Bagaimana untuk mengelakkan jerawat dan jerawat

Bagaimana untuk mengelakkan jerawat dan jerawat

Untuk mengelakkan jerawat dan jerawat, ia adalah dinasihatkan untuk memahami punca-punca jerawat dan pembentukan jerawat.

Hampir semua orang sering berulang kali mengalami jerawat dan jerawat. Ia muncul dari semasa ke semasa walaupun pada usia yang kanan endocrine kuat atau gangguan yang membuat jerawat dan jerawat agak menyusahkan. Usaha orang-orang yang banyak untuk membersihkan kulit dan mencari kaedah bagaimana untuk mengelakkan jerawat dan jerawat.

Umumnya, ini adalah sebab-sebab biasa yang beberapa untuk memahami untuk membantu kita bagaimana untuk mengelakkan jerawat dan jerawat:-

Gangguan endokrin tercetus berpuncakan
Ini adalah satu sebab yang penting jerawat dan pembentukan jerawat. Gangguan endokrin boleh membawa kepada pengeluaran sebum yang berlebihan dan menyebabkan folikel rambut blok jika tidak dapat menguruskan menjalankan pada masanya. Oleh itu, apabila ia terkumpul setakat tertentu akan menyebabkan pembentukan jerawat dan jerawat. Kelenjar minyak kulit mempunyai penerima hormon lelaki dan penerima sesetengah orang sangat sensitif.

Oleh itu, sedikit perubahan hormon endocrine akan menjejaskan endocrine daripada sebum. Sesetengah wanita khususnya sebelum dan selepas itu haid kitaran, atau sehingga semua malam dan apabila tekanan membawa kepada gangguan endokrin yang seterusnya menyebabkan jerawat dan pembentukan jerawat.

Keadaan mental yang miskin dan tekanan psikologi
Ini adalah satu lagi faktor penting yang mendorong jerawat dan jerawat. Jangka panjang buruk keadaan mental seperti stres, kemurungan, tekanan yang negatif, psikologi, ketidakseimbangan psikologi juga boleh menyebabkan jerawat dan pembentukan jerawat. Jika anda ingin mengelakkan jerawat dan jerawat lebih berkesan, anda perlu mempunyai keadaan mental yang stabil dan mengelakkan gaya hidup yang sibuk seperti lebih bekerja, tidur yang tidak mencukupi, dan sebagainya.

Diet yang tidak mencukupi
Ini adalah salah satu faktor yang paling mudah menyebabkan jerawat dan pembentukan jerawat. Terlalu banyak makanan yang terkumpul di dalam badan tanpa saluran penghadaman penuh, dispepsia, miskin perkumuhan sisa toksin, serta untuk minuman tinggi-gula, makanan laut goreng, dan lain-lain adalah sebab untuk mempunyai jerawat dan jerawat. Jika anda meletakkan perhatian tentang diet anda, anda boleh mengelakkan jerawat dan jerawat dengan berkesan.

Salah penggunaan kosmetik
Produk penjagaan kulit berminyak memohon hanya kepada penyenggaraan kulit kering. Jika tidak, ini akan menyebabkan menyekat folikel rambut Justeru menyukarkan untuk melaksanakan endocrine lemak kulit. Bagi sesetengah produk SPF yang tinggi, pelindung matahari molekul mudah menembusi mendalam ke dalam kulit mengakibatkan menyumbat liang-liang selepas terdedah kepada sinaran matahari. Ini akan meningkatkan peluang untuk jerawat dan pembentukan jerawat. Oleh itu, Semua wanita hendaklah memberi perhatian kepada pemilihan kosmetik untuk mengelakkan jerawat dan jerawat.

Sesetengah dadah mendorong jerawat dan jerawat
Anak kontraseptif yang sesuai dan antibiotik boleh mengganggu sistem hormon baki dan limpahan sebum yang berlebihan, yang menyebabkan pembentukan jerawat. Di samping itu, kekurangan tidur dan pendedahan kepada sinaran ultraviolet, iklim boleh menyebabkan jerawat dan pembentukan jerawat.

Terlalu banyak tan Berjemur.
Pendedahan yang berlebihan kepada matahari tan akan juga menghasilkan jerawat dan jerawat. Ini adalah masalah yang biasa di negara-negara tropika.

Marilah kita memahami lebih banyak daripada salah tanggapan umum yang boleh membantu anda bagaimana untuk mengelakkan jerawat dan jerawat berikut:-

Salah faham 1: Jerawat dan jerawat biasa dan bukan satu kebimbangan yang besar

Jerawat dan jerawat biasanya ditafsirkan sebagai biasa, penyakit yang kecil dan tidak penyakit kulit yang merbahaya. Ada sedikit kebimbangan untuk mengelakkan jerawat dan jerawat. Walau bagaimanapun, jerawat dan jerawat mempengaruhi psikologi dan kehidupan sosial pesakit. Semua orang mahu mempunyai penampilan yang menyenangkan apabila bersosial terutamanya dalam aktiviti umum yang besar.

Salah faham 2: Tiada lagi jerawat dan jerawat selepas tempoh baligh

Ramai orang fikir jerawat dan pembentukan jerawat hanya berlaku pada peringkat remaja dan ia akan reda atau hilang selepas tempoh akil baligh. Walau bagaimanapun, statistik telah menunjukkan bahawa 12% belia akan terus mempunyai jerawat dan jerawat sehingga peringkat dewasa dan mungkin menderita sehingga usia 40 tahun.

Salah faham 3: Jerawat dan jerawat akan terus ke permukaan selepas rawatan

Ramai orang telah mengabaikan jerawat dan rawatan jerawat selepas menghabiskan usaha banyak mengambil ubat-ubatan. Ia seolah-olah seperti jerawat dan jerawat baru akan permukaan selepas pengawetan lama jerawat dan jerawat. Ini telah menjejaskan ketabahan dalam percubaan mereka untuk menyembuhkan atau mengelakkan jerawat dan jerawat.

Malah, jerawat jangka panjang dan rawatan jerawat & pencegahan kedua-dua adalah sangat penting untuk menyembuhkan atau mengelakkan jerawat dan jerawat. Kulit kita memerlukan penyelenggaraan yang kerap dan tidak hanya bergantung pada pengambilan dadah yang terdesak untuk melihat hasil yang cepat.

Salah faham 4: Jerawat dan jerawat akan tumbuh tanpa henti dan boleh sembuh disebabkan kulit berminyak semulajadi tidak pernah

Atas sebab ini, ramai orang begitu terus pada pembersihan muka mereka setiap hari yang menganggap bahawa jerawat dan jerawat boleh tidak diubati. Akan, mereka menyalahkan muka berminyak dan ragu-ragu mengenai sebarang jerawat dan rawatan jerawat. Malah, mempunyai penyelenggaraan yang baik, konsisten jerawat dan rawatan jerawat & pencegahan akan sebahagian besarnya membantu untuk mengurangkan atau mengelak jerawat dan jerawat.

Salah faham 5: Jerawat dan jerawat akan dianggapkan tidak merbahaya kepada kehidupan dan bukanlah satu perkara yang penting, oleh itu ia tidak perlu untuk mengelakkan jerawat dan jerawat

Orang sentiasa maafkan diri mereka dengan tiada masa untuk jerawat dan jerawat rawatan setiap hari yang sibuk. Mereka menganggap ia hanya semulajadi jerawat dan jerawat. Mereka mencari untuk bantuan tidak sebagai cara untuk mengelakkan jerawat dan jerawat. Walau bagaimanapun, jerawat dan mengambil rawatan jerawat anda sedikit masa dan ia adalah sesuatu yang anda perlu bernilai tertumpu. Jerawat dan jerawat akan biasanya meninggalkan anda dengan parut dan parut sesetengah tidak boleh diperbaiki selepas jangka masa panjang. Elakkan jerawat dan jerawat bererti sosial penampilan dan persembahan anda.

Salah faham 6: Penggunaan produk penjagaan kulit di untuk menyembuhkan atau mengelakkan jerawat dan jerawat

Sesetengah orang menganggap bahawa penjagaan kulit yang sihat produk juga akan menyembuhkan atau mengelakkan jerawat dan jerawat. Oleh itu, mereka membeli pelbagai produk penjagaan kulit dan berharap untuk membunuh burung yang satu dengan dua batu. Salah faham ini mungkin membuat jerawat dan jerawat yang teruk.

Kami berharap maklumat di atas membantu dan menasihati anda untuk mengambil tindakan segera terhadap jerawat dan rawatan jerawat. Mula belajar bagaimana untuk mengelakkan dan menyembuhkan jerawat dan jerawat sekarang dan penampilan mencari yang menyenangkan. Ianya tidak terlalu lewat untuk mengambil tindakan untuk mengelakkan jerawat dan jerawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *