Bagaimana untuk mengenali emosi warisan

Bagaimana untuk mengenali emosi warisan

Ciri-ciri fizikal tidak perkara-perkara yang dapat turun temurun generasi keluarga anda. Anda boleh mewarisi perasaan negatif dan emosi, serta. Dan ini masuk akal bila anda melihat dari perspektif resonans dan tenaga. Segala-galanya dibuat bergetar corak gelombang tenaga. Setiap pemikiran setiap perkataan, setiap perasaan, emosi setiap mempunyai corak frekuensi getaran sendiri. Dan apabila anda telah bayi, anda disegerakkan pola-pola tenaga anda untuk dipadankan dengan getaran ibu-bapa anda. Ini adalah jawapan semulajadi ikatan dan semua orang tidak ia. Ia adalah satu mekanisme survival yang memastikan bahawa sebagai bayi baru anda akan “patut” dengan unit keluarga anda.

Jadi, bagaimana Jangan emosi negatif dapat diturunkan melalui generasi? Baik, itu kerja-kerja seperti ini: katakan anda nenek yang besar-meninggalkan negara itu untuk meneruskan kehidupan yang lebih baik di tanah yang mempunyai lebih banyak peluang. Dia mungkin berasa teruja, tetapi dengan keseronokan itu beliau juga adalah perasaan takut. Perasaan takut ini adalah satu pola tenaga yang dia bawa dalam sel-sel yang sangat beliau dan dalam bidang tenaga beliau. Apabila dia memberikan melahirkan nenek anda, anda menyegerak nenek sehingga tenaga untuk dipadankan dengan anda nenek yang besar- dan kini nenek anda membawa getaran tertentu ini takut. Dan meneka apa yang berlaku apabila nenek anda memberikan melahirkan ibu anda? Itu adalah betul. Emak entrains tenaga dia untuk nenek anda dan sekarang ibu anda membawa getaran ini takut, terlalu. Dan anda melakukan perkara yang sama apabila anda dilahirkan.

Berikut adalah bagaimana senario ini mungkin berpanjangan dalam hidup anda. Sekarang, ingat bagaimana pola nenek moyang ini bermula: anda nenek yang besar-adalah kira-kira untuk membuat satu langkah yang positif untuk dirinya dan keluarganya. Jadi sekarang, apabila ia adalah masa untuk anda untuk mengambil kesempatan daripada peluang yang positif yang akan memperbaiki kehidupan anda atau menyebabkan anda sendiri-pertumbuhan, anda merasa takut. Sekarang, perasaan takut adalah tindak balas biasa apabila anda sedang melangkah keluar dari zon selesa anda. Tetapi satu cara untuk memberitahu Apakah itu emosi yang diwarisi adalah jika takut berhenti anda sejuk di trek anda. Anda tidak boleh melepasi ketakutan, atau jika ia mengambil setiap auns rizab anda untuk membuat satu langkah, maka itulah isyarat Apakah itu emosi yang diwarisi.

Anda lihat, amat sukar untuk melepasi emosi yang diwarisi. Apabila anda mengalami tindakbalas ini emosi yang anda telah diwarisi daripada generasi keluarga anda, anda tidak sedar berasa bahawa anda sedang setia kepada sistem keluarga anda dan ini memastikan tempat anda dalam keluarga. Tidak sedar, anda merasakan bahawa jika anda berhenti berasa-emosi yang negatif maka anda risiko perpisahan daripada kaum anda. Ini adalah mengapa begitu ramai orang berjuang apabila ia adalah masa untuk bergerak ke tahap seterusnya; peluang yang mereka sedang berhadapan dengan emosi yang diwarisi.

Dalam contoh, saya menggunakan emosi takut, tetapi anda boleh mewarisi apa-apa emosi negatif: kemarahan, kemurungan, malu, rasa bersalah, kecewa, dan lain-lain. Malah, banyak kali ini mewarisi emosi begitu mendalam dikuburkan bahawa ia adalah sukar bagi anda untuk meletakkan nama yang tepat kepada mereka. Tetapi nasib baik, anda tidak perlu tahu bagaimana emosi sudah bermula dalam keluarga anda dan anda tidak perlu sebut sahaja, untuk membebaskan diri anda daripada ia.

Bagaimana ini boleh didapati? Sekarang, saya tidak membuat apa-apa ini Ia adalah berdasarkan sintesis sistem terapi buruj keluarga Bert Hellinger dan Chloe Wordsworth resonans Repatterning. Dengan proses ini, Terdapat satu modaliti yang direka untuk membantu anda membebaskan diri anda dari emosi ini diwarisi dan pada masa yang sama bergerak ke hadapan dengan penuh keyakinan.

Menurut Hellinger, apabila anda memberi balik emosi warisan manfaat seluruh keluarga anda: anda menghormati nenek moyang anda dan memberi mereka kembali maruah mereka, manakala pada masa yang sama anda membebaskan diri anda.

Jika ini masuk akal kepada anda maka anda akan mahu untuk mengetahui bagaimana anda boleh membebaskan diri sendiri dari perasaan warisan yang anda bawa daripada kesetiaan kepada keluarga anda, ibu bapa dan nenek moyang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *