Bagaimana untuk mengenali gejala-gejala Libido yang rendah pada lelaki, peningkatan Libido lelaki

Bagaimana untuk mengenali gejala-gejala Libido yang rendah pada lelaki, peningkatan Libido lelaki

Libido lelaki hanya bermaksud keupayaan lelaki dan minat dalam aktiviti seksual seperti foreplays dan hubungan seks (akan). Libido lelaki semua kira-kira mempunyai pemikiran seksual dan keinginan untuk menikmati seks dalam pelbagai cara. Ia boleh menjadi hanya mendapat membangkitkan melihat perempuan telanjang atau topless atau dorongan untuk melancap atau mempunyai beberapa rakan kongsi perempuan untuk kepuasan fizikal melalui melakukan beberapa perbuatan seksual. Malangnya kehilangan libido menjadi lumrah perempuan dan lebih lelaki. Walau bagaimanapun, kehilangan libido biasanya tidak berlaku secara mengejut-ianya tidak seperti mendapat selesema biasa di mana seorang lelaki bangun satu pagi dan mempunyai hidung yang sedang berjalan, tiada ia. Secara amnya, ia adalah proses beransur-ansur tetapi mantap yang mungkin mengambil masa bulan atau tahun untuk muncul. Walaupun kehilangan libido lelaki adalah sukar untuk menentukan, Laumann langkah ia sebagai kekurangan minat seks untuk beberapa bulan tahun lalu.

Kekerapan episod seksual bukanlah ukuran terbaik kepentingan seks yang betul kerana mungkin terdapat banyak keadaan di sebalik penurunan, kehilangan atau kekurangan libido lelaki. Tetapi jika seorang lelaki dalam hubungan yang komited dan mempunyai hubungan seks kurang kerap dari biasa, berkata kira-kira seminggu sekali maka ia adalah masa untuk bertanya kepadanya sama ada dia berpuas hati dengan ini dan elok okay dengan ini?

Jika seorang individu yang tidak berpuas hati dengan keinginan seks yang beliau telah, penyelidik bersetuju bahawa ia adalah lebih baik untuk menangani isu-isu tersebut sebelum mereka berpaling semata-mata yang tak boleh balik. Untuk membantu mengenal pasti tanda-tanda amaran yang awal diubahsuai libido lelaki, seorang lelaki harus pergi melalui soal-selidik yang dinyatakan di bawah dan perlu check it out sama ada benar atau palsu:
Fondling dan menyentuh organ-organ yang wajar mengambil tempat sahaja di dalam Bilik tidur.

1) Aktiviti seksual tidak memberi perasaan arousing dan keintiman.

2) Memang sentiasa menjadi rakan seksual yang instigator untuk memulakan apa-apa perbuatan seksual dan kemudian anda boleh mendapatkan terlibat.

3) Anda tidak lagi merasa intercourses seksual dan foreplays sebagai menyeronokkan.

4) Anda merasakan seks mekanikal dan tidak menarik.

5) Seorang lelaki yang hampir tidak pernah mempunyai pemikiran seksual atau fantasi tentang mana-mana pasangan anda.

6) Anda mengadakan hubungan seks sekali atau dua kali dalam sebulan di.

Perempuan bogel atau topless 7) atau gambar-gambar mereka tidak membuat organ anda lelaki untuk mendirikan lagi

Jika kata-kata anda ‘benar’ untuk lebih daripada 5 perkara di atas, anda mungkin perlu memberi perhatian kepada apa yang dipanggil ‘kekurangan menurun, mengurangkan libido lelaki’. Ini adalah kerana; isu-isu tersebut adalah untuk ditangani seawal mungkin sebelum ia melibatkan beberapa komplikasi lain dan mungkin menjadi degil untuk merawat.

Mujurlah, Terdapat banyak terapi dan teknik-teknik yang membantu dalam membetulkan libido lelaki. Rawatan itu datang dalam bentuk penggunaan libido lelaki meningkatkan pil/kapsul, krim topikal, gel, minyak, semburan atau losyen pun. Sesetengah pembekal penjagaan kesihatan memberi manfaat melakukan senaman untuk menangani diubahsuai libido lelaki, terutamanya jika ia disebabkan oleh ereksi atau ereksi yang lemah. Terdapat banyak alat-alat yang membantu dalam meningkatkan kuasa seks dan untuk membolehkan seorang lelaki untuk bertahan lebih lama di atas katil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *