang mendapat jangkitan tangan dari mandi kaki Gunting kuku yang sama. Jadi, bagaimana anda Pastikan tempat tangan anda adalah selamat?

Sebagai seorang podiatrist, saya mendapat banyak soalan mengenai hubungan antara pedikur, kaki kulat dan jangkitan. Tetapi perbincangan Tempahan bersungguh-sungguh seolah-olah berputar di sekitar pedikur. Aku pun ingat salah satu tenaga pengajar saya di sekolah perubatan yang memberitahu kita semua pelajar-pelajar perubatan untuk memberi amaran kepada pesakit-pesakit kami untuk mengelakkan pedikur Gunting. Tetapi kita perlu bersikap realistik. Wanita suka dimanjakan dan tangan yang adalah cara yang hebat untuk berehat, dan merasa istimewa. Anda hanya perlu tahu risiko-risiko yang berkaitan dengan jangkitan Gunting kuku dan mengikut beberapa peraturan yang mudah untuk menyimpan pengalaman tangan anda selamat.

Jika anda tidak fikir pedikur boleh menjadi berbahaya, anda tidak perlu menonton berita. Pada bulan September 2000, 110 orang telah dijangkiti semasa wabak di salon kuku di kawasan Teluk San Francisco. Dalam hari-hari yang menenangkan mandian kaki dan tangan, lebam seperti jerawat muncul. Lebam sedikit ini mendapat lebih teruk dan bertukar menjadi merah atau hitam berisi nanah kudis. Ramai di antara wanita-wanita mendapat kekal parut pada kaki mereka hasilnya.

Pada tahun 2004 adalah wabak lain hanya km Selatan San Francisco di mana jangkitan tangan yang berkaitan telah dikenal pasti dalam 143 tangan pelanggan disambungkan ke salon kuku berbeza 33 di Santa Clara County. Kembali pada tahun 2005, Terdapat laporan tujuh belas pelanggan tangan yang dijangkiti semasa wabak Gunting lain.

Saman tangan dilahirkan selepas seorang wanita California Mountain View meninggal dunia selepas jangkitan bakteria yang didakwa menguncup daripada tangan a pada tahun 2004. Kes serupa di Fort Worth, TX membabitkan seorang wanita berusia tahun 46 yang didakwa mengidap jangkitan tahan antibiotik dan akhirnya meninggal dunia akibat jangkitan staph. Pada tahun 2009 satu kajian menunjukkan bahawa 181 Tucson, AZ kawasan kuku salon bersetuju untuk membayar denda untuk kesihatan kod berkaitan pelanggaran.

Walaupun statistik dan tajuk-tajuk utama boleh membimbangkan, anda perlu tahu bahawa tidak semua pedikur membawa kepada jangkitan. Terdapat undang-undang dan garis-panduan profesional yang membantu pekerja Gunting kuku melindungi anda daripada jangkitan dan penyebaran penyakit semasa dalam tangan.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila anda melawat salon kuku adalah melihat sekeliling. Menggunakan sedikit akal. Jika anda pergi ke sebuah restoran dan melihat lalat yang sibuk sekitar dapur, anda akan masih makan tiada? Gunting kuku anda kelihatan bersih? Adakah anda melihat kaedah-kaedah Keselamatan dan kesihatan yang diposting di sini menunggu? Ini adalah salah satu daripada sebab-sebab yang paling biasa bagi petikan di Salun kuku California dalam negeri pemeriksaan. Lets face it, jika mereka tidak mengikuti Peraturan-peraturan yang mudah, akan anda benar-benar mempercayai mereka untuk mensteril peralatan atau teliti membersihkan mandian urutan kerusi atau kaki?

Seterusnya, tanya beberapa soalan. Adakah semua juruteknik kuku anda dilesenkan? Jika mereka mempunyai lesen anda boleh pastikan mereka sekurang-kurangnya telah mengambil ujian tentang cara-cara untuk mengurangkan penyebaran jangkitan kuku. Walaupun sesiapa sahaja boleh membuat kesilapan, anda hanya lebih cenderung untuk mempunyai syarat-syarat kebersihan di salon kuku yang mengikut semua peraturan.

Bertanya kepada mereka bagaimana mereka membasmi mereka. Adakah mereka semula menggunakan sebarang instrumen yang boleh guna. Ini adalah tidak dibenarkan langsung sebenar. Re-using guna instrumen adalah cara yang mudah untuk menyebarkan kulat dan bakteria dari satu kaki yang lain.

Bagaimana mereka boleh membersihkan mandian kaki? Kebanyakan jangkitan berjangkit benar-benar terlibat dengan kuman yang boleh dipanggil. Ia tinggal dalam air dan boleh tumbuh di rambut yang terlekat pada penapis kecil di dalam mandian kaki motor dan kulit mati. Jika anda pedicurist tampaknya tidak tahu cara yang betul untuk membersihkan footbath ini, anda hanya mungkin mempunyai semua jenis bug yang melakukan backstroke sekitar jari kaki anda yang rendam kaki menenangkan yang hangat.

Cari label dan meliputi pada semua bekas. Jika anda tidak melihat label yang jelas seperti “kotor”, “bersih”, “air,” “disinfektan,” dan sebagainya, tidak mengharapkan pekerja untuk sentiasa merebut orang-orang yang bersih semasa bekerja pada kaki anda. Tudung pada bekas mungkin tidak kelihatan seperti masalah besar, tetapi semua itu jangkitan yang menyebabkan spora kulat dan bakteria boleh terapung melalui udara dari kuku jari yang jahat kuning kaki di kerusi anda dan kemudian menjelaskan betul-betul di Penolak kutikula tech kuku akan gunakan pada anda.

Menonton untuk basuh tangan. Doktor dan jururawat mencuci tangan sebelum dan selepas hubungan setiap pesakit. Ini adalah cara yang mudah dikenali untuk mengurangkan penyebaran jangkitan. Anda seharusnya menjangka tidak kurang dari pedicurist anda. Jika anda duduk di ruang menunggu dan melihat seorang pekerja yang hanya tukar sarung tangan dan tidak mencuci tangannya, anda mungkin berfikir dua kali tentang tangan itu.

Bertanya kepada mereka jika mereka pernah menetapkan bahagian toenails. Jika jawapannya ya, anda mungkin akan meletakkan diri pada risiko. Bahagian toenails akan sering penuh dengan menyebabkan jangkitan bakteria. Dan anda tidak mahu duduk di kerusi tangan yang berikutan kuku bahagian berisi nanah. Hanya dilesenkan podiatrists (kaki doktor dalam kaki dan kuku jari kaki pembedahan) perlu bekerja pada. Hanya memotong sudut atau bahagian kuku mempunyai banyak risiko dan haram apabila dilakukan semasa tangan gunting kuku yang. Sebaik sahaja anda telah menemui salon kuku yang bersih dan berwibawa, tidak mencukur kaki anda sebelum anda mendapat satu tangan. Itu satu faktor risiko pedikur pautan untuk jangkitan ngeri yang luka terbuka. Bila pun anda mencukur kaki anda akan mendapat kecil sedikit mudah terkena jangkitan dan luka di kulit yang boleh hanya pembukaan bakteria perlu masuk dan menyebabkan jangkitan dari tangan itu. Jika anda mesti mendapatkan tangan yang betul selepas anda mencukur kaki anda, Langkau mandian kaki.

Perlu diingat bahawa terdapat banyak tempat-tempat yang selamat dan selesa bagi anda untuk mendapatkan tangan yang. Anda hanya perlu bertanya beberapa soalan supaya anda boleh merasa yakin anda akan meninggalkan di salon dengan kaki cantik, lembut dan dimanjakan… dan tidak dengan jangkitan jahat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *