Bagaimana untuk mengelakkan titisan kencing Post Kegel dan lantai pelvik untuk lelaki

Bagaimana untuk mengelakkan titisan kencing Post Kegel dan lantai pelvik untuk lelaki

Ramai lelaki akan alami titisan kencing pos atau pos Micturition Dribble – mereka sedang kedua-dua syarat tersebut akhir titisan air kencing yang bocor keluar secara sukarela seketika selepas seorang lelaki yang telah selesai membuang air kecil.

Kadang-kadang, ianya hanya kes tidak menamatkan kencing sepenuhnya kerana beberapa perkara mendesak yang lain. Tetapi, untuk orang lain, ia adalah satu kejadian yang biasa dan memalukan.

JPM adalah tidak sama seperti ‘dribble terminal’ yang sering berlaku di penghujung kencing. Ia biasanya menunggu sehingga anda telah disusun semula pakaian anda dan kira-kira untuk meninggalkan kawasan tandas. Beberapa laporan bahkan lelaki yang lembut gegaran untuk mengeluarkan titisan adalah tidak mencukupi. Beberapa menitis air kencing masih akan menolak diri daripada dalam uretra dan basah Seluar dalam atau Seluar anda.

Kajian telah menunjukkan bahawa ia bukanlah disebabkan oleh penggunaan yang redressing atau pucuk pundi kencing tetapi adalah disebabkan oleh kegagalan otot bulbocavernosus kontrak selepas micturition. Otot ini sebahagiannya mengelilingi tiub yang membawa air kencing dari pundi kencing (uretra) dan apa yang dikenali sebagai squeezes refleks urethrocavernosus air kencing daripada bahagian dalam urethra.

Apabila ia gagal berfungsi dengan baik, jumlah air kencing yang kecil ditinggalkan di paip, jadi untuk bercakap, dan ini boleh bocor sebaik sahaja anda mula bergerak. Kerosakan ini mungkin disebabkan oleh pembedahan untuk prostat yang diperbesarkan, berterusan straining untuk mengosongkan usus anda (sembelit), terus-menerus yang batuk, obesiti, syarat-syarat neurologikal, berterusan mengangkat berat atau otot lantai pelvik yang lemah.

Diafragma pelvik (atau otot Pubococcygeus) berjalan seperti anduh antara kaki anda dari pangkal tulang belakang kepada tulang pubic dan adalah sama seperti mana-mana otot lain. Ia akan melemahkan through lack of digunakan jika ia tidak dilaksanakan.

Apa pakar bersetuju tentang adalah kaedah paling berkesan mengawal pos micturition titisan yang meningkatkan kekuatan otot lantai pelvik yang kerap kegel dan lantai pelvik.

Kejayaan paling ketara dilihat melalui pengajaran pesakit untuk melakukan beberapa kontraksi otot lantai pelvik kuat sebaik sahaja mereka telah selesai membuang air kecil. Ia difikirkan bahawa ini boleh membantu untuk membuang air kencing terperangkap dari uretra bulbar dan, dilakukan secara kerap, akan memulihkan refleks urethrocavernosus cukup untuk mengurangkan gejala-gejala memalukan after-dribble.

Untuk mencapai hasil yang terbaik, selain mengetatkan otot lantai pelvik anda selepas anda telah dikosongkan pundi kencing anda, anda perlu memasukkan rutin harian kontraksi yang kuat untuk memperbaiki kawalan otot. Kontraksi yang kuat ini akan membangunkan otot lantai pelvik ini supaya ia boleh mengawal sebarang kebocoran jika terdapat apa-apa tiba-tiba sukarela luas pergerakan, seperti yang sneeze atau batuk. Otot-otot tersebut juga perlu dilatih untuk ketahanan – untuk membenarkan mereka untuk mengekalkan air kencing dan mengelakkan kebocoran sebelum sampai ke tandas. Kedua boleh dicapai dengan mengetatkan dan perlahan-lahan mengangkat otot lantai pelvik yang sedikit manakala berjalan kaki.

Kontraksi kekuatan (atau maksimal), berdiri di depan cermin dengan kaki anda selain dan mengetatkan otot-otot di sekeliling dubur anda maka seolah-olah anda telah cuba untuk Elak angin. Anda akan sedar bahawa kemaluan anda naik ke atas sedikit. Tanpa tensing paha atau pipi punggung anda, memegang pengecutan yang kuat yang anda boleh untuk sepuluh saat. Pastikan anda menyimpan pernafasan biasanya.

Kontrak otot-otot ini kuat dan tahan untuk sepuluh saat tiga kali pada waktu pagi dan petang.

Sebagai yang diperuntukkan, kerana otot bulbocavernosus adalah sebahagian besarnya bertanggungjawab bukan sahaja pemindahan lengkap air kencing, tetapi juga ketegaran zakar dan pancutan air mani, pucuk mana-mana juga menyebabkan kerugian sebanyak refleks yang diperlukan untuk menghasilkan tenaga mencukupi untuk ejaculate dengan betul.

Ini adalah mengapa pakar-pakar akan melihat pautan antara dribble post-micturition dan mati pucuk.

Di mana ada tiada masalah saraf yang lain, kegel dan lantai pelvik boleh membantu untuk mengurangkan syarat-syarat yang menyedihkan ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *