Bagaimana untuk mengenali biasa atau di luar jangkaan awal kehamilan tanda

Bagaimana untuk mengenali biasa atau di luar jangkaan awal kehamilan tanda

Recognizing dan pengendalian awal gejala kehamilan boleh menjadi satu tugas yang mudah kecuali anda menyediakan diri anda dengan maklumat terperinci mengenai situasi ini. Kehamilan boleh memberi isyarat oleh tanda-tanda yang biasa atau di luar jangkaan dan anda perlu belajar bagaimana untuk berurusan dengan mereka untuk kekal sihat dan mengalu-alukan anda bayi yang baru lahir. Kehamilan adalah tidak dianggap sebagai sumber berterusan kebimbangan dan ketakutan. Sebaliknya, anda perlu berehat dan belajar bagaimana untuk menghadapi tanda-tanda yang menyenangkan atau tidak menyenangkan. Tetapi walaupun paling awal kehamilan tanda yang mungkin berkaitan dengan punca-punca lain dan anda akan perlu membayar lawatan ke doktor untuk mengetahui kebenaran. Sebagai contoh, anda adalah sangat mungkin untuk mengalami kelesuan yang teruk, kerana badan akan kagum dengan perubahan hormon yang berterusan.

Anda akan perlu menyesuaikan diri dengan situasi ini untuk kekal sihat. Kesakitan payudara adalah antara simptom kehamilan awal paling biasa kerana anda akan mula bersedia untuk keibuan pada masa hadapan. Payudara anda akan berubah tekstur mereka. Mereka akan menjadi lebih lembut kerana mereka sedang membuat persediaan untuk pengeluaran susu pada masa hadapan. Walaupun begitu, kesakitan payudara juga ada kaitan dengan sebab-sebab lain seperti tanda-tanda haid akan berlaku dan teruk. Oleh itu, anda perlu memeriksa punca sebenar kesakitan payudara anda untuk mengetahui sama ada anda hamil atau tidak. Muntah-muntah dan loya juga antara tanda kehamilan awal yang paling biasa dan mereka perlu diberi perhatian serius dalam usaha anda untuk mengetahui punca sebenar mereka dan kesan-kesannya. Gejala-gejala ini akan dialami oleh setiap wanita yang di trimester pertama beliau.

Mereka mungkin akan agak berterusan dan anda juga mungkin akan mengalami ketagihan makanan yang pelik dan kuat. Anda akan perlu berurusan dengan ketagihan ini kerana mereka mungkin akan agak mencabar. Sebagai contoh, makanan yang anda benci makan sebelum hamil boleh muncul sebagai satu hidangan yang sangat menarik sekarang. Tanpa mengira jenis gejala-gejala ini, anda perlu membayar lawatan ke doktor untuk mengetahui punca sebenar mereka. Sebenarnya, ia adalah penting bagi anda untuk membayar lawatan ke doktor sebaik sahaja anda dapati sesuatu yang luar biasa atau disyaki. Beliau adalah orang yang boleh memberikan anda perlu bantuan dan preskripsi untuk memastikan bayi anda tidak sihat. Penjagaan pranatal yang awal adalah amat penting dan anda perlu menyedari hakikat bahawa tanda-tanda awal kehamilan di sini untuk membantu anda untuk memantau Kesihatan bayi anda.

Namun, gejala-gejala ini mungkin berbeza dari seorang wanita dengan yang lain dan anda akan mempunyai untuk menjaga kehamilan anda dengan memberi perhatian kepada isyarat-isyarat ini amat berguna. Isyarat-isyarat ini akan memberitahu anda kebenaran tentang keadaan bayi belum lahir anda dan anda boleh bergantung kepada mereka untuk mengetahui sama ada dia adalah dalam bahaya atau tidak. Badan anda direka untuk isyarat segala-galanya yang tidak mengikut rancangan yang semulajadi. Jadi, anda perlu belajar bagaimana untuk mendengar badan anda dan memberi perhatian kepada apa yang ia katakan kepada anda. Anda perlu Amanah naluri anda. Gerak hati anda adalah rakan yang terbaik apabila ia datang untuk mentafsirkan tanda-tanda awal kehamilan. Selebihnya adalah pembekal penjagaan kesihatan anda kerana dia adalah orang yang boleh membantu anda dan menyediakan anda dengan berhati-hati natal yang anda perlukan.

Tetapi anda juga boleh mengalami beberapa biasa awal kehamilan tanda bahawa anda perlu melaporkan kepada doktor anda untuk mendapatkan bantuan diperlukan. Sebagai contoh, anda boleh mengalami urat-urat labah-labah yang kononnya. Anda akan perlu berurusan dengan urat-urat yang muncul pada lengan atas awda dan dada dan anda perlu bersedia untuk mereka dan berunding dengan doktor untuk mengetahui lebih lanjut. Urat-urat labah-labah adalah hasil langsung daripada tekanan darah yang meningkat dan anda tidak perlu bimbang tentang gejala ini. Anda juga boleh berurusan dengan kesesakan hidung kerana gejala ini boleh ditemui di antara tanda-tanda biasa yang boleh mempengaruhi seseorang wanita yang hamil. Anda juga mungkin mengalami rasa logam di mulut anda, pengeluaran air liur berlebihan, teruk kekejangan di kaki, kekembungan, bulu dan berjeragat meningkat daripada kulit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *